Şifrem?
164 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir'den Afrika'ya Yardım Eli
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlediği "Afrika'ya Yardım Eli" kampanyasına Balıkesir'den de destek geldi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'deki Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası tarafından üyelerinin katkısıyla toplanan yaklaşık 100 bin TL tutarındaki 4 kamyon dolusu un, yağ, tuz, makarna ve bisküvi Afrika'ya gönderilmek üzere yola çıkarıldı. İstanbul Ambarlı Limanına gönderilen gıda yardımının pazartesi günü gemi ile Afrika'ya yola çıkacağı bildirildi.

Afrika'ya yardım konvoyunu uğurlamaya Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz ve Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula ile İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın katıldı. Atatürk Stadı önünde toplanan kamyonların gönderilmesi sırasında katılımcı odalar adına bilgi veren Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, 2-3 gün gibi kısa sürede tamamen üyelerinin katkısıyla toplayabildikleri yardımın şimdilik bu kadar olduğunu söyledi. Faruk Kula, "İnsanlık dramı yaşanan Afrika'ya yardım için başlatılan kampanyanın Balıkesir ayağında son üç günde biz de Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası olarak üyelerimizden un, yağ, tuz, makarna ve bisküvi olmak üzere Balıkesir halkı olarak bu insanlık dramına karınca kararınca çorbada tuzumuz olsun düşüncesiyle 4 kamyon hazırladık. Bu daha önceden planlanan bir organizasyon olsaydı daha yüksek katılım olurdu. Ancak son 2-3 günde olması hasebiyle yaklaşık 100 bin TL seviyesinde ayni yardım oldu" dedi.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ve Belediye Başkanı İsmail Ok, odaların öncülüğünde kısa sürede toplanan bu yardımlar için teşekkür ettiler. Türk milletinin bu tür konularda her zaman duyarlı olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı İsmail Ok, "İnanıyorum ki bu katkılarla Afrika'da açlık, yoksulluk ve insanlık dramı sona erecek. Ben özellikle odalarımızın başkanlarına ve yardımcı olanlara teşekkür ediyorum. Allah onlara daha fazla kazanç versin" diyerek teşekkür etti.

VALİ ARSLAN: "TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM"
Yardım malzemelerinin gönderilmesiyle ilgili düzenlenen uğurlamaya katılan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan da Afrika'da yaşanan insanlık dramını karşısında Türkiye'nin gösterdiği refleksin büyük anlam ve önem taşıdığını kaydetti. Türk olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Yılmaz Arslan, "Ben öncelikle şunu ifade etmek isterim, gerçekten Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olmaktan, bu ülkede yaşamaktan gurur duyuyorum. Bundan gurur duyduğumuzu hep beraber ifade etmemiz lazım. Bu devlet dünyanın neresinde kanayan bir yara, nerede bir sıkıntı varsa din, dil, mezhep, ırk ayrımı yapmaksızın oraya koşuyor, hep koştu ve koşmaya devam ediyor. Herhangi bir karşılık beklemeksizin bu yardımlar yapılıyor. Uzun yıllar boyunca bu ülkeleri bir şekilde sömüren, buraların kaynaklarını kendi ülkesinin değeri haline getiren bir takım emperyalist ülkeleri düşündüğümde bir de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni düşündüğümde bu duygularım biraz daha depreşiyor. 14-15 milyon insanın açlıkla karşı karşıya olduğu söyleniyor, çok acı bir durum. Bunları gördükten sonra bizim Anadolu insanımızın hiçbir şey yapmadan, hareketsiz şekilde beklemesi zaten beklenemezdi. Bu kapsamda Balıkesir'deki odalarımız da üst düzeydeki bu organizasyona katkı amacıyla kısa sürede 4 kamyon malzeme temin ettiler. Aslında muhtemelen bunun arkası da gelecek. Bu yardımların bir süre devam edeceği anlaşılıyor. Bu yardımların sürmesinde fayda görüyorum. İnsanlara balık yemeyi değil, balık tutmayı öğretin diye bir laf var. Şu aşama o aşama değil. Orada insanlar şu anda açlıktan ölüyorlar, çocuklar ölüyor. Dolayısıyla şu anda o tür beylik laflarla vakit kaybetmenin anlamı yok. O insanların ihtiyaç duyacağı gıda malzemeleri, ilaç, hastane, sağlık hizmeti, doktorların oralara gitmesi lazım" diye konuştu.

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz, "Balıkesir'den Afrika'ya Yardım Eli" konvoyunun RO-RO gemisiyle İstanbul'daki Ambarlı Limanına gideceğini, muhtemelen buradan da pazartesi günü Diyanet İşleri Başkanlığına ait gemi ile Afrika'ya yola çıkacağını bildirdi. Stat önünden hareket eden kamyonlar protokol üyeleri tarafından uğurlandı.

13.08.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

yüksel yalbir / balıkesir
iyiki varsınız
allah sizlerden razı olsun.........
13.08.2011 19:29:22
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler







Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir'den Afrika'ya Yardım Eli

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi