Şifrem?
116 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Yunanlı Turizm Acenteleri Ayvalık'ta
Yunanistan’ın Midilli adası olmak üzere, Atina ve bu ülkenin Ege’de ki adalarında faaliyet gösteren turizm acenteleri temsilcilerinin yanı sıra armatör ve bazı işadamlarından oluşan 50 kişilik heyet, önceki gün Ayvalık'a gelerek bir dizi inceleme ve temaslarda bulundu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Yunanistan’ın en büyük turizm acentelerinden biri olarak bilinen Nel Lines ve Mascot Travel firmalarının ortak organizasyonu öncülüğünde, aralarında Yunanistan Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Vasilis Kondos, Midilli Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Ahileas Suyulcis ve Midilli Eski Ticaret Odası Başkanı Thrasos Kalegridis’in de bulunduğu konuk heyeti, Ayvalık Hudut Kapısı önünde, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Turizm İlçe Müdürü Mustafa Tekin ve Ayvalık Ticaret Odası yöneticileri çiçeklerle karşıladı.

Başta Yunanistan olmak üzere, Ege Adaları ile özellikle de Ayvalık’ın karşı yakasında ki Midilli Adası arasında turizm alanında ilişkileri güçlendirmek ve karşılıklı yatırımların yapılabilmesi ile ortak projeler hazırlanılarak, bu projeleri her iki ülke arasında hayata geçirebilmek amacıyla yapılan ziyaret öncesinde, konuk heyete Ayvalık’ın Cunda Adası, Cennet Tepesi, Çamlık, Şeytan Sofrası, Sarımsaklı ve Ayvalık’ın tarihi ve doğal güzellikleri gezdirildi. Şeytan Sofrasında Yunanistan Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Vasilis Kondos ile Eski Midilli Ticaret Odası Başkanı Tharasos Kalegridis’in Şeytan Sofrasında bulunan ve mitolojiye göre Şeytan’ın yeryüzünden, gökyüzüne çıkarken ayak bastığı yer olduğu söylenilen burada bulunan kayalıklarda ki Şeytan’ın Ayak İzi olduğuna inanılan oyuğa, Yunanistan’ın ekonomisinin düzelmesi, Türk ekonomisinin daha iyiye gitmesi dilekleriyle Euro atarak temennilerde bulunmaları dikkat çekti.

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer’in Başbakan Recep Tayip Erdoğan öncülüğünde TOBB üyeleri ile birlikte Afrika seyahatinde olduğu için katılamadığı karşılama ve gezi programında, Şeytan Sofrası gezintisinin ardından konuk heyet içerisinde bulunan tur operatörleri, seyahat firmalarının temsilcileri, Yunanistan’lı armatörler, nakliye firmaları temsilcileri ile Ayvalık’ta faaliyet gösteren turizm acenteleri temsilcileri ile ilçedeki turizm sektörünün temsilcileri Sarımsaklı’da ki Temizel Otel’de bir araya gelerek iki ülke arasında yapılması öngörülen projeler ve çalışmalar hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular.
Balıkesir İl Turizm Müdürü Mustafa Çatlı’nın da katıldığı toplantıda ilk konuşmayı Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Vasilis Kondos yaptı.

“TÜRKLERE VİZENİN KALDIRILMASI İÇİN BÜYÜK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
Kondos, Atina ve Yunanistan’ın çeşitli yerlerinden 40’ın üzerinde acente temsilcilerinin Ayvalık’ta bulunmaktan mutluluk duyduğunun altını çizerek, “Turizmin en büyük amacı dostluk ve ekonomik kazançlar elde etmektir. Yeryüzünde barıştan, turizmden daha güzel ne olabilir? Burada yaptığımız toplantıda Türkiye ile Yunanistan arasında ki turizm alanında işbirliği yapmanın tam zamanı olduğunu düşünüyoruz. Ülke olarak bağlı bulunduğumuz AB Parlamentosunda, Türk turistlere vizenin kaldırılması için çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz” dedi.

Kondos’un ardından konuşan Balıkesir Turizm İl Müdürü Mustafa Çatlı ise, böylesi büyük bir toplantının Ayvalık’ta yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Yunanistan ve Türkiye arasında ki turizm alanında en büyük sorun olarak gördüğü vize uygulamasının kaldırılmasının önemini vurguladı. Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ise toplantıda yaptığı konuşmada, iki toplumun arasında tarihsel bağların bulunduğunu kaydederek, “B u ilişkileri Midilli-Ayvalık Sanat Günleri ve Turizm Fuarları ile geliştirdik. Her iki tarafın turizm acentelerinin birlikte hareket etmelerinin önemli olduğuna inanıyorum. Komşu ülkenin temsilcilerine teşekkür ediyorum. Her zaman birlikte olalım. Çünkü biz Yunanlı dostlarımızı çok seviyoruz” dedi.

Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin ise, konuk heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İki ülke arasında ticari ve turizm alanında sınırları kaldırmamız gerekiyor. Bu sınırları kaldırmamızın sonunda turizmi daha ileriye götürmüş oluruz. Ayvalık’ın turizmdeki yatak kapasitesi bizim bölgemiz dahilindedir. Her iki tarafın turizm alanında uygulanabilecek projeler sonrasında kısa olan turizm sezonlarının uzatılmasının sağlanılabileceğine inanıyorum. Güçlü olmak ekonomiden kaynaklanır. Ticaretimizi birlikte yapmamız gerekir. Vize sorununun çözümlenmesi gerekir. Bu toplantı iki ülkenin turizm sektörü temsilcilerinin bir raya gelmesi ve kaynaşması açısından çok oldu” ifadelerini kullandı.

06.10.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Yunanlı Turizm Acenteleri Ayvalık'ta

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi