Şifrem?
174 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Sürgü Operasyonundan Gözaltına Alınanlar Serbest
Ayvalık'ta, Balıkesir Polisi tarafından sahte rapor ile sürücü belgesi verildiği ihbarı üzerine; Ayvalık, Edremit ilçelerinin yanı sıra, İzmir ve Manisa'daki bazı sürücü kurslarına düzenlenen ve ‘Sürgü’ adı verilen eş zamanlı operasyon sonrasında gözaltına alınan 1'i doktor 7 kişi yapılan tahkikat sonrasında serbest bırakıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Yapılan operasyon ve emniyetteki sorgulamanın ardından önceki gün akşam saatlerinde serbest bırakılan Ayvalık Garanti Sürücü Kursu ve Ekol Sürücü kursu yetkilileri, “Bizim hiçbir zaman yasa dışı işlerle ve yasadışı çalışanlarla işimiz olmaz. Ayvalık ve bölgedeki sarsılmaz liderliğimizden rahatsız olanlardan biri hakkımızda asılsız bir ihbar da bulunarak bizi zan altında bırakmaya yeltendi. Kendisine yapılan imzasız mektupla gelen ihbarı değerlendirerek harekete geçen polis 19 şubemizin bulunduğu il ve ilçeler genelinde hakkımızda soruşturma başlattı. Bizim yasalara saygımız sonsuzdur. Bu yüzden de her kaydımız yasalara uygundur. Yapılan sorgulamada tüm evraklarımız titizlikle incelenerek söz konusu ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı ve adalet yerini buldu” diye konuştular.

“İDDİALAR ASILSIZDI VE POLİS MÜVEKKİLLERİMİZİ SERBEST BIRAKTI”
Konuyla ilgili görüşlerini belirten Ayvalık Özel Öz Garanti Sürücü Kursu ile aynı sorgulama kapsamında gözaltına alınan Ayvalık Ekol Sürücü Kursu’nun Avukatı İbrahim Yönetken, “Müvekkilleri olan iki sürücü kursu yetkilileri hakkında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, rüşvet vermek ve resmi evrak üzerinde sahtekarlık gibi suçlamalarda bulunulmuştu. Bu kapsamda Garanti Sürücü Kursu Sahibi Göksel Üçtek, Müdürü Refik Yalçınkaya, Ekol Sürücü Kursundan Ahmet Özkan ve sürücü belgeleri alımı sırasında şoför adaylarına raporları veren Doktor Cengiz Budak sanırım yanlış anlama nedeniyle gözlem altına alınmıştı. Doktor Cengiz Budak’ın yetkisi olmadığı halde rapor düzenlemeye yöneldiği ve hatta sahte rapor düzenlediği iddia edilmişti. Bu iddiaların sonucunda titiz bir çalışma yapan polis birimleri her iki sürücü kursunun evraklarını hassasiyetle incelemiş ve söz konusu iddiaların doğru olmadığını görüp müvekkillerimizi serbest bırakmıştır” dedi.

“ADALET YERİNİ BULDU”
Garanti Sürücü Kurslarının bölge genelindeki il ve ilçelerde toplam 19 ayrı şubesinin bulunduğuna dikkat çeken Avukat İbrahim Yönetken, “Göksel Üçtek’in bölgedeki il ve ilçelerde çok sayıda sürücü kursunun bulunması nedeniyle, Erhan ve Mehmet rumuzlarını kullanan bir kişi imzasız mektuplarla emniyet birimlerine ihbarda bulunmuş ve bunun sonucunda da Turgutlu, Menemen, İzmir, Manisa ve Balıkesir’de başlatılan soruşturmaların ardından söz konusu gözaltıları gerçekleşmiştir. Ancak sonuç itibariyle yasa dışı en ufak şaibesi bile bulunmayan Ayvalık’ta ki her iki kurs yetkilerinin üzerlerine atılan suçlamaların asılsız ve yersiz olduğu kanaatine varan polis, gözaltına alınan doktor ve kurs yetkililerini serbest bırakmış ve adalet yerini bulmuştur” ifadelerini kullandı.

Polis birimlerine asılsız ihbarda bulunan Erhan ve Mehmet rumuzlarını kullanan kişi ya da kişilerin bulunması ve haklarında tazminat istemiyle dava açılması yönünde hukuki süreci başlattıklarını vurgulayan İbrahim Yönetken, “Bu iki rumuzun bir tek kişiye ait olabileceğini düşünüyoruz. Bu kişinin de sürücü kursu sahibi Göksel Üçtek’e karşı ne husumeti var bilemiyoruz. Bu kişi yada kişilerin polise yazdıkları imzasız ihbar mektuplarında; söz konusu suçlamaların dışında, kurslardaki araçların muayene ve sigortalarının olmadığı yönünde de suçlamalar yapıldığı gibi, bir takım borçları rüşvet veriliyor gibi yansıtmış, devletin ve Milli Eğitim Bakanlığının kandırıldığını yazmış. Tabii yapılan tahkikatlarda bu suçlamaların da tamamen asılsız olduğu ortaya çıktı” dedi.

Sorgulamanın bundan sonraki etabının Savcılığa yansıyıp yansımayacağı konusunda bir fikri olmadığını söyleyen Yönetken, şu anda takipsizlik kararı bekliyoruz. Ancak dava açılacak olsa bile bu dava müvekkillerimin adına berat kararıyla sonuçlanacaktır. Bundan hiç kimsenin en ufak şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

31.10.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler























Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Sürgü Operasyonundan Gözaltına Alınanlar Serbest

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi