Şifrem?
210 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Şehitlerimiz İsimleriyle Yaşayacak
Balıkesir Belediye Meclisi şehitlerin isimlerini semt parklarına vererek ölümsüzleştiriyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Belediyenin bu ahde vefa hareketi Balıkesirli vatandaşların takdirini kazanıyor. Belediye tarafından alınan karar ile şehit isimlerinin verildiği iki park düzenlenen ayrı törenlerle hizmete açıldı.

Belediye Meclis kararı ile Yapımı tamamlanan ve Balıkesir`li şehitlerimizin adının verildiği dinlenme ve çocuk oyun parkları düzenlenen törenlerle açıldı. 2. Gündoğan Mahallesi'nde düzenlenen ilk törende 1995 yılında Tunceli`de yürütülen bir iç güvenlik operasyonu sırasında askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Ersin Erbil'in adının verildiği parktaki törene Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay İlker Temel, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, askeri erkan, şehidin anne, baba ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törene göğsünde şehit madalyası ile gelen şehidin babası Necati Erbil ve eşi Sebat Erbil gözyaşlarını tutamadı. Belediye Başkanı İsmail Ok şehit babasına sarılarak teselli etmeye çalıştı. Törende kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı İsmail Ok, şehitliğin Allah tarafından insana verilmiş en yüksek paye olduğunu söyledi. Şehitlerin Allah katında ölmediklerini, onların diri olduklarını vatan uğruna şehit düşenlerin Türk milletinin kalbinde yaşadığını söyledi. Şehit annesi ve şehit babası olmanın gururların en büyüğü olduğunu kaydeden Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Belediyesi'nin, yapılan parklara şehitlerinin adlarını vererek, onları halkın gönlünde yaşatmayı ve bununla da şehitlere olan minnet ve şükran borçlarını bir nebze olsun ödemeyi amaçladıklarını söyledi. İçinde dinlenme alanları, basketbol sahası ve çocuk oyun grubunun bulunduğu Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Ersin Erbil Parkı, yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı`nın ardından Belediye Başkanı İsmail Ok, şehidin anne ve babası tarafından açıldı. Törene Almanya'dan katılan şehit Erbil'in aile dostları Dakmar Margarite Gulden de aile ile birlikte duygulanarak gözyaşı döktü. Almanya'nın Köln kentinden gelen Dakmar Margarite Gulden, daha önce Fransa ve Almanya'da düzenlenen Türk yürüyüşlerine katılarak terör örgütü PKK'yı protesto etmişti. Belediye Başkanı İsmail Ok, Alman Dakmar Margarite Gulden'e bu anlamlı törene katılımından dolayı teşekkür etti.

Balıkesir'deki ikinci şehit parkı açılışı ise 1. Gündoğan Mahallesi'nde gerçekleşti. Buradaki törene de Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay İlker Temel, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Özenç ve Tuna Aktürk, Emniyet Müdür Yardımcısı Aydın Gider, meclis üyeleri ve muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. İki törende de Belediye Bandosu marşlar çaldı. 1. Gündoğan Mahallesi'nde yeniden düzenlenen parka 1994 yılında Bingöl'ün Genç ilçesi Selvi-Düzkalesi Tepe Mevkiinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçekleştirdiği harekat sırasında görevi başında şehit düşen Jandarma Komando Er İsmail Duran'ın adı verildi. Burada da kısa bir konuşma yapan Başkan Ok, vatanı uğrunda şehit düşenlerin Türk milletinin kalbinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti var oldukça ebediyen yaşayacağını söyledi. Burada şehit annesi Ayşe Duran'ın elini öpüp levha üzerindeki bayrağı hediye eden Belediye başkanı İsmail Ok, "Onların aziz adlarını, sokaklarımıza ve parklarımıza nakış nakış işleyeceğiz. Bu vesile ile bütün şehit anne ve babalarının ellerini hürmetle öpüyorum. Onlara, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum. Allah, onlara acı ve keder göstermesin. Şehit parklarımızın açılışını onurlandıran kahraman ordumuzun değerli subay ve komutanlarına da teşekkür ediyorum. Parkımız herkese hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

"ÖNCEDEN HABER VEREREK KARA HAREKATI YAPILMAZ"
Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir merkezinde kaç parka şehit isminin verildiğini hatırlamadığını, o kadar çok olduğunu, bundan sonra da şehit isimlerini park ve sokaklara vermeye devam edeceklerini söyledi. Sınır ötesi için başladı başlayacak polemiği yapılan kara harekatıyla ilgili tepki gösteren Belediye Başkanı İsmail Ok, "davul zurna çalar gibi tamtamlarla kara harekatı yapılmaz. Harekat ansızın yapılır" dedi. Başkan Ok şöyle konuştu;
"O kadar çok şehidimiz var ki gerçekten kaç tane parka şehit ismi verdiğimizi hatırlamıyorum. Bizler bu parklara şehitlerimizin ismini vermenin gurur ve onurunu yaşıyoruz, hem de hüznünü yaşıyoruz. Biz bu isimleri ebedileştirmek için şehrimizin bütün köşesindeki parklara vermeye devam edeceğiz. Ama bizim isteğimiz şu, artık şehitler son olsun. Bu ülkeyi yöneten sorumluluk sahipleri, o makamları şu anda temsil edenler üzerlerine düşeni yapsınlar. Gün geçmiyor ki yeni şehidimiz gelmesin. Dün de yine şehidimiz yok ama 3 tane emniyet mensubumuz gazi oldu. Artık bu ülkede analar ağlamasın. Bu ülkeyi yönetenler artık böyle açılımdı, saçılımdı politikalarını bırakıp bunu nasıl bitireceklerse bitirsinler. Bütün sorumluluk onların üzerinde. Bu millet onlara bu konuda her türlü desteği veriyor. Artık bu acıların son bulmasını istiyoruz. Davul zurna çalar gibi tamtamlarla önceden haber verircesine kara harekatı yapılmaz. Kara harekatı inlerinde uyurlarken baskın şeklinde yapılır. 'Kara harekatı yaparız, yapabiliriz, bilmem ne' diyerek böyle kara harekatı olmaz. Ben asker değilim, haddimi aşmak istemiyorum ama az buçuk bu işlerin nasıl olacağını da uzmanlardan dinliyoruz. Kendimiz de Türk milletinin hepsinin kafası çalıştığı gibi bizler de bunu önceden değerlendirebiliyoruz. Böyle önceden haber vererek kara harekatı olmaz."

17.09.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Şehitlerimiz İsimleriyle Yaşayacak

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi