Şifrem?
90 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Karesi Uluslararası Bisiklet Yarışı
Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından uluslararası yarış programına alınan ve bu yıl ikincisi düz enlenen Balıkesir Karesi Uluslararası Bisiklet Yarışı nefes kesti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Beş ülkeden 49 sporcunun katıldığı biri boş 14 turluk yarışta ilk üç dereceği Türk pedallar kazandı. Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu Balıkesir'in kurtuluş günü münasebetiyle düz enlenen ve gelenekselleştirilen bu turun Dünya Bisiklet Birliği programına da alıp dünya çapında bir etap olmasını sağlayacaklarını söyledi. Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Karesi Bisiklet Yarışlarının sonuncusu olan Kriteryum Yarışı'nın birincisi Kocaeli Brisa'dan Ferit Can Şamlı oldu. Konya Torku Şeker'den Cebrail Şeker ikinci ve aynı takımdan İlhan Çelik üçüncü oldular.

Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası Kriteryum Bisiklet Yarışları hem renkli hem de nefes kesen mücadeleye sahne oldu. Para ödüllü yarışmada sporcular kıran kırana mücadele sergiledi. Balıkesir'deki yarışlara Mısır, Bulgaristan, İran, KKTC ve Ermenistan ile Kocaeli, Manisa, Konya ve Balıkesir'den toplam 49 sporcu katıldı. 15 turluk etabın ilk turunu parkuru tanımak için boş tur olarak geçen sporcular 14 turluk yarışta amansız bir mücadele sergiledi. Yarış sırasında kavşaklardaki virajı alamayan sporcular kaza geçirdi. Bisikletleriyle birlikte düşüp yaralanan sporculardan birisine ilk müdahaleyi yarış izleyen vatandaşlar yaptı. Parkurdan son anda kaldırılan yaralı sporcu yarasını unutup, "Başaramadım" diye ağlarken, bir vatandaş şapkasıyla yüzünü kapattığı sporcuyu korumaya çalıştı. Ambulansın gelmesiyle hastaneye kaldırılan toplam 4 sporcu yarışı tamamlayamadı.

Toplam 30 kilometreye tekabül eden 14 turluk yarışta Milli Kuvvetler Caddesi ile Anafartalar, Atalar ve Kızılay caddeleri güzergahında ipi göğüsleyen Brisa Kulübünün sporcusu Ferit Can Şamlı birinci oldu.

Düzenlenen ödül töreninde şampiyon pedalların madalya ve para ödüllerini Vali Yardımcısı Ali Osman İşsen ve Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ile Belediye Meclis Üyesi Nazif Eren verdiler. Balıkesir'deki bu geleneksel yarışı dünya çapında tanıtmayı amaçladıklarını belirten Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, "Geçen yıl da Balıkesir'in kurtuluşuyla ilgili yapılan bu ulusal ve uluslararası turdun geleneksel hale gelmesiyle ilgili organizasyonu görmek istedik. Gelecekte bu yarışı Dünya Bisiklet Birliği'nin yarış programına koymak istiyoruz. Dünya Bisiklet Birliği'nin de tanıdığı resmi bir yarış olmasıyla ilgili çaba sarf edeceğiz. Bisiklet Federasyonu olarak Balıkesir'deki bu turun gelişip marka olmasıyla ilgili elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Bu arada, Kriteryum Bisiklet Yarışları sebebiyle şehir merkezindeki tüm ana arterler araç ve yaya trafiğine kapatılınca renkli görüntüler yaşandı. Birçok vatandaş araçsız şehir merkezinde boş caddelerde özgürce yürümenin ve dinlenmenin geçici de olsa keyfini çıkarırken, evlilik telaşı yaşayan gelin-damat çifti ise kuaför ve fotoğraf stüdyosuna yürüyerek gitmek zorunda kaldı. Balıkesir belediye Bandosu'nun yarışlar sırasında verdiği konser de ilgiyle izlendi.

12.09.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Karesi Uluslararası Bisiklet Yarışı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi