Şifrem?
207 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

AK Parti Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir milletvekili Ahmet Edip Uğur, en büyük arzularının yeni sivil bir Anayasa yapmak olduğunu söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Milletvekilli mazbatasını alan A. Edip Uğur, "Muhalefet hala daha AK Parti'nin yüzde 50'nin üzerinde oy aldığını anlayamadı. Çünkü onlar halktan kopuklar. Halkın düşüncesine, yaşayışına yabancılar" diye konuştu.

MERKEZ İLÇEDE PASTALI KUTLAMA
AK Parti Balıkesir Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, 12 haziran seçimlerinin ardından kazanılan 4 milletvekilliğiyle ilgili bir kutlama programı düzenledi. Merkez ilçeyi ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur beraberinde diğer üç milletvekili Cemal Öztaylan, Tülay Babuşçu ve İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, merkez ilçe teşkilatınca hazırlatılan dev pastayı keserek seçim zaferlerini kutladılar. Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, sonuçlardan dolayı sevinçli olduklarını fakat beşinci sıra vekillerini çıkaramadıkları için üzüntüde olduğunu belirtti. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir milletvekili A. Edip Uğur, 12 Haziran seçilerimde alınan sonuçların ardından seri bir şekilde teşekkür ziyaretlerine başladıklarını, bu ziyaretlerde tüm ilçeleri dolaştıklarını, yakında Marmara Adası'na da gideceklerini söyledi. Recep Şeker Edip Uğur'a, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Mutlu Aydemir ise bayan vekil Tülay Babuşçu'ya çiçek verdiler.

MUHALEFET YÜZDE 50'Yİ HALA ANLAYAMADI
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur, seçim sonuçlarının Ak Parti'nin uygulamış olduğu politikaların ve hizmet siyasetinin Balıkesirliler tarafından takdir gördüğünü ortaya koyduğunu, Balıkesir'de yüzde 50'nin de üzerinde oy alarak birinci parti olduklarını bildirdi. "Bundan biz de çok memnunuz" diyen Uğur, teşkilatların üzerine düşen görevleri yaptığını belirterek başta merkez ilçe başkanı olmak üzere yönetim kuruluna, mahalle başkanları ve muhtarlara teşekkür etti. Mecliste 1 Ekim'den itibaren yeni yasama döneminde ilk gündemlerinin yeni ve sivil bir Anayasa yapmak olacağını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur, "Muhalefet hala daha Ak Parti'nin yüzde 50 üzerinde oy almasını anlayabilmiş değil. Neden? Çünkü onlar halktan kopuk oldukları için, halkın düşüncesine, inancına, yaşayışına yabancı olduklarından hala AK Parti neden yüzde 50'nin üzerinde oyu nasıl aldı diyor. Hala bunu çözebilmiş değil. Genel başkanları bile çok değişik ifadelerle, hatta milletimizi bile küçük gören ifadeler kullanıyorlar. İnsanların zekalarıyla ve beyinleriyle alay eder duruma geldiler. Biz hizmet siyaseti yapıyoruz. İktidara talibiz dedik. Muhalefet partilerinin iktidar olmak gibi, ülkenin sorunlarını çözmek, milletin derdiyle dertlenmek gibi sorunlarının olmadığını seçim gezilerimizde ifade ettik. Muhalefet partileri liderleri kendi iktidarlarını devam ettirme hesapları yapıyorlardı. Acaba 12 Haziran'dan sonra Sayın Kılıçdaroğlu genel başkan olarak kalabilecek mi, Sayın Bahçeli MHP'nin genel başkanı olabilecek mi hesapları yapıyorlardı. Biz ise yeniden iktidar olmanın, millete hizmet etmenin hesaplarını yapıyorduk. Milletimizin teveccühü, desteği dünyada ilk defa, dünya tarihinde görülmemiş bir başarı elde edilmiştir. AK Parti üçüncü dönem milletvekili seçimlerine giriyor ve 9 yıllık bir iktidarı var. İktidarlar her zaman yıpranır, mutlaka bir iki puan kaybeder. Ama Ak Parti 2002'de aldığı yüzde 35 oy, 2007'de yüzde 47, 2011'de de yüzde 50 oyla yine milletimizin gösterdiği teveccühle iktidar oldu. Biz her zaman temel hak ve hürriyetler ile ileri demokrasiyi savunuyoruz. İşte onun için 2007'de sivil bir Anayasayı vaat etmiştik. Yeni bir Anayasa yapacağız demiştik. Ancak muhalefet uyum komisyonlarına üye vermedi. Komisyonları kilitledi. Ancak 12 Eylül'de AK Parti Grubunun Anayasada yapmış olduğu değişiklikler halk oylamasına sunuldu ve yüzde 58 evet oyuyla birçok değişiklikler yapıldı. Ama bu yetmez. İstiyoruz ki kurucu meclislerin değil, milletin seçtiği milletvekillerinin bir sivil, ülkenin ihtiyaçlarına cevap veren, insanımızın yaşantısına, inancına, davranışlarına uygun, insanların önünde devletin engel olmadığı bir Anayasa yapmak. Bu en büyük arzumuz. Genel başkanımız da ifade etti. Muhalefet partilerine zeytin dalı uzattık, kapımız açık. Gelin hep birlikte sivil Anayasa yapalım dedik. İnşallah meclis 1 Ekim'de açıldıktan sonra bu Anayasa çalışmalarına başlayacağız" dedi.

YEREL SEÇİM HAREKATI
Öte yandan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur, 2014 yılında yapılacak olan ve Balıkesir'in Büyükşehir Belediyesi olarak gireceği vaat edilen Yerel Yönetimler Seçimi ile ilgili çalışmalara da şimdiden başlayacaklarını, bunun için başta il ve merkez ilçe olmak üzere tüm teşkilat ve diğer parti organlarına gerekli talimatların verildiğini söyledi. AK Parti teşkilatlarının çok heyecanlı, coşku ve arzu dolu olduğunu kaydeden Edip Uğur, "Muhalefette herkes kendi derdine düşmüş. Ama AK Parti teşkilatlarıyla, milletvekilleriyle bütünleşiyor. Teşkilatlarımıza yeniden teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da kendilerine başarılar diliyoruz. Önümüzde yerel yönetimler seçimleri var. Şimdiden bu seçime de hazırlanmaya başlayacağız" dedi. Pastalı kutlamada merkez ilçe başkanı Recep Şeker A. Edip Uğur'a üzerinde ismi yazılı olan 10 sırt numaralı Galatasaray forması hediye etti. Pastayı ise bayan vekil ile kadın kolları başkanı birlikte kestiler.

KÖRFEZ VEKİLİ SON ANDA YETİŞTİ
AK Parti Merkez İlçe Başkanlığındaki pastalı kutlama programının ardından Balıkesir Adliyesi'ne giden Ahmet Edip Uğur, Mehmet Cemal Öztaylan ve Tülay Babuşcu Hakim Süleyman Kayhan Özkan ile tanrışıp makamında bir süre sohbet ettiler. Adliyeye son anda yetişen Ali Aydınlıoğlu da Edip Uğur, Cemal Öztaylan ve Tülay Babuşçu ile beraber milletvekilliği mazbatasını aldı. Balıkesir'i mecliste temsil edecek olan yeni milletvekillerine başarı diledi.

21.06.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir AK Parti Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi