Şifrem?
74 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Yatalak Engellilere Ziyaret
Ayvalık'da babacan tavırlarıyla halkın sevgisini kazanan Kaymakam Nihat Nalbant, önceki gün ilçeye bağlı Karaayıt Köyünde yaşayan yatalak 2 engelli vatandaşı evlerinde ziyaret etti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık Özel İdare Müdürü Sadettin Gezer, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Güven Buluş ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdiresi Mukaddes Gündoğan’ın da katıldığı ziyarette Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ve beraberindekileri Karaayıt Köyü Muhtarı Mehmet Çıracıoğlu karşıladı. Karaayıt köyünde engellilere yönelik ilk ziyaret, 40 yaşındaki tıp dilinde Gullian Berre Sendomu adıyla tanımlanan bir virüs nedeniyle yıllardır yatalak olan Hatice Şahin’in evinde gerçekleşti.

Hatice Şahin’in bakımını üstlenen 68 yaşındaki annesi Dudu Şahin ile bir süre sohbet eden Kaymakam Nalbant, yüzde 64 oranın engelli olup, 26 yıldan bu yana kendi ihtiyaçlarını bile karşılayamayan Hatice Şahin ile ilgili annesinden bilgiler aldı. Engelli ve muhtaç vatandaşlara bağlanılan ve halk dilinde 2022 maaşı olarak adlandırılan devlet yardımından yararlandığı öğrenilen Hatice Şahin adlı yatalak engellinin yaşlı annesine de Ayvalık Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün girişimleriyle 01.09.2008 yılından bu yana bakım ücreti olarak aylık 570 TL maaş bağlanıldığı belirtildi.

Kaymakam Nihat Nalbant ve beraberindekiler daha sonra, Hatice Şahin’in evinin tam karşısında ikamet eden Ramazan Keskin adlı 21 yaşındaki yüzde 99 engellilik oranı bulunan yatalak engelli genci evinde ziyaret etti. Tıp dilinde Cerabral Palsy olarak adlandırılan, kas hastalığı nedeniyle gelişim bozukluğu bulunan ve ilk bakışta 8 yaşındaki bir çocuk gibi görünen ve konuşamayan Ramazan Keskin’in evinde bir süre annesi Meral Keskin ile sohbet eden Kaymakam Nalbant, yatalak engelli genç ve aile hakkında bilgiler aldı.

Ayvalık Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün girişimleriyle 01 Mayıs 2009 tarihinden bu yana annesi Meral Keskin’e engelli gencin bakım hizmetlerini sağladığı için aylık 570 TL bakım ücreti verildiği belirilirken, engelli genç ve komşusu Hatice Şahin’in ailelerine Ayvalık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca da, erzak ve benzeri ihtiyaçlar için sık sık ekonomik desteklerde bulunulduğu kaydedildi.

“DEVLETİMİZ EN ÜCRA KÖŞELERDE Kİ ENGELLİLERİMİZE ULAŞABİLİYOR”
Ayvalık’a bağlı Karaayıt Köyü’nde yaşayan iki engelli vatandaşın ziyaretinin ardından görüşlerini aldığımız Kaymakam Nihat Nalbant, “Devlet olarak yardıma muhtaç, yoksul vatandaşlarımızın yanında olmaya çabalıyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Devletimiz sayesinde hepimizin karnı doyuyor. Bu iki engelli vatandaşımızın da ihtiyaçlarının karşılanması için İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından, köy muhtarının da aracılığıyla sosyal anlamda her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu tip engelli kardeşlerimizin durumunda bulunan ülke genelindeki vatandaşlarımıza devletimiz en ücra köşelerde bile olsalar ulaşabiliyor. Bu iki engelli vatandaşımızın evlerinin bulunduğu sokağı da Özel İdare Müdürlüğümüz tarafından sürdürülen çalışmalarla düzelterek, en azından bu iki yatalak engelli vatandaşımızın bütün gün dört duvar arasında kalmaması ve en azından kapının önüne çıkarılmasına olanak sağlamaya çalışacağız” diye konuştu.

26.05.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Yatalak Engellilere Ziyaret

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi