Şifrem?
71 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Dursunbey'de Köpek Katliamı
Dursunbey'de sahipli olduğu halde çok sayıda köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü ileri sürüldü.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

İlçedeki sokak aralarında ölü olarak bulunan onlarca köpeğin zehirlendikleri iddiası hayvan severlerin tepkisine yol açtı. Dursunbey Avcılar Derneği başkanı İbrahim Balaban kendisine ait 2 köpeğinin de zehirlendiğini, bir av köpeğini kaybettiğini söyledi.

YA BİR ÇOCUK OLSAYDI?
Dursunbey'de dün meydana gelen köpek ölümleri köpek sahipleri ve hayvan sever vatandaşların tepkisine yol açtı. Köpeklerin kasıtlı olarak zehirlendiğini iddia eden bazı vatandaşlar köpeklerin mavi renkte bir zehir ile öldürüldüğünü, bunun bir katliam olduğunu dile getiriyor. Özellikle köpeklerin boyun kısımlarında bulunan mavi renkteki maddenin zehir olduğunu iddia eden vatandaşlar bunun bir ete enjekte edilerek hayvanlara yedirilmiş olmasından şüpheleniyor. Dursunbey Avcılar Derneği Başkanı İbrahim Balaban kendisinin av köpeğinin de aynı şekilde zehirlendiğini ileri sürdü. Sokaktaki zehirli maddeye oyun oynayan herhangi bir çocuğun da temas etme ihtimalinin olduğunu söyleyen Balaban, bunu yapanların mutlaka bulunup cezalandırılmasını istedi.Açıklama yapan dernek başkanı İbrahim Balaban, "Eğer bu hayvanlar zehirlenerek öldürülüyorsa bunu yapanların yanına bırakmayacağız. Tüm dünyada hayvanları zehirlenerek öldürmek yasak ve yapanlar büyük cezalara çarptırılıyor. Biz de Dursunbey Avcılar Derneği olarak bunu yapanların peşini bırakmayacağız. Bu madde her ne ise yerde oyun oynayan bir çocuğun eline bulaşsa bu hayvanlardaki sonucun aynısının insanlarda da olacağına inanıyorum. Bunun sorumluluğunu kim alacak?" dedi.

DERNEK BAŞKANININ KÖPEKLERİ DE ZEHİRLENDİ
Dursunbey Avcılar Derneği Başkanı İbrahim Balaban, dün 2 köpeğini tasmaları takılı bir şekilde mahallede gezdirdiğini, köpeklerin birden sendeleyip, dengesini kaybettiğini küçük olan köpeğinin boğazında mavi renkli sıvı bir madde gördüğünü anlattı. Balaban, "Köpeklerim bir anda sendelemeye başladı. Hemen evime girdim ve küçük köpeğimin boğazında mavi renkte bir madde gördüm. Derhal veterinere giderek anti zehir ilacı aldım ve aralıklarla belirli dozlarda 2 köpeğime de enjekte ettim. Avcı köpeği olan köpeğim şu anda kendini toplamaya çalışıyor ve öğrendim ki dün 2 avcı arkadaşımın köpeği de aynı şekilde can vermiş" dedi.

Bunu yapanların kim olduğunun bulunmasını isteyen Dernek Başkanı Dün Avcılar Derneğinde üyelerle birlikte bu konu ile ilgili bir toplantı yaptıklarını, konunun takipçisi olduklarını bildirdi. Dursunbey Belediyesi'nden yetkililer, belediyenin bu tür olaylarda başıboş hayvanları veteriner eşliğinde bayıltarak ilçe dışına götürülüp burada uygun olan boş arazilere bırakıldığını zehirleme olayının belediye ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını ifade ettiler. Vatandaşlar, Dursunbey''deki MOBESE kameralarının kayıtlarından köpekleri kimin veya kimlerin zehirlediğinin tespit edilebileceğini ifade etti. Avcılar Derneği Başkanı İbrahim Balaban, zehirlenen köpeklerini bugün Bursa'daki özel hayvan hastanesine götürüp otopsi yaptırmak istediğini, ancak resmi tatil olduğu için kapalı olan hastaneden eli boş döndüğünü, köpeklerin öldürülmesiyle ilgili Dursunbey Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Bu arada, Balıkesir Hayvanları Koruma Derneği Başkanıa Zuhal Çömlekçioğlu da Dursunbey'deki köpek katliamıyla ilgili harekete geçtiklerini, ilçeye giderek inceleme yapacaklarını ifade etti.

21.05.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

selman bakır / balıkesir
canilik
Bundan 5 sene önce Dursunbeyde evimin önünde tasmalı köpeğimi gecenin 1 inde tüfekle vurdular.Polisi aradım kaymakamlık emri diye saçma sapan bir cevap verdiler.böyle saçma sapan bir ülkede yaşıyoruz.
24.05.2011 09:07:39
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Dursunbey'de Köpek Katliamı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi