Şifrem?
160 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

İsmail Ok'tan İcraat Turu
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, basın mensuplarıyla teknik bir gezi yaparak şehir merkezinde yapım aşamasındaki çalışmaları inceledi, bilgiler verdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Başkan Ok, bitmek üzere olan yeni hayvan pazarı projesinin Türkiye'de örnek olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı İsmail Ok, Yardımcıları Yusuf Özenç ve Tuna Aktürk ile birlikte teknik bir gezi yaptı. Ok, basın mensupları ile gerçekleşen gezide devam eden projelerin son durumları ile ilgili yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Bahçelievler Mahallesi'nde yapımı devam eden Çevre Eğitim Parkı ile ilgili bilgi veren Başkan Ok, “Çevre Eğitim Parkı Türkiye’de bir ilk ve patenti bize ait. Çocuklarımız Balıkesir’de ne yetiştiğini bu park sayesinde öğrenecek. Tartan pistimiz olacak, bu da Balıkesir’de bir ilk olacak. 9 bin metrekare büyüklüğünde olan bu arazideki parkı halkımızın hizmetine sunduğumuzda çok ilgi göreceğine inanıyorum. İnşallah sonbaharda açılışını yapacağız" dedi. Adnan Menderes Mahallesi'ndeki kapalı pazaryeri çalışmasının da tamamlanmak üzere olduğu yaklaşık 5 ay sonra yeni pazaryerinin tamamıyla semt halkının hizmetine sunulacağı, 1. Sakarya Mahallesi'nde de kapalı pazaryeri temelinin atıldığı bildirildi. Eski Kepsut Yolu’ndaki yeni bulvar ile ilgili yol çalışması da aralıksız sürüyor.

EGE VE MARMARA'NIN HAYVAN PAZARI
Belediye Başkanı İsmail Ok teknik gezisinin son durağı olan Kepsut yolu üzerindeki Hayvan Pazarı ve Kurban Kesim Merkezi'ni de basın mensuplarıyla birlikte çalışmanın son haliyle ilgili bilgiler aldı. Belediye Başkanı İsmail Ok, “Burada çok özel malzemeler kullanıldı. Burası sadece Balıkesir için değil Ege ve Marmara için en büyük Hayvan Pazarı olacak. Çevre illerden örnek alıp görmeye geliyorlar. Hayvan Pazarı ve Kurban Kesim Merkezinin açılışını Ramazan ayında yapacağız inşallah" dedi.

BELEDİYENİN KASASI DOLU
Belediye Başkanı İsmail Ok, belediyenin geçmişten gelen tüm borçlarını ödediği gibi kasasının da para dolu olduğunu söyledi. Teknik gezi ve incelemelerinin ardından basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulunan Başkan Ok, göreve geldikleri günden beri tek düşüncesinin Balıkesir olduğunu, yapılan hizmetleri de kamuoyunun takdir ettiğini söyledi. Hazırlanan projelerin bir bir hayata geçirileceğini söyleyen İsmail Ok, bazı çevrelerin birkaç ay ömür biçtiği belediyenin borçlarını ödediği gibi kasasında da milyonlarca lira para olduğunu bildirdi. Başkan Ok, "Yaklaşık iki buçuk yıllık zaman içerisinde Balıkesir Belediye yönetimi şahane işler başardı. Bize 3–5 aylık ömür biçenler, 3-5 ay sonra bunlar belediyeyi terk eder giderler diyenler bizim vadesi geçmiş yaklaşık 40 milyon TL`lik borcu ödediğimizi birbirinden faydalı projelere imza attığımızı görünce şok yaşıyorlar. Bırakın geçmiş dönemde bu projelerin paralarının hazırlandığını, istimlak bedellerinin ödendiğini, tam tersine ödenmesi gereken vadesi geçmiş trilyonlarca para var. Kim Balıkesir Belediyesi`ne hangi müteahhit iş yapıyorsa hak edişlerini getirdiğinde parasını nakit olarak alıyor. Hiç nakit problemimiz kalmadı. Yine geçmiş dönemde, bizim devraldığımız vadesi geldiğinde ödenecek borçlar da tıkır tıkır ödeniyor. Dolayısıyla Balıkesir halkı zaten bunları biliyor. Biz de başta Balıkesir halkı olmak üzere bütün destek veren herkese teşekkür ediyoruz. 2 yıl gibi kısa sürede Balıkesir Belediyesinin geldiği durum budur" dedi.

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL'E TEŞEKKÜR
Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Belediye olarak en çok önem verdikleri projelerden birinin Katı Atık Projesi olduğunu belirtirken bu projeyle ilgili desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e özellikle teşekkür etti. Başkan Ok, "Bu, kamuoyunun bildiği gibi 25 milyon AVRO`luk bir proje ve bunun 23 milyon AVRO'su Avrupa Birliği tarafından hibe. 2 milyon AVRO'luk kısmı da İller Bankası'ndan karşılanacak. Bu proje hiçbir eksiğimiz olmamasına rağmen aylarca raflardan inmeden takılıp kalmıştı. Yine o süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız Balıkesir`i ziyaretinde belediyeye de gelip bizi şereflendirdiler. Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza durumu arz ettim, hiçbir eksiğimizin olmamasına rağmen, AB’nin kabul etmediğini ve projenin aylardır tozlu raflarda beklediğini kendisine ilettim. Bu konudaki işlemlerin yapılması için talimat veren Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül`e çok teşekkür ediyorum. Bizde böyle, kim Balıkesir için bir şey yapıyorsa onlara teşekkür etmeyi bir borç biliriz. O tıkanıklık aşıldı ve hızlı bir şekilde yol almaya başladık. Devamında Çevre ve Orman Bakanlığı`nın o tozlu raflarından proje tekrar indi ve AB`nin internet sitesinde de artık ihale duyurusu 1 ay önce yapıldı. Duyuru süreci tamamlandı. Şu anda Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu başkanlığındaki heyetimiz Ankara`da AB`nin üyesinin bulunduğu bir komisyon tarafından ihale teklifleri dosyaları incelenmekte. Önümüzdeki günlerde bu dosya sayıları 6 veya 8`e indirilecek ve artık ihale işlemleri başlamış olacak" dedi. Belediye Başkanı İsmail Ok söz konusu projeyle birlikte Balıkesir`in katı atık sorununun tamamen biteceğini vurguladı.

YENİ ÇARŞI YENİLENECEK
Belediye Başkanı İsmail Ok hazırlık aşamasında olan Karesi Kalesi ve Yeni Çarşı Projelerinin devam ettiğini anlattı. Yeni Çarşı'nın yeniden yapılanmasıyla ilgili ihalenin 23 Ağustos tarihinde gerçekleşeceğini belirten Ok, "Yeni Çarşı'da Balıkesir`e yakışmayan kötü durumu ortadan kaldıracağız. Çatısından kaldırımına kadar yenileyeceğiz. Bu projede Yeni Çarşı`da dükkanların metrekaresine göre dükkan sahipleri para ödeyecekler.
Yani her dükkan aynı parayı vermeyecek. Belediyenin öncülüğünde yapılıyor. Burası için belediye de güzel işlere imza atacak. Maliyet hesapları bitti" dedi.

YENİ MEZARLIK İHALESİ TAMAM
Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir`in yeni mezarlık yerinin ihalesinin tamamlandığını, ihale sürecine girildiğini ihalenin ardından yeni mezarlığın temelinin atılacağını bildirdi. Başkan Ok, "Yeni mezarlık yerinde 255 bin metrekarelik istimlak gerçekleştirildi. Bu istimlakların paraları köylülerimize tapuda işlemleri biter bitmez nakit olarak ödendi. Köylümüz memnun. Ben bu konuda başta Karamanköy, Köylüköy, Köseler Köyü olmak üzere bu köylerimizin muhtarlarına ve halkına teşekkür ediyorum. Bizlere çok büyük kolaylık sağladılar. Bizim bu yaptıklarımızı çekemeyenler olacaktır. Ama Balıkesir halkının hayır duası bizim yanımızda. Neymiş efendim mezarlık yeri daha önceden istimlak edilmiş. Bir karış yer istimlak edildiyse, bir karış yerin parası ödendiyse ben o elleri öperim. Bizim bilmediğimiz kendilerinin yaptıkları ve belgesi olan ödemeler varsa bunları da bizlere getirsinler, biz de kendilerine teşekkür edelim. Ama tabi ki bunlar yok. Böyle bir şey söz konusu değil" diye konuştu.

29.07.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir İsmail Ok'tan İcraat Turu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi