Şifrem?
213 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Yaban Tavşanları İçin Yardım Seferberliği
Ayvalık'ta yaban tavşanları için yardım seferberliği başladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık sınırları içinde bulunan 22 adadan biri olan, onlarca tür ve yüzlerce yabani tavşana ev sahipliği yapan Hasır Adası’nda açlık, susuzluk ve sıcaktan telef olan yabani tavşanlar için kendi cep harçlıklarını biriktirerek tavşanları doyuran gençlerden sonra, Ayvalık halkı da adalarda açlık ve susuzluktan ölen tavşanlar için adeta seferber oldu.

İlçede bir veteriner kliniğinde personel olarak çalışan Murat Şengönül ve Ezgi Parmaksız adlı iki genç, ilçe sınırları içerisinde bulunan Hazır Adası’nda yaşayan yüzlerce tavşanın son zamanlarda yerleşim biriminin bulunmadığı adada yiyecek bir şey bulamadıkları için açlıktan telef olmalarına seyirci kalmadı. Şengönül ve Parmaksız, adada yiyecek bir şey bulamadıkları için artık birbirlerini öldürerek karınlarını doyurmak zorunda kalan yabani tavşanlar için kendi cep harçlıklarıyla satın aldıkları onlarca kilogram havuç ve Pazaryerlerinden topladıkları marul yaprakları ve yeşillik parçalarını kiraladıkları bir tekne ile adaya götürerek bu konuda ilçedeki birçok çevreci ve hayvan severlere örnek olmasının ülke genelinde bir çok medya kuruluşunca haber olarak yayınlanmasının ardından, Ayvalık Belediyesi, Sebze ve Meyveciler Odası ve Ayvalık Amatör Balıkçılar Kooperatifi harekete geçti.

Ayvalık merkezde kurulan semt pazarlarında tezgah açan, bünyesindeki manav esnafına büyük poşet ve çuvallar dağıtan Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odası, böylelikle semt pazarlarındaki sebze ve meyve artıklarının çöpe gitmesini engelleyerek, bu atıkları Pazar yerinin uygun bir köşesinde toplattı. Toplanan çuvallar ve poşetler dolusu sebze ve meyve artıklarını Ayvalık Belediyesi tarafından görevlendirilen ekipler, Aliçeetinkaya Mahallesinde faaliyet gösteren Ayvalık Amatör Balıkçılar ve Su Ürünleri Kooperatifi yöneticilerine teslim etti.

Teslim edilen sebze ve meyve artıklarını teslim alan amatör balıkçılar ise, sabahın erken saatlerinde bu artıkları başta Hasır Adası olmak üzere, Ayvalık’ın 22 adasında yaşayan yaban hayvanlarının beslenebilmesi için bu adalara götürdü. Ayvalık’ta yaban tavşanları için başlatılan Ayvalık Belediyesi, Sebze ve Meyveciler Odası Başkanlığı ile Ayvalık Amatör Balıkçılar ve Su Ürünleri Kooperatifi’nin bu çalışması çevreye duyarlı vatandaşlarca da büyük destek bulduğu gözlendi.
Ayvalık’ta bugünlerde yemek artıklarının, sebze ve meyve artıklarının çöpe gitmediği ve duyarlı vatandaşlarında topladıkları poşetler dolusu yiyecekleri adalarda açlıktan ölen yaban tavşanlarına götürülmesi için seferber oldukları gözleniyor.

ODA, BELEDİYE VE KOOPERATİF YETKİLİLERİ DESTEKTEN MEMNUN
Konuyla ilgili görüşlerini belirten Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Murat Özmen, Ezgi Parmaksız ve Murat Şengönül’ün adlı gençlerin kendi bireysel çabalarıyla başlatmış oldukları adalardaki yaban tavşanlarının açlıktan ölmemesine ilişkin duyarlılığı takdirle karşıladığını belirterek, “Bu konuda oda yönetimi olarak üzerimize düşen ne olursa olsun yapmaya hazırız” diye konuştu.

Ayvalık Belediyesince toplanılan sebze ve meyve artıklarını belediye araçlarıyla nakillerinin yapılarak, Ayvalık Amatör Balıkçılar ve Su Ürünleri Kooperatifine teslim edilmesini sağlayan Belediye Başkanvekili Fatih Ayyürek ise, insanoğlunun doğadaki tüm canlılarla ortaklaşa bir hayatı sürdürdüğüne dikkat çekerek, “Bu dünya hepimizin yeter ki paylaşmayı bilelim. Bu yüzden de başta bu konuda gösterdikleri duyarlılık nedeniyle iki genç arkadaşı kutluyorum. Ramazan ayının bu ilk günlerinde, sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar olarak açlık ve susuzluğun ne demek olduğunu çok iyi gözlemleyebiliyoruz. Bu yüzden de Ayvalık’ın 22 adasında yaşayan yabani hayvanların da yaşam hakkının olduğunun bilinciyle hareket eden ve bu kampanyaya destek verenlere yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Ayvalık Amatör Balıkçıklar ve Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Muharrem Parmaksız da, adalarda yaşayan yabani tavşanların götürülen yiyeceklere saldırışı ve karınlarını doyururken göstermiş oldukları içgüdüsel davranışların kendisini çok etkilediğini kaydederek, “Adalardaki yaban tavşanları, götürdüğümüz yüzlerce kilogramağırlığında ki sebze ve meyve artıklarını sadece 1 saatte tükettiler. Bu manzarayı burada ne kadar anlatırsam anlatayım. Herkesin görmesi gerektiğini düşünüyorum. İki gencin başlattıkları yaban hayatına gösterdikleri duyarlılığın ardından kendi kendine başlayan kampanyaya destek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

YABANİ HAYVANLARA YARDIM ARTARAK SÜRÜYOR
Öte yandan Ayvalık Belediyesi Köpek Bakım Çiftliğinde veteriner olarak görev yapan veteriner hekim Serkan Vural’da, adalarda açlık, susuzluk ve sıcaklar nedeniyle yüzlerce tavşanın hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Bir veteriner hekim olarak, adalarda henüz yaşamını yitirmeyip, sağlık sorunları bulunan yabani hayvanların tedavilerini ücretsiz olarak üstlenmeye hazırım” şeklinde ki ifadeleri dikkat çekti. Ayvalık’ta adalarda yaşayan yabani hayvanların açlıktan ölmelerinin önüne geçebilmek için kendiliğinden başlayan yardım kampanyasının Ramazan ayı süresince de devam edeceği belirtilirken, bir firmanın da adalardaki yabani hayvanların su ihtiyacını karşılamak üzere harekete geçeceği öğrenildi.

01.08.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Yaban Tavşanları İçin Yardım Seferberliği

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi