Şifrem?
46 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Şehit Madalyaları Çocuklarına Takıldı
Balıkesir'de ikamet eden şehit polislerin aileleri ile biri asker 3 gaziye devlet övünç madalyası verildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı. Atatürk Anıtı'ndaki ilk törende Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkalığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği çelenkleri sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir şube başkanı Ali Hulusi Karakuz, bugün vatanı savunma azim ve kararlılıklarının dünden daha fazla olduğunu söyledi. Vatan hainlerine seslenen Muharip Gazi, "Biz Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatacağımıza ant içtik" dedi. Muharip Gaziler Derneği şube başkanı Ali Hulusi Karakuz, "Türkiye Cumhuriyeti şehit ve gazileri sayesinde kurulmuş ve varlığını yine şehit ve gazileri sayesinde ilelebet devam ettirecektir. Hain odaklar şu hususu çok iyi bilmelidirler, bu vatanı bölmeye, parçalamaya kimsenin gücü yetmez. Bunlar bağımsızlık düşüncesinden yoksundurlar. Aralarında şehit ve gazi de yoktur. Şehit ve gazi milli birer değerdir. Ne mutlu Türk'üm diyene" diye konuştu.

ŞEHİTLERİN MADALYALARI EVLATLARINA TAKILDI
Atatürk Anıtı'ndaki törenin ardından 19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle Salih Tozan Toplantı ve Gösteri Merkezi'nde Devlet Övünç Madalyası Tevdi Töreni düzenlendi. Törene Vali Yılmaz Arslan, Garnizon ve Okullar Komutanı Tuğgeneral Erdal Öztürk, Belediye Başkanı İsmail Ok ile diğer mülki ve askeri erkan, şehit ve gazilerin aileleri katıldı. Buradaki törende 6 Ağustos 2008 yılında İstanbul Kağıthane ilçesinde görevliyken kullandığı motosikletle geçirdiği trafik kazasında şehit olan polis memuru İlhan İlmeç'in (30) devlet övünç madalyası şehit polisin hiç görmediği iki buçuk yaşındaki kızı İrem İlhan İlmeç'e verildi. Minik İrem'in tören sırasında sergilediği rahat hareketleri ve oyunları davetlileri gülümsetirken şehidin eşi olan anne Sevim İlmeç gözyaşlarını tutamadı. Hiç görmediği babasının adını da taşıyan İrem İlhan İlmeç övünç madalyasını takan Vali Yılmaz Arslan, beratı veren Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erdal Öztürk ve çiçek takdim eden Belediye Başkanı İsmail Ok ile birlikte tüm davetlilerin dikkat ve sempatisini topladı. Vali Yılmaz Arslan bir süre sohbet ettiği şehit eşine de iş bulunması için talimat verdi. Bir başka şehit polisin eşi ve çocuğu da törende duygulu anlar yaşadı. 11 Nisan 2008 tarihinde geçici olarak görevlendirildiği Hakkari Yüksekova'ya intikal ederken Van-Hakkari karayolunda geçirdiği trafik kazasında şehit olan polis memuru İbrahim Yüce'nin (35) devlet övünç madalyası ve beratı şehidin 6 yaşındaki kızı Hamide Beyza Yüce'ye verildi. Anasınıfına başlayan Hamide Beyza okul yerine annesiyle birlikte katıldığı törende şehit babasının madalyasını göğsünde gururla taşıdı. Şehit eşi Emine Yüce de törende duygulu anlar yaşadı.

GAZİLİK GURURU
Törende bölücü terör örgütü ile çatışmada yaralanıp gazi olan özel harekatçı polis memuru Erkan Asma (46) ile görevi başında geçirdiği trafik kazası sonucu gazi olan Hüseyin Demirel (44) ve bölücü terör örgütünün silahlı ve mayınlı saldırısında yaralanıp gazi olan Jandarma Kıdemli Başçavuş Murtaza Yıldırım'a da devlet övünç madalyaları ile gazilik beratları verildi. Özel Harekatçı Erdal Asma 11 Eylül 1994 tarihinde Diyarbakır kırsalı Taşköprü mevkiinde terör örgütü ile sağlanan sıcak temas sırasındaki çatışma neticesinde yaralandı. Son görev yeri Balıkesir Emniyet Müdürlüğü olan Gazi Polis Memuru Erdal Asma 2008 yılında emekli oldu. Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde görev yapan polis memuru Hüseyin Demirel 19 Ekim 2006 tarihinde ilçeye kaçak yollarla giren mültecilerin sınır dışı işlemleri için Ağrı Gürbulak sınır kapısına götürülüşünde Yozgat-Yıldızeli (Sivas) karayolunda bulundukları aracın trafik kazası yapması sonucu yaralandı. Gazi polis memuru Hüseyin Demirel hala Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapıyor. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Kıdemli Başçavuş Murtaza Yıldırım (42) ise 18 Haziran 2007 tarihinde Tunceli merkezinde Uzuntarla mevkiinde bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen silahlı ve mayınlı saldırıda yaralanıp Gazi oldu. Madalya ve beratların takdiminden sonra Vali Yılmaz Arslan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erdal Öztürk ve Belediye Başkanı İsmail Ok şehit ailesi ve gazilerle birlikte fotoğraf çekildiler. Devlet övünç madalyası tevdi töreninde duygulu anlar yaşandı.

19.09.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Şehit Madalyaları Çocuklarına Takıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi