Şifrem?
78 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Sempatik Sunucu 40 Yaş Sendromunu Anlattı
Televizyonların güler yüzlü sempatik sunucusu Gazeteci-Yazar Tuluhan TekelioğluBalıkesir’in Ayvalık ilçesinde yönetmenliğini üstlendiği ‘40’ında 40 Kadın’ adlı belgesel gösterimiyle, 40 yaş sendromunu anlattı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

 

Televizyonların en renkli sunucularından ve kadın hakları konusunda yapmış olduğu aktif çalışmalarla tanınan ünlü Gazeteci-Yazar Tuluhan Tekelioğlu, Ayvalık Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin davetlisi olarak Ayvalık’ta bir söyleşi yaptı. Ayvalık Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen belgesel gösterimli söyleşide, Gazeteci-Yazar Tuluhan Tekelioğlu’nu İsmet İnönü Kültür Merkezini dolduran kadınlara takdim eden Kadın Meclisi Başkanı Hatice Arga, Tekelioğlu’nu böylesi bir organizasyonda Ayvalık’lı kadınlarla buluşturmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Aralarında Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in eşi Dilek Türközen’in de bulunduğu çok sayıda ki kadının izlediği belgeselin ardından soruları yanıtlayan televizyon ekranlarının güler yüzlü sunucusu Tuluhan Tekelioğlu’nun, söz konusu söyleşide kadına yönelik şiddeti değil, aksine kadının gücünü gözler önüne sermeyi amaçladığına ilişkin sözleri kültür merkezini dolduranlarca büyük alkış aldığı gözlendi.
Önceki gün, Ayvalık Belediyesi’ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde Kent Konseyi üyesi kadınlarla yapılan söyleşi de, Tekelioğlu’nun yönettiği ‘40’ında 40 Kadın’ belgeselinde hayatın içinde 40 kadının 40’lı yaşlarla ilgili fiziki değişikliklerinin yanı sıra 40’lı yaşlarda ki psikolojik durumlarını gözler önüne serdi. Gazeteci-Yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun İstanbul’da farklı semtlerden 40 ayrı kadınla yaptığı görüşmelerde 40’lı yaşlardaki kadınların hayatlarında çarpıcı kesitleri büyük bir başarıyla gözler önüne seren Tekelioğlu, “Kadınlar 40’lı yaşlarda genelde büyük bir yalnızlığın içine düşebiliyorlar. Bunun en önemli nedenlerinden biri özellikle söz konusu kadınlarla evli olan erkeklerin bu yaşlarda kendilerinden küçük kadınlara ilgi göstermesi sonucunda aile içinde başlayan şiddetli geçimsizliğin ardından boşanmaların patlak vermesinden geçiyor. Çiftlerin bu yaşlarda yollarını ayırmalarının ardından yalnız kalan kadının kendisine yeni bir hayat kurması ya da yepyeni bir hayatı benimsemesi mümkün olabiliyor” dedi.
Çalışan kadınların eğitim hayatlarının süreci sonrasında iş hayatında kariyer için büyük bir çaba gösterdiğini vurgulayan Tuluhan Tekelioğlu, “Kariyer için çabalayan kadınlar, bir yandan da çocuk sahibi olabilmeyi arzuluyor. Bazı kadınlarımız kariyer mücadelesiyle geçen yıllar içinde 40’lı yaşlara geldiğinin farkına vardığında çocuk sahibi olamamışsa bunun hüznünü içinde taşıyabiliyor. Ancak günümüzün tıbbi koşulları özellikle tüp bebek yoluyla bu soruna da çözüm bulabiliyor” ifadelerini kullandı.
Ayvalık’ta, kadınların beğenisine sunduğu ’40’ında 40 Kadın’ belgeselinde ki kadınlar arasında engelli kadınlar, seks işçileriyle, varoşlarda yaşayan kadınların da yaşamlarına mercek tutan Tekelioğlu, özellikle genelevden çıktıktan sonra kendisinin de destek verdiği Ayşe Tükürükçü adlı bir kadının, şimdi İstanbul’da bir restoranda bulaşıkçılık yaptığını ve artık hayatından son derece mutlu olduğunu belirterek, Tükürükçü’nün hayatından kesitlerinin bulunduğu ayrı bir belgesel daha çektiklerini ve bu belgeselin de yurt içi ve yurt dışında çeşitli festivallere katılacağını kaydetti.
Aslında kadınlarda hayatın 40 yaşından sonra başladığının mesajlarını veren Tuluhan Tekelioğlu, ilk kez denediği başarılı belgeselde, Türkiye mozaiğinin geniş yelpazesinin farklı boyutlarına ait kadın portrelerinin 40’lı yaşları nasıl karşıladığı ve bu yaşlarda neler hissettiklerini mercek altına alınıyor. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde gösterime girecek olan belgesele, yurt dışından da başta Fransa olmak üzere birçok ülkeden çok büyük bir talebin bulunduğu belirtilirken, Tekelioğlu’nun önümüzdeki günlerde de 40’lı yaş sendromunun erkeklerde ki izlerini belgesel ekranına taşımayı amaçladığı kaydediliyor.
 
EKRANLARDAN GÜLER YÜZÜ İLE ENERJİ DAĞITIYOR
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü bitiren Tuluhan Tekelioğlu, Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu'nun kızı. Paris Sipa Press'te gazetecilik hayatına başlayan Tekelioğlu, Hürriyet Gazetesinde çalıştığı sırada Kenya'daki Kakuma Mülteci Kampı'nda BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) yararına gönüllü hizmet etti ve edindiği deneyimleri yazı dizisi olarak gazetesinde yayınladı. 2001'de Cine5'te Başka Yerde Yok, 2001–2003 arasında Habertürk TV'de Tatlı Sert, TGRT kanalında Tuluhan'la Her Sabah programlarını hazırlayıp sundu.
2005-2006 arasında Kanal D sabah haberlerini, Kanal 1 televizyonu için Güzel 1 Gün adlı sabah haber kuşağını ve 2009'da TRT 2'de Boğaziçi'nden programını sunan Tuluhan Tekelioğlu, Sabah Gazetesinde 2007 yılında başladığı Her Şeye Rağmen İkimiz adlı röportajlarına halen devam etmekte ve Cumartesi günleri Sabah Gazetesi'nde Her Şeye Rağmen İkimiz başlığı altında, genellikle evli çiftlerle röportajları yayınlanmaktadır.

28.08.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Sempatik Sunucu 40 Yaş Sendromunu Anlattı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi