Şifrem?
238 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Bölgenin Tek Cemevi Güre'de Açıldı
Edremit'e bağlı termal sularıyla ünlü Güre beldesinde 1 yılda yapımı tamamlanan ve Çanakkale - İzmir arasındaki ilk ve tek Cemevi, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan ve çok sayıda davetlinin katılımıyla hizmete açıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Geçtiğimiz yıl temeli atılan ve 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak Alevilerin hizmetine açılan Körfez Cemevi, Çanakkale-İzmir arasında kalan bölgedeki ilk ve tek Cemevi olma özelliğini koruyor. Körfez Cemevi ile Edremit’in Güre beldesi ve çevresinde yaşayan Alevi vatandaşlar artık ibadetlerini bu Cemevi’nde gerçekleştirebilecek. Körfez Cemevi' nin açılışına Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Balıkesir CHP Milletvekilleri Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Alevi dedeleri, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı. Açılışta Körfez Cemevi’nin yapımında emeği geçenlere ve katkıda bulunanlara plaketler verildi.

Cemevi açılışında bir konuşma yapan Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, “Aleviler ayrımcı muameleye tutulabilmektedir. Bugün Alevi yargıçlar dahi bundan sonra daha kolay görülebilecek boyutta azalabileceklerdir. Çünkü bugünkü siyasi iktidarın, üzülerek söylüyorum ki politikası Alevi kimlikli, Alevi inancı taşıyan insanlarımızın devlet kadrolarından ayıklanması istikametinde bir politika yürüttüğünü görüyoruz. Bunu sayın Başbakan ile de konuştuk. Dolmabahçe toplantısında bizi davet ettiği zaman kendisine açık açık söyledim. Alevilik Türkiye’nin sadece bir inanç sorunu değildir. Ailevilik aynı zamanda Türkiye’nin bir güvenlik sorunudur. Şunu çok net söylüyorum ben bunun elli yıl dersini verdim. Bu kadar büyük bir kitleyi, 20-25 milyonu bulan bir insanı eğer bu devlet kendisinin yurttaşları gibi muameleye tabi tutmuyorsa, onlara farklı işlem yapıyorsa o zaman onları kucaklayabilecek dev güçler görebilirsiniz dedim. Onları kucaklayabilecek dev güçlerde kendi amaçları içinde kullanırlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güçlenmesi için değil. Onun üzerine dedi ki hocam bu konunun üzerine söz veriyorum yakında seçimler var. Seçimlerden önce bir şey yapmaya kalkarsak diyecekler ki sayın başbakan Alevilere seçim rüşveti veriyor. Onun için müsaade et dedi, seçimlerden sonra bir araya geleceğiz ve bunu bir masa etrafında beraberce çözeceğiz dedi. Dedi ama seçimler geçti. Çözüm olarak masanın etrafında toplanma olayı ailevi açılımları adı altındaki bir toplantılar dizisi şekilde tecelli etti. Aleviliğin İslam anlayışının ders kitaplarına konması okullarda yani Sünni kardeşlerimizin çocuklarıyla Alevi yurttaşların çocukları aynı okulda aynı sıralarda hem Sunni İslam anlayışını hem Alevi İslam anlayışını öğreneceklerdir. Sayın Başbakan' ın bize ifade ettiğine göre gerekli çalışmalar yapıldı. Ders kitaplarına kondu. Bu yıldan itibaren ders kitaplarında Aleviliği artık okuyabileceksiniz. Çocuklar Aleviliği ders kitaplarından öğrenmeye başlayabilecekler. Ama göreceğiz... Bu onların söyledikleri. Kitaplar basılıp dağıtıldığı zaman Aleviliğe bizim anladığımız manadaki bir Kur’an anlayışını mı yoksa Sünni İslam’ın anladığı manadaki bir Kur’an anlayışınımı koyacaklar, veya biraz rötuşlar yapılarak mı sunulacak, onu hep beraber göreceğiz. Demokratik bir ülkede olduğumuz içinde onu çok yakından izleyeceğiz. Eğer ileri bir demokrasi istiyorsa sayın başbakan. Sık sık ifade ettiği gibi o zaman Aleviler Aleviliği nasıl anlıyorsa çocuklarına o şekilde verilmesinin mutlaka gereği yapmalıdır. Yoksa Alevilere Alevi yurttaşların çocuklarına işte Alevilik budur deyip kendilerine göre bir Aleviliği sunmaya kalkarlarsa hiç şüpheniz olmasın bir siyasetçi için başarılı bir sonuç olmaz. Bu Aleviler içinde kabul edilebilir bir sonuç olmayacaktır” dedi.

Açılış sonrası protokol ve vatandaşlarda Cemevi'ni gezdi. Yeni açılan Körfez Cemevi'nde akşam da hayır yemeği verildi.

01.08.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Bölgenin Tek Cemevi Güre'de Açıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi