Kantaron çiçeği ile zeytinyağının karışımından elde edilen kantaron yağının her türlü yaranın tedavisinde başarı ile kullanıldığını bildiren Kazık Karabıyık, kantaron yağının körfez yöresindeki köylerde asırlardır yara tedavisinde kullanıldığını söyledi. Zeytin ve zeytinyağı ticareti yapan gıda mühendisi Kazım Karabıyık’ın hazırladığı kantaron yağı ilgi gördü.
Kantaron çiçeğinin zeytinyağı ile karışımından meydana gelen kantaron yağının yara tedavisi için çok yararlı olduğunu bildiren Kazım Karabıyık, “Kantaron yağı her türlü yaralarda başarıyla kullanılmaktadır. Açık yaralar, taze yaralanmalar, kesikler, ezikler, çarpmalar sonucu oluşan morluklar ve bunun gibi durumlarda iyileşme sağlar. Kantaron yağı antiseptik özelliği ile de yarada mikrop üremesini engeller. İltihap önleyici özelliğiyle yarada herhangi bir iltihap oluşmasını da engeller. Damar büzücü etkisiyle de kanamayı kısa sürede durdurur. Hücre yenileyici özelliğiyle yaranın çabuk kapanmasını sağlar. Aynı zamanda sürüldüğü sürece yaranın sebep olduğu ağrı ve sızıları yok eder ve büyük bir rahatlama sağlar. Şişesini 5 liradan sattığımız kantaron yağı ilgi gördü” dedi.
24.10.2011