Şifrem?
152 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Üniversitesi'nin Muhteşem Mezuniyeti
Balıkesir Üniversitesi'nde (BAÜ) 2010-2011 öğretim yılını başarıyla tamamlayan yaklaşık 6 bin öğrenci mezuniyet coşkusu yaşadı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Atatürk Stadı'nda düzenlenen törenin ardından binlerce öğrenci keplerini havaya fırlattı. Akşam geç saatlere kadar süren stadyumdaki mezuniyet coşkusu havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Mezuniyet törenine Balıkesir Vali Vekili Selda Dural, milletvekili Namık Havutça, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç, BAÜ Rektörü Mahir Alkan, rektör yardımcıları, dekanlar ve çok sayıda öğrenci ailesi katıldı. Program Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Ardından stadyuma geçen öğrenciler karanfiller atarak yürüyüş yaptı ve izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Mezuniyet törende öğrencilere seslenen BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, "Sizler bizlerin yeºeren ümitleri, ülkemizin yarınlarısınız. Sizler bu milletin ağaran ufku, sahip olduğumuz en önemli güç kaynağısınız. Bugün sizler için bir sayfa kapatırken başka bir sayfa açılmakta, bir yol sonlanırken, yarınlara geçen başka bir yol başlamakta. Sahip olacağınız diplomalar size önemli olduğu kadar ağır sorumluluklar yüklemekte. Artık zaman öğrendiklerinizi pratiğe dönüştürme, size hizmet etmiş topluma faydalı olma zamanı. Diplomalarınız başarınızın imzası, yapacaklarınızın teminatıdır" dedi.

Balıkesir Vali Vekili Selda Dural, mezuniyetlerin mutlu bir son olduğunu fakat hayattaki zorluklarında bir başlangıcı olduğunu dile getirdi. Vali Yılmaz Arslan'ın izne ayrılması nedeniyle Balıkesir Valiliğine vekalet eden bayan Vali Vekili Selda Dural, "Üniversite hayatın en önemli ve aynı zamanda en keyifli dönemlerinden biridir. Mezuniyetler mutlu bir son olmakla birlikte hayata atılan yeni bir adım ve hayattaki zorlukların bir başlangıcıdır. Mezun olduğunuz bugünden itibaren üstleneceğiniz görevlerin sorumluluğunu omuzlarınızda hissetmeye başlayacaksınız. Sizler bütün zorlukları aşabilecek güç, potansiyel ve donanıma sahipsiniz. Yeni bir yola adım attığınız bu yolda azimle, inançla ve güvenle yürüyün hepinize hayatınız boyunca başarılar diliyorum" diye konuştu.

Törene katılan CHP Balıkesir milletvekili Namık Havutça da kendisinin de BAÜ Necati Eğitim Fakültesi mezunu olduğunu ve bundan gurur duyduğunu belirterek mezunlara Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda bir yaşam sürmelerini diledi.

Mezun öğrenciler adına konuşma yapan Tuğba Kılcı da tüm arkadaşlarının mezuniyet heyecanı ve mutluluğunu dile getirdi. Kılcı, "Bizler faklı yeteneklerle ve bilgilerle donanmış olarak ülkemizin eğitimine, üretimine, kalkınmasına katkıda bulunmak üzere yeni bir yola çıkıyoruz. Bu yola çıkarken hepimizde bazı ortak değerlerin oluştuğuna inanıyorum. Öncelikle bize sunduğu eğitim, öğretim imkanlarıyla, oluşturduğu akademik ve bilimsel özgürlük ortamıyla, demokratik ve çoğulcu tavırlarıyla, kendini yenileyerek gelişen üniversiteden mezun oluyoruz. Kayıt yaptırmaya geldiğimizde kendimizi ÖSS veya ÖYS yarışmalarının galibi olarak hissediyor, yapılması gereken en önemli şeyi yaptığımızı düşünüyorduk. Oysa şimdi asıl önemli olanın bilimsel alanımızın mantığını kavrama, yeniliklerini öğrenmek ve sorgulayarak tartışmak olduğunu biliyoruz. Ve artık, öğrendiklerimizin bizi ne kadar geliştirdiğini ve dönüştürdüğünü önemsiyoruz. Buraya geldiğimizden beri, ufkumuzu genişletmeye, ezberlemekten çok kavramaya, zorluklarımızı kolaylaştırmaya çalıştınız. Nazlarımızı ve kahırlarımızı daima olgunlukla şefkatle karşıladınız. Bilimsel, insani ve sosyal kişiliklerinizle örnek oldunuz, bizler sizlere çok şey borçluyuz ve sizlerin hakkını ödeyemeyiz" diyerek öğretim üyelerine de teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Mühendislik Fakültesi, inşaat, makine, endüstri, jeoloji, çevre, elektrik elektronik mühendisliği ve mimarlık, Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya, Tarih, Sosyoloji, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü, Balıkesir Sağlık Yüksek Okulu, Ebelik ve Hemşirelik bölümleri, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Spor Yöneticiliği, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi bölümlerini birincilik, ikincilik ve üçüncülük ile bitiren öğrencilere ödülleri verildi. Dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Vekili Selda Dural, CHP Milletvekili Namık Havutça, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç, Milli Eğitim Müdürü İlhan Aslan, dekan yardımcıları ve diğer protokol mensupları tarafından verildi. Diğer öğrenciler de diplomalarını aldıktan sonra akşam geç saatlerde binlerce öğrenci keplerini havaya fırlattı. Öğrencilerin büyük sevinç yaşadığı törende bazı aileler de sevinçten gözyaşı döktüler.
Mezuniyet töreni havai fişek gösterilerinin ardından son buldu.

21.06.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Üniversitesi'nin Muhteşem Mezuniyeti

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi