Edremit Ticaret Odası ve Ticaret Borsası, “Her Masada Zeytinyağı” adını verdikleri tanıtım ve teşvik projesini hayata geçirdi. Edremit Ticaret Odası Turizm Meslek Komitesi Üyeleri olan Edremit ilçesi, Akçay, Güre, Altınoluk ve Zeytinli beldelerinde bulunan lokanta, otel ve restoranların mutfaklarında zeytinyağı bulundurulmasını teşvik etmek ve bölgenin güzel ve özel lezzete sahip zeytinyağını Edremit Körfezi’ne gelen misafirlere tattırmak, bu kültürün içinde yer almalarını sağlamak amacıyla bu projeyi planladıklarını anlatan yetkililer, ellerine zeytinyağı şişelerini aldı ve yollara döküldü.
Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler veren ETO Zeytin ve Zeytinyağı Meslek Komitesi Başkanı ve iş adamı Doğan Öge, “Nasıl Afyon’a gittiğinizde her masaya kaymak getiriliyorsa, Edremit’te de her masada zeytinyağı olmalıdır. Bu konuda işletmecilerimizi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Biz bir başlangıç yaptık ve içinde zeytinyağı olan ve üzerlerinde ETO ve ETB logoları basılı bulunan şişeleri işletmelere dağıtmaya başladık. Değerli işletmecilerimiz de halkı zeytinyağı tüketimi konusunda bilinçlendireceklerdir. Bizler teşvik ve bilinçlendirme konusunda ilk adımı attık. Umarız hayırlı olur” dedi.
ETO Başkanı Mehmet Ertaş, ETB Başkanı Tarkan Denizer ile birlikte odaların yöneticileri hazırladıkları zeytinyağı dolu özel şişeleri lokantalardan başlayarak dağıtmaya başladı. Karşılarında oda başkanlarını gören oda üyesi iş yeri işletmecileri, tanıtım ve teşvik amaçlı olan projeyi öğrenince destek verme yarışına girdi. Edremit'te çok sayıda lokantanın masaları kısa sürede özel zeytinyağı şişeleriyle donatıldı. Lokanta, otel ve restoranlarda müşteri olan çok sayıda vatandaş ise, uygulamayı çok faydalı buldu ve olumlu görüşler aktardı.
14.07.2011