Şifrem?
85 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

İşaret Dilli Eğitim
Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Türkiye'de örnek bir projeye daha imza attı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Herhangi bir nedenle Emniyet Müdürlüğüne işi düşen işitme ve konuşma engelli vatandaşların iletişim zorluğu yaşamaması için emniyet personeline "işitme dili eğitimi" verildi. Projenin uygulamaya geçirilmesiyle ilgili düzenlenen sertifika töreninde kursiyer polisler salondaki işitme engellilerin de anlayıp takip edebilmeleri için İstiklal Marşı'nı işitme dili ile söylediler. Polis merkezine giden işitme engellilerin yaşadığı iletişimin sahnelendiği skeçlerin de olduğu program büyük ilgi gördü.

PROJE SES GETİRECEK
Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kültür, Spor ve Eğitim Kompleksi Salonu'nda düzenlenen törende, "İşaret Dili Eğitimi Projesi" tanıtıldı. Törene Vali Yılmaz Arslan, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fahri Kuş, Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir şube başkanı Orkun Dökmen ile İşitme Engelliler Spor Kulübü Dernek Başkanı Ali Aydoğmuş, emniyet müdür yardımcıları, çok sayıda polis ile işitme ve konuşma engelli vatandaşlar katıldı. Balıkesir Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ın talimatıyla Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırlanan, "İşaret Dili Eğitimi Projesi" işitme ve konuşma engeli vatandaşların engelleri nedeniyle bir sorun yaşamamaları, iş ve işlemlerinde kolaylık sağlanması, kendileriyle tam bir iletişim kurulabilmesi amacıyla hayata geçirildi. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün bu projesinin kısa zamanda Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tüm illerde uygulamaya geçirilmesi bekleniyor. Ayrıca proje diğer kurumlar için de örnek teşkil ediyor. Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, sosyal sorumluluk kapsamında gerçekleştirdikleri işaret dili eğitimi projesinin Toplum Destekli Polislik uygulamaları içerisinde geliştirilip uygulamaya geçirildiğini kaydetti. Balıkesir merkezde 257, ilçelerinde 917 olmak üzere il genelinde toplam bin 174 işitme ve konuşma engelli vatandaşın bulunduğu bildirildi. Söz konusu proje kapsamındaki işaret dili eğitimi ile işitme ve konuşma engelli bireylerin var olduğu gerçeğini kabul etme bilinci, farkındalığı ve duyarlılığı oluşturularak onlara hayatın her alanında yardımcı olunabilmesinin amaçlandığı ifade edildi. Proje kapsamında emniyet müdürlüğünün vatandaşla ilk temas noktalarında görev yapan Asayiş, Çocuk, Trafik Tescil ve Denetleme, Pasaport ve Ruhsat İşlemleri şube müdürlüklerinde, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve polis merkezlerinde görevli, algısı güçlü, öğrenme kabiliyeti yüksek, iletişimi güçlü 19 personele 12-23 Eylül tarihleri arasında 60 saatlik işaret dili tercümanı tarafından eğitim verildi. Törende eğitimi başarıyla tamamlayan personele sertifikaları verilirken, işaret dili tercümanı Ebru Abakahan'a da Vali Yılmaz Arslan tarafından teşekkür belgesi verildi.

155'E MESAJ ATTI, VALİNİN TELEFONU ÇALDI
Törende işaret dili eğitimi alan 19 kursiyer İstiklal Marşı'nı işaret diliyle söyledi. Ayrıca, dayak yiyip şiddet gördüğü eşini şikayet etmek için emniyete giden işitme engelli kadın ile işaret dili eğitimi alan polisin sessiz diyalogu, çantasından hırsızlık olayı gerçekleşen işitme ve konuşma engelli kadının 155'e kısa mesaj ile araması sonucu olay yerine gelen işaret dili eğitimi almış polisler ile iletişimi büyük bir ilgi ve dikkat ile izlendi. Mağdur kadının cep telefonu ile 155 Polis İmdat telefonuna mesaj attığı anda Vali Yılmaz Arslan'ın cep telefonunun çalması ilginç bir görüntü oluşturdu. Bu tesadüfe kendisi de şaşıran Vali Yılmaz Arslan cep telefonunu kontrol ederken gülüşmeler yaşandı. Sessiz iletişimin deşifresi ise dev ekranda aynı anda yazılarak herkesin bu diyalogu anlaması sağlandı. Törenin sonunda İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği başkanı Ali Aydoğmuş da sahneye gelerek protokole ve emniyet teşkilatına işaret diliyle teşekkür etti. Vali Yılmaz Arslan, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği bu projenin sosyal devletin bir göstergesi olarak da önemli olduğunu, projenin Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından örnek bir uygulama olarak tüm Türkiye genelinde hayata geçirileceğine inandığını belirterek İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın ve teşkilat mensuplarını kutladı.

23.09.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir İşaret Dilli Eğitim

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi