Şifrem?
145 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Memur-Sen'de Yetki Sevinci
Memur-Sen Balıkesir şube başkanı Mustafa Erol hükümet ile imzalanan mutabakat rakamlarına göre yetkili sendika sayısının 7'ye çıkarıldığını ve üye sayının 500 bini aştığını söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Memur-Sen'in, Diyanet-Sen, Toç-Bir Sen, Bem-Bir-Sen, Sağlık-Sen, Enerji Bir-Sen'den sonra Eğitim Bir Sen ve Bayındır Memur-Sen'i de içine alarak genel yetkili sendika olma hakkını elde ettiği bildirildi.

Otel Basri'de düzenlenen basın toplantısına Memur-Sen il başkanı Mustafa Erol, Eğitim Bir-Sen şube başkanı Etem Yılmaz, Sağlık Sen şube başkanı Yusuf Canbay, Enerji Bir-Sen, Bayındır Memur Sen İl Başkanı Bayram Şahin, Büro Memur-Sen Sağlık Sen, Büro Memur-Sen, Bem-Bir-Sen şubelerinin yetkilileri katıldılar. Toplantının aç ılış konuşmasını yapan Memur-Sen Balıkesir şube başkanı Mustafa Erol, üye sayılarının 500 bini aştığını, sendika sayısının da 7'e çıktığını bildirdi. Memur-Sen'in sendikal mücadelede kamu görevlilerinin değişmez temsilcisi haline geldiğini söyleyen Erol, "Bir sivil toplum örgütü için 500 bin üye sayısına ulaşmak, demokratikleşme ve sivilleşme konusunda henüz rüştünü ispatlama aşamasındaki ülkemiz için sıra dışı anlamlar barındırmaktadır. Memur-Sen'in bu baºarısı, demokratikleşme ve sivilleşme iradesinin, derinleşmesinin, kalıcı hale gelmesinin en önemli göstergelerinden biridir. Sendika üye sayılarına ilişkin resmi ilan yapıldığı için çalışanların yönelimleri, tercihlerinin tescili bakımından son derece önemlidir. Bu yıl 15 Mayıs, Memur-Sen ve yeni Türkiye'nin en yüksek perdeden duyurulduğu tarih olmuştur. Bu tarih her türlü karalama, iftira, yol kesme çabalarına karşın demokratik ve sivil Türkiye talebinin, sendikal samimiyetin ödüllendirildiği bir tarihtir" diye konuştu.

Memur-Sen kurumlarda imzalanan mutabakat rakamlarına göre yetkili sendika sayısının 7'ye çıkarıldığını da sözlerine ekleyen Erol, "Diyanet-Sen, Toç-Bir Sen, Bem-Bir-Sen, Sağlık-Sen, Enerji Bir-Sen'den sonra Eğitim Bir Sen ve Bayındır Memur-Sen de, rakip sendikaların üye sayılarını geride bırakarak genel yetkili sendika olma hakkını elde etti. Memur-Sen gelecek 3 yılın sonunda, daha özgür, daha adil bir Türkiye ve en az 750 bin üye ve bütün hizmet kollarında yetkiye ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Memur-Sen'in şube başkanı Mustafa Erol, "Dışarıdan bakanları şaşırtan bu sendikal vizyonun 750 bin üyeye, bütün hizmet kollarında yetkiye ulaşma hedefi zor olmayacaktır" dedi.

Memur-Sen'in büyümesinin kazanımlarla elde edildiğini de sözlerine ekleyen Erol, "Sağlık çalışanlarının döner sermaye gelirleri ile ek ödeme gelirleri arasında yapılan mahsuplaşmanın aylık olarak yapılmasını sağladı. Engelli kamu görevlileri ile çalışma saat ve süreleri ile dinlenme zamanlarının farklı belirlenmesini sağladı. Bütün disiplin cezalarına karşı yargı yoluna başvurma hakkı elde edilmiştir" dedi.

SÖZLEŞMELİ MEMURLARA KADRO HABERİ
Bem-Bir-Sen şube başkanı Mustafa Çiğdem, Yerel Yönetimlerde çalışan sözleşmeli memurların da en kısa zamanda kadroya geçeceğini belirtti. Mustafa Çiğdem, "657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 4'üncü maddesinin (B) fıkrası ile 4924 sayılı Kanun uyarınca sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışanların memur kadrolarına atanması amacıyla Devlet Memurları Kanununda değişiklik yapılması 2 Haziran'da Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldı. Ancak yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli memurlarımız kadroya alınamadı. Bununla ilgili görüºmelerimiz ve çabalarımız en kısa zamanda sonuç verecek" dedi.

25.06.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Memur-Sen'de Yetki Sevinci

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi