Şifrem?
163 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kalkınma Ajansından Av Turizmine Destek
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Bigadiç'te yürütülen, "Bigadiç Yöresinde Av ve Doğa Turizminin Desteklenmesi Projesi"ne mali destek sağladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Bigadiç Yaşam Alanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği'nin (YAŞAD) yürüttüğü projenin ajans tarafından desteklenen toplam bütçesinin 229 bin TL olduğu açıklandı.

BİGADİÇ AV VE TURİZM MERKEZİ OLACAK
GMKA'nın 2010 İktisadi Mali Destek Programı çerçevesinde desteklediği ve YAŞAD tarafından yürütülen, "Bigadiç Yöresinde Av ve Doğa Turizminin Desteklenmesi Projesi" Bigadiç bölgesini Av ve Doğa turizmiyle kalkındırmayı hedefliyor.

"Bigadiç Yöresinde Av ve Doğa Turizminin Desteklenmesi Projesi" düzenlenen bir toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı. YAŞAD Başkanı Hakkı Kurtuluş Demir'in düzenlediği toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Bigadiç Kaymakamı Süleyman Yıldırım, Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, İl Çevre Orman Müdürü Emine Tamer ve Emek Yem Sanayi adına Faruk Kula katıldı. GMKA'nın desteklediği projenin Bigadiç'te av ve doğa turizminin geliştirilmesini, bölgenin mevcut turizm potansiyelinin tüm yıla yayılmasını amaçladığı belirtildi. Proje ile Bigadiç bölgesindeki köylerde eğitim ve bilgilendirme toplantıları düzenlenerek köylülere sürdürülebilir yaban yaşamı ve sürdürülebilir avcılığın doğa turizmindeki önemi hakkında bilgiler verileceği kaydedildi. Ayrıca "Belgeli Avcı" sayısında önemli bir artış sağlamayı hedefleyen projede Bigadiç'te bir 'Av Bayramı' ile av ve doğa turizmi konusunda uzmanların katılımıyla av ve doğa konferansı düzenlenmesi planlanıyor. GMKA'nın 2010 yılında çıktığı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Ajans tarafından desteklenen projenin toplam bütçesinin 229 bin TL olduğu bildirildi. Proje koordinatörü olan YAŞAD başkanı Hakkı Kurtuluş Demir, "Proje ile şu anda Bigadiç bölgesinde mevcut olan ve hızla gelişen termal turizme, av ve doğa turizmi ile katkı vermeyi, yenilikçi bir anlayış ile Bigadiç bölgesinin kalkınma çalışmalarına destek olmayı planlıyoruz. Yok eden, tüketen değil, üreten ve doğaya katkı vererek turizm faaliyeti yürütmeyi temel ilke olarak görüyoruz" dedi.

KINALI KEKLİK'LER DOĞAYA SALINACAK
Proje kapsamında bir dizi faaliyet planladıklarını söyleyen Başkanı Demir, öncelikle Kınalı Keklik konusunu ele alacaklarını söyledi. Demir, Kınalı Keklik ve doğa turizmi denilince akla Bigadiç'in gelmesini sağlamayı, yerli ve yabancı turistler için çekim merkezi olmayı hedeflediklerini söyledi. "Bigadiç Yöresinde Av ve Doğa Turizminin Desteklenmesi Projesi"nin bir diğer önemli tarafını Kınalı Keklik üretiminin oluşturduğu bildirildi. Keklikleri üretip doğaya salacaklarını belirten YAŞAD başkanı Demir, GMKA'nın desteklediği proje ile Bigadiç Kınalı Keklik Yetiştirme Tesisine yem yapma ünitesinin kurulduğunu, tesiste kullanılmak üzere araç ve donanım alındığını söyledi. Bigadiç Kınalı Keklik Yetiştirme Tesislerinde 3 bin adet Kınalı Keklik üretileceğini belirten Demir, damızlıkların ayrılmasından sonra kalan kekliklerin ise avlak alan ve doğal alanlara salınacağını açıkladı. Hakkı Kurtuluş Demir, kekliklerin Eylül ayından itibaren sürüler halinde doğaya salınacağını duyurdu. Balıkesir Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, YAŞAD'ın uyguladığı projeyle doğaya önemli ölçüde katkı sağlandığını belirterek dernek yetkililerini kutladı. Bunun örnek teşkil etmesini isteyen Vali Yardımcısı Özgün, "Doğada bu kadar tahribat varken YAŞAD gibi sivil toplum kuruluşlarının, çevrenin korunması çevre bilincinin geliştirilmesine, sürdürülebilir bir av hayatının ve yaşamın oluşması açısından böyle faaliyetlerin desteklenmesi önemlidir. Bu projenin faaliyete geçmesinde emeği geçenleri tebrik ve teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından YAŞAD başkanı Demir, Bigadiç Yaşam Alanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği'nin Kınalı Keklik Yetiştirme Tesislerini gezdirerek heyete bilgiler verdi.

03.08.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kalkınma Ajansından Av Turizmine Destek

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi