Şifrem?
164 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Vatandaşlar Başkan Ergin'e Tam Not Verdi
Ayvalık'a bağlı Küçükköy beldesinin genç ve dinamik Belediye Başkanı Mesut Ergin, önceki gün yapılan dev bir halk toplantısında belde vatandaşlarıyla buluştu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Küçükköy Belediyesi tarafından yaptırılan Sarımsaklı meydanında bulunan Kapalı Pazar Yerinde gerçekleşen büyük buluşmada, Belediye Meclis Üyeleriyle halkın önüne çıkan Ergin, halkına bir yıllık çalışmaları hakkında brifing verdi. Kapalı Pazar Yeri’ni hınca hınç dolduran Küçükköy ve Sarımsaklı sakinlerinin yanı sıra yazlıkçı vatandaşlara belediye olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Belediye Başkanı Ergin ve ekibinin düzenlenen müthiş kalabalık halk toplantısında kendilerinden emin ve dik duruşları ise vatandaşlardan tam not aldığı gözlendi.

Konuşmasına başlamadan önce Kapalı Pazar Yerine gelen yüzlerce vatandaşının tek tek elini sıkan Küçükköy Belediye Başkanının bu hareketinin adeta bir el sıkışma rekoru olarak kabul edildiği kaydedildi. Geçen yıl ilki düzenlenen halk toplantılarının ikincisinde bir yıllık çalışmaları hakkında bilgi veren Ergin, konuşmasında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da birlikte çalıştığı belediye meclis üyeleriyle birlikte halkın karşısına çıkarak yaptıkları çalışmaları alınlarının ak ve tüm belediye hesaplarının da şeffaf olduğu için anlatmaktan asla kaçınmayacaklarının bilinciyle hareket ettiklerini söyledi.

Yapılan halk toplantısında Küçükköy ve Sarımsaklı için yaptıkları çalışmalar nedeniyle gönüllerinin son derece rahat olduğunu belirten Mesut Ergin, “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz halk toplantılarını önemsiyoruz. Çünkü göreve getirdiğiniz insanlardan hesap sormak zorundasınız. Ülkemizin bugün bu hale gelmesinin en büyük nedenlerinden birisi de, halkın seçerek göreve getirdiklerinden hesap sormamasıdır” sözleri nedeniyle Kapalı Pazar Yerini dolduran yüzlerce vatandaş tarafından dakikalarca alkışlandı.

Küçükköy ve Sarımsaklı için yaptıkları ve proje halinde olup yakın zamanda hayata geçirecekleri birçok önemli iş nedeniyle coşkulu olduklarını belirten Ergin, beldenin geleceğine dair yapmayı hayal ettikleri çalışmaları da halkla birlikte paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Küçükköy ve Sarımsaklı’da ciddi yatırım ve çalışmaların yapılabilmesi için alt yapının önemini vurgulayan Belediye Başkanı Ergin, “Sarımsaklı’da ki ana arteri sil baştan yeniden yapmak istiyoruz ama karşımıza alt yapı sorunu çıkıyor ve bu yüzden elimiz kolumuz bağlı kalıyor. Bu yüzden de meselenin temeline inerek alt yapı çalışmalarına önem verdik. Bu yöndeki girişimlerimiz sonucunda, İller Bankasının da onayıyla beldemizin geleceğini aydınlatacak olan Arıtma Tesisinden işe başladık. 17 milyon 400 bin TL bedel tutan Arıtma Tesisinin yüzde 75’ini devletimiz karşılarken, bizde belediye olarak bu tesisin yüzde 25’ini İller Bankası kanalıyla uzun vade kredilendirilerek karşıladık. Şimdi Arıtma Tesisimiz tamamlanmış durumda. Arıtmanın bağlantıları da hemen hemen hazır… Ancak bundan önce tesisimizin faaliyete geçebilmesi için derin deşarj çalışmasının tamamlanması gerekiyor. Bu aşamada deniz deşarj çalışmasının yapılması gerekiyor. 19 Eylül’de 4 milyon 900 TL bedelle ihaleye çıkacak bu proje de yüzde 50’si devlet hibesi ile yüzde 50’si de yine belediyemizin kredilendirilmesiyle kendi kaynaklarımızla karşılayarak gerçekleşiyoruz. Arıtmanın hayata geçebilmesi için belediye olarak tahmin bile edemeyeceğiniz kadar yoğun emekler harcıyoruz. İnşallah derin deşarj çalışması da tahminen 5 ay kadar bir süre için de tamamlandığında, önümüzdeki yaz mevsimi sonundan arıtmamızı devreye sokabileceğiz ” diye konuştu.

BELEDİYE GELİRLERİNİ ARTTIRIYOR
Belediyenin gelirlerinin arttırılması için yoğun bir çaba içinde bulunduklarını vurgulayan Mesut Ergin, “Bu amaçla eski karayollarının karşısında bulunan alanı Hazineden 49 yıllığına kiralayarak burada beldemizin de ihtiyacı olan bir alışveriş merkezi inşa ettik. 3,5 ay gibi kısa sürede içinde 41 dükkanın bulunduğu toplam 749 bin TL’ye mal olan Sarımsaklı AVM’de Temmuz ayı itibariyle 41 dükkanın 26’sını kiralayarak gelir sağlamaya başladık. Bu alış veriş merkezimizin 3 yıl gibi kısa bir zaman içinde kendi maliyetini çıkardıktan sonra geriye kalan 46 yıl süresince doğru kullanıldığında belediyemize ciddi gelir getirmesini sağlayacağız” dedi. Kapalı Pazar Yerinin hizmete girmesiyle ilk yılda 300 bin TL gelir sağladıklarını kaydeden Ergin, “Gelir elde etmeliyiz ki beldemizde hizmet verebilelim. Gelir olmazsa bu hizmetleri nasıl yapabiliriz?”diye sordu.

Küçükköy Belediyesi tarafından düzenlenen Halk Günü Toplantısında, halkının önünde samimi bir duruş sergileyen Mesut Ergin, göreve geldikleri ilk günden bu yana belediyenin gelirlerini arttırma çabalarının sürdüğünü anlatırken, 2009 yılından bu yana rakamları da açıkladı. 2009 yılında, 7 milyon 400 bin TL olan gelire karşın, 2010 yılında bu rakamın 10 milyon 400 bin TL’ye çıkarılarak yüzde 41 artış gösterdiğini işaret eden Ergin, “Geliri yükseltirken, Gideri de azaltmaya çalıştık. 2010 yılında 10. 438 TL olan gelire karşın, belediyemizin gideri 9 milyon 600 bin TL’de kaldı ve 838 bin TL kasa fazlalığımız oldu” dedi.

Minibüslerle sağlanılan ulaşım konusunda kendisine vatandaşlardan ciddi şikayetler geldiğini kaydeden Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Bir minibüs muavinin iki dudağı arasında kalmak elbette kader değildir. Ancak belediye olarak ulaşım kulvarına girebilmemiz için en az 5 adet otobüse ihtiyacımız var. Bununla ilgili olarak yaptığımız araştırmalar sırasında bir banka 1 milyon TL’ye kadar teminatsız kredi teklifinde bile bulundu. Ancak faiz oranları bu aralar yüksek. Bu yüzden de iyi hesap yapmamız gerekiyor” dedi.

Düzenlenen Halk toplantısında hayallerini de açıklayan Ergin, “Aslında bugün burada Sarımsaklı’nın kaldırımlarından, alt yapısından, düğün salonundan bahsetmek yerine şu an için hayalimiz olarak nitelediğimiz Alaçatı Port gibi Sarımsaklı Port düşüncesini hayata geçirmek yada Murat Reis koyu ile Açık denizi birbirine bağlayacak ve içerisinde Gondol’ların gezindiği kanal projesini bugün burada konuşuyor olmalıydık. Ama 30 yıllık belediye tarihinde şimdiye kadar beldemizin alt yapısı ve belki de bir çok belediye için basit sayılabilecek çalışmaları yapmak zorunda kalarak bugün burada sizlerle tüm bu sorunları konuşmak zorunda kalıyoruz” ifadelerini kullandı. Küçükköy ve Sarımsaklı’nın en büyük sorunlarından biri olarak gördüğü sivrisinek ile çok ciddi bir mücadele içinde olduklarını vurgulayan Ergin, “Bu konuda kış aylarında dere yataklarında larva mücadelesi ve yaz aylarında da uçan sivrisineklerle ilaçlama yöntemleriyle savaşıyoruz. İnanıyorum ki alt yapı sorunlarımız tamamlandığında sivrisinekle mücadelede otomatikman çok ciddi bir yol kat etmiş olacağız” diye konuştu.

ERGİN, BELDE HALKININ YÖNELTTİĞİ SORULARI SAMİMİYETLE YANITLADI
Küçükköy Belediyesi tarafından düzenlenen Halk Günü Toplantısında vatandaşların sorunlarını dinleyip, notlarını alan Belediye Başkanı Mesut Ergin, vatandaşların kendisine yönelttiği soruları da yanıtladı. Göreve geldiklerinden bu yana sürekli beldeyi güzelleştirebilmek, turizmde cazibe merkezi haline getirebilmek için yoğun bir çaba içinde olduklarını kaydeden Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Halkımızın ve beldemizi ziyaret eden turistlerin yaya ulaşımını rahat yapabilmeleri için belde sınırlarımız içerisindeki kilometrelerce yaya kaldırımı yaptık. Yeşil alan olan eski Pazaryerini ıslah ederek, beldemizi yeni bir park alanına kavuşturduk. Belediyemizin araç parkını genişleterek 9 adeti sıfır kilometre olmak üzere itfaiye, kamyonet ve binek olmak üzere 10 yeni hizmet aracı satın aldık. Beldemizin yollarını asfaltlama çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Etüt Merkezi açarak, beldemizde halen daha eğitimini sürdüren öğrencilerimize ücretsiz dershane hizmeti vermeyi sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra hizmete soktuğumuz Öğrenci ve Aile Danışma Büromuzda psiko-sosyal çalışmalarda bulunuyoruz. Beldemizin yurt içi ve yurt dışında en iyi şekilde tanıtımının yapılabilmesi için AYTUGEB çatısı altında çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Uluslar arası fuarlara bu birliğin dahilinde tanıtımlarımızı yaparak, beldemize turist çekme gayretlerimiz sürüyor. Bunların yanı sıra beldemizin revize imar planının ihalesini yaparak, Küçükköy merkezini de turizme açacağız. Beldemiz sınırları içindeki SİT alanlarını gözden geçirecek çalışmalar yapıyoruz.

Beldemiz sınırları içinde düğün salonu olarak da kullanılabilecek çok amaçlı sosyal bir tesisi Küçükköy çatısına inşa edeceğiz. Bunun yanı sıra eski Fly Disco’nun bulunduğu alana bir Açık Hava Tiyatrosu yapmak için düğmeye bastık. Sarımsaklı’da 6 tane büfe kurarak belediyemize gelir kaynağı sağladık. Plajlarda duj yerleri ve WC’ler yaptırdık. Küçükköy’de sokak hayvanları için bir merkez kurarak, burada başıboş hayvanları kısırlaştırarak, doğal ortamlarına salıyor ve bir yandan da buradan bu hayvanların sağlık kontrollerini takip ediyoruz. Yeni bir Otogar yapabilmek için meclis kararımız mevcut. Bu konuda proje çalışmalarımız sürüyor. Yap, İşlet, Devret Modeliyle bunu hayata geçirebiliriz. Sarımsaklı Yonca mevkiinde bulunan fırının önünde bir kavşak çalışması yapacağız. Kapalı Pazar Yerinin bulunduğu alanın hemen yanına belediye hizmet binası yapmak istiyoruz ” şeklinde konuşarak kendisine vatandaşların yönelttiği soruları cevaplandırdı.

VATANDAŞLARA ARITMA TESİSİNİ GEZDİRDİ VE BİLGİLER VERDİ
Toplantının ardından belediyeye yeni alınan hizmet araçları için kurban kesildikten sonra, halk gününe katılan vatandaşlarla birlikte belediye otobüsleriyle Badavut’ta ki inşaatı tamamlanan Arıtma Tesisine geçen Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Arıtma Tesisini belde halkına gezdirerek, çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgiler verdi.

Mesut Ergin’in düzenlediği halk gününde, vatandaşlarının karşısına çıkarak icraatlarını samimiyetle anlatarak, halkın sorularını içten bir şekilde yanıtlaması Küçüköy ve Sarımsaklı halkı tarafından büyük bir takdirle karşılandığı gözlendi.

16.09.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler





















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Vatandaşlar Başkan Ergin'e Tam Not Verdi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi