Şifrem?
318 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir'de Teröre Tepki Mitingi Düzenlendi
Son dönemde Bitlis Güroymak'ta 5 polisin şehit edildiği ve 3 sivil vatandaşın hayatını kaybettiği, hemen ardından Hakkari Çukurca'da 24 askerin şehit ve 18 askerin de yaralandığı hain saldırıların ardından terör örgütüne yönelik tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'de 15 binden fazla kişinin katıldığı teröre tepki mitinginde binlerce vatandaş bölücü terör örgütüne lanet yağdırdı.

Ellerinde bayraklarla Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda toplanan kalabalık Anafartalar Caddesi ve Kızılay Caddesi'nden Atatürk Anıtı'na yürüdü. Yürüyüşe sokaktaki vatandaşlar ve esnaflar ile evlerindeki vatandaşla balkonlarına çıkarak bayrak sallayıp alkışla destek verdiler. Şehit aileleri, harp malulü gaziler, Kıbrıs ve Kore gazileri, öğrenciler, binlerce vatandaşın da eş ve çocuklarıyla katılarak destek verdiği eylemin başından sonuna kadar bölücü terör örgütü PKK lanetlendi, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatının terörle mücadelesi ise sloganlarla takdir edildi. Teröre tepki mitingini tertipleyen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Haydar Filiz, Atatürk Anıtı'nda yaptığı konuşmada terörle etkin mücadele için idam cezasının geriye getirilmesi gerektiğini belirtti. Vatandaşlara idam cezasının referandum edilmesi isteyip istemediklerini soran Haydar Filiz'in bu sorusuna kalabalık ise hep bir ağızdan, "İdam, idam" sloganları attı. Hiçbir şekilde genel af istemediklerini söyleyen Haydar Filiz, siyasilerin idam cezası için millete gidip referandum yapmasını istedi. Şehir meydanında başlayıp Atatürk Anıtı'nda biten yürüyüşün sonunda Anıt'ta düzenlenen mitingde bir gazi çocuğu şehit çocuğunun babasına yazdığı mektubu okudu. Mektup herkesi ağlattı. Mitinge katılan gaziler de teröre tepki gösterdi. Kucağında devresi olan şehit arkadaşının fotoğrafını taşıyan bir gazi, kendi bacağını da şehit arkadaşı gibi mayında kaybettiği söylerken terörü lanetledi. Haydar Filiz, mitingin, teröre tepki gösterilen bu eylemin siyaset üstü olduğunu belirterek katılan herkese teşekkür etti. Dernek başkanı Haydar Filiz, bazı cenazelerde özellikle ünlü kişilerin yakınlarını kaybettiklerinde gazetelere tam sayfa taziye ilanları veren işadamlarını, 5, polis, 24 asker, ardından 2 askerin daha katıldığı şehitleri için küçük bir taziye ilanı dahi vermediklerini belirtirken işadamlarını, "yalakalık" yapmakla suçladı. Filiz, "Askerimize ve polisimize yapılan bu hain saldırılar idam cezası ile cezalandırılırsa o zaman terör biter. Ne zaman işadamlarımız bu şehitlerimiz için de taziye ilanı verir terör örgütünü kınarsa o zaman terör sona erer" diye konuştu. Anıt'taki mitingde şehitlerimizin isimleri tek tek okunarak yoklama yapılırken 15 bin kişi aynı anda, "burada" dedi.

BÖLÜCÜBAŞININ KUKLASI İDAM EDİLDİ
ŞEHİT AİLELERİ ÖCALAN KUKLASINI PARÇALADI

Atatürk Anıtı'ndaki mitingin sonunda Balıkesir Alperen Ocakları'ndan bir grup ülkücü genç terör örgütünün ele başı olan İmralı'da tutuklu bulunan bölücü başı Abdullah Öcalan'ın temsili kuklasını boynuna ip geçirip idam sehpasında sallandırarak astı. Bu sırada, üzerinde terörist başı Öcalan'ın fotoğrafı ile Amerika, İngiltere ve İsrail bayraklarının bulunduğu kukla maketini gören şehit yakını kadın elindeki sopayla Öcalan'ın kuklasına meydan dayağı atarken, bir başka kadın ve gençler içi gazete kağıdı dolu olan bebek katilini paramparça etti. Gözyaşları içinde kalan kadın sinir krizi geçirip fenalaşınca kalabalığın arasından alındı. 112 Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği kadın hastaneye kaldırıldı. 7'den 70'e binlerce vatandaşın bayraklarıyla katıldığı Balıkesir'deki teröre tepki yürüyüş ve mitingi yaklaşık 2 saat sürdü. Sık sık 10. Yıl Marşının okunduğu eylem boyunca, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Şehidim hakkını helal et bize", "Kahrolsun PKK", "Türk, Kürt kardeştir PKK kalleştir", "Vatan sana canım feda", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Mecliste terörist istemiyoruz", "Her Türk asker doğar", "İmralı basılsın Öcalan asılsın", "İmralı APO'ya mezar olacak", "APO'nun piçleri yıldıramaz bizleri" şeklinde atılan sloganlarla terör örgütü PKK'ya tepki gösterildi. Eylemi düzenleyenlerin ve vatandaşların büyük bir sağduyu gösterdiği eylem olaysız şekilde sona erdi. Kitlesel basın açıklaması eylemin ardından bazı gruplar gün boyunca şehir merkezinde sloganlar atarak teröre tepki göstermeyi sürdürdü.

24.10.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir'de Teröre Tepki Mitingi Düzenlendi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi