Şifrem?
85 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Akçay'da 12.Yıl Şenlikleri Başladı
Dünyaca ünlü tatil ve su beldesi olan Edremit'e bağlı Akçay’da, belediyenin 12. Yıl Kutlamaları, “Yaza Merhaba Şenlikleri” kapsamında çeşitli etkinliklerle başladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

2 günlük şenlik programı öğle saatlerinde beldenin Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Daha sonra, Aliağa Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Şenliklerin açış konuşmasını Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu yaptı. Başkan İnceoğlu, Akçay’ın belde olma serüveninin tam 23 yıl önce başladığını kaydederek, “Halkın özgür iradesinin önünde hiçbir engel duramaz. Bir çoklarının hayal bile edemedikleri projeleri bir bir gerçekleştiriyoruz. Çağdaş ve daha yaşanılabilir bir Akçay için bilgiyle çalışıyor, sevgiyle başarıyoruz. Bu güne kadar Akçay için yaşamsal öncelik ve önemli bulunan 100’ü aşkın proje gerçekleştirdik. Bugün geldiğimiz noktada, her gün biraz daha değişen, güzelleşen ve hızla gelişen bir Akçay var. Akçay’ımızı körfezin gülen yüzü haline getirmeyi başardık. Ancak bu yetmez. Daha çok çalışmalıyız. Tüm Akçaylıların ve Akçay sevenlerin 19 Haziran 12. Kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Tüm Akçay esnafımıza ve halkımıza hayırlı bir yaz sezonu diliyorum” diye konuştu.

Başkan Cahit İnceoğlu’nun ardından, kürsüye gelen CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Ayşe Nedret Akova ise, Akçay’ın ilçe olması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti ve Akçay Belediyesi’ne teşekkür etti. Konuşmaların ardından, Aliağa Belediye Bandosu küçük bir müzik gösterisi sundu ve daha sonra, Akçay Belediyesi’nin araç filosuna yeni kattığı 2 aracın anahtar teslim töreni yapıldı. Başkan Cahit İnceoğlu belediye yetkililerine 2 yeni aracın anahtarlarını verdi ve hayırlı olsun dileklerini sundu.

AÇILIŞ TÖRENLERİ GÖZ KAMAŞTIRDI
Halk oyunları yarışması için beldeye gelen bazı gruplar, şenliklerin açılış töreninde sahne aldı ve becerilerini sergiledi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Sarıkız Heykeli’nin arka kısmında yeni yapılan çocuk oyun parkı ve sağlıklı yaşam, spor alanının açılış töreni için tüm davetliler alana yürüdü. Çocukları salıncaklarında sallayan Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, daha sonra, Milletvekili Nedret Akova ile birlikte spor aletlerini deneyerek basın mensuplarına poz verdi.

Tüm davetliler Kordon şeridinden yürüdü ve Metropol isimli çay bahçesinde hazırlanan Takı Tasarım Kursu, Ahşap Boyama Kursu sergisi ve resim sergilerinin açılışlarını açılışlarına katıldı. Özellikle bayanların çoğunlukla olduğu kursiyerler ve Edremit Halk Eğitimi Merkezi yetkilileri açılışta hazır bulundu. Protokol mensupları açış kurdelesini kestikten sonra sergi stantlarını inceledi. Açılışlar esnasında Akçay Belediyesi adına Başkan İnceoğlu plaketler verdi.

Şenlik programı, çay bahçesindeki kısa çay molasının ardından Akçay – Zeytinli arasındaki köprü açılışı ile devam etti. İki beldeyi birbirine bağlayan yaya köprüsünün açılışı gerçekleştiren davetliler, daha sonra bazı cadde ve sokaklarda yapımı tamamlanan parke taş döşenmiş yolların açılışını da gerçekleştirdi.

Açılışlar, yeni yapılan İtfaiye Teşkilatı Müdürlüğü hizmet binasının açılışı ile son buldu. Açılışta konuşan başkan Cahit İnceoğlu, Akçay’ın eski ve yeni durumundan örnekler verdi. İtfaiye binası açılışı sonrasında tüm davetlilere pilav ve ayran ikramında bulunuldu. Kortej yürüyüşü ile süren “Yaza Merhaba Şenlikleri”, akşam saatlerinde başlayan Akçay 2. Türk Halk Oyunları Yarışması ile devam etti. Şenlik programı kapsamında bir çok etkinlik gerçekleşti ve 2. Gün programında ise, akşam saatlerinde Ahmet Telli’nin şiir dinletisi ile Zeki Çiçek yönetiminde Türk Halk Müziği Korusu konseri gerçekleştirilecek.

20.06.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Akçay'da 12.Yıl Şenlikleri Başladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi