Şifrem?
113 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

ADD ve Eğitim İş Kutlamaların İptalini Kınadı
Burhaniye'de, Eğitim-İş ve Atatürkçü Düşünce Derneğinin ortaklaşa düzenlediği protesto gösterisinde Cumhuriyetin 88. yılı etkinliklerinin iptal edilmesini kınandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın bir eğlence olmadığının altını çizen Burhaniye Eğitim-İş Şube Başkanı Mustafa Sökeli, “Cumhuriyetimizin 88. yıldönümünü kutlamaya hazırlanırken şehitler verdik, Van’da, Erciş’te yaşanan depremde yüzlerce insanımızı kaybettik, binlerce yaralımız var.Acımız büyüktür” dedi. Sökeli şöyle devam etti, “Ama Van depremi bahane edilerek, Cumhuriyet bayramı törenleri iptal edilmiştir. Ulusal bayramların manevi değerlerini özümseyememiş ve bunu bir eğlence sananlar, bilmelidirler ki; bu bayramlar eğlence değil, birlik, bütünlük ve dayanışmanın en yoğun yaşandığı günlerdir. Bir haftadır Van depremi olduğundan beri yas ilan etmeyenlerin, bir günde 34 şehit verirken kılını kıpırdatmayanların, 19 Mayıs törenlerini eziyet olarak görüp kaldırmak isteyenlerin, Mustafa Kemal’in en büyük eserim dediği ‘kimsesizlerin kimsesi’ Cumhuriyetimizi hedef alarak, Cumhuriyet bayramı törenlerini iptal etmeleri doğru değildir. Çünkü Cumhuriyet ‘tasada ve kıvançta beraber olmak’ demektir. Ayrıca Cumhuriyet, Van’a Erciş’e daha fazla sahip çıkmak demektir.

Resepsiyonların iptalini anlayışla karşılıyoruz… Ancak resmi tören geçişlerini, okullarda Cumhuriyet etkinliklerini iptal etmek, Cumhuriyeti anlamamak, Cumhuriyetin erdemlerini bilmemek demektir. Van depreminde kaybettiğimiz insanlarımız için hepimiz yastayız. Bu acı olaydan sonra ulusumuz birlik ve bütünlük içinde Vanlı kardeşlerimiz için seferber olmuştur.. Van ilimizde yaşamlarını kaybeden yurttaşlarımız adına da bir dakikalık saygı duruşu yapılarak törenlerin başlatılması bu günü daha anlamlı bir hale getirebilecekken, halkımızın yardımlarını bile sağlıklı bir biçimde organize edemeyerek enkaz altında kalan siyasal iktidar, aldığı bu yanlış iptal kararıyla Cumhuriyet için şehit düşmüş toprak altında yatan binlerce vatan evladının da bugünlerde anıldığını unutarak kemiklerini sızlatmıştır. Ayrıca bu kararı alanlar, öğrencilerini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine hazırlayan, depremde şehit olmuş 63 eğitim emekçisi arkadaşlarımızın aziz ruhlarını da incitmişlerdir. Cumhuriyet; ümmet yerine ulusu, kulluk yerine yurttaşlığı, bağnazlık yerine çağdaşlığı seçenlerin kurduğu bir rejimdir. Unutulmamalı ki, Cumhuriyet, uluslaşma yolunda attığımız en büyük adımın hatırlanmasıdır. O adımın gerisinde yaşanmış büyük acılar, büyük felaketler, binlerce şehidin kanı vardır. Bu topraklarda özgür bir şekilde onurluca yaşamanın çelik iradesi vardır.

Bugün cumhuriyeti yöneten anlayış, demokrasiyi amaç değil, araç olarak görmekte ve kendi siyasal anlayışını gerçekleştirmek için çalışmaktadır. Bu anlayış emperyalizme karşı verilen büyük bir mücadelenin sonunda, Lozan Antlaşması’yla elde edilen kazanımları pervasızca yok etmeye çalışmaktadır. Cumhuriyetin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta; üniter devlet yapısı hedef alınmakta; başta Öğretim Birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte; Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmektedir. Türkiye, adeta bir karanlığa doğru sürüklenmektedir. Büyük Atatürk, 1925 yılında genç Cumhuriyetin yurttaşlarına, ‘Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz’ mesajını vermişti. Bu tarihi saptama, bugün yaşananlara bakıldığında Büyük Önder’in kaygılarının ne kadar yerinde olduğunu bizlere bir kez daha göstermiştir. Atatürk’ün 86 yıl önce saptadığı tehlike, onun aydınlık izinde giden bizler tarafından yeterince anlaşılmıştır. Atatürk’ün ve onun kurduğu Cumhuriyetin yurttaşları olarak biz her türlü tehlikenin farkındayız. İnanıyoruz ki; Cumhuriyetin ruhunu anlamayanlara, bu büyük millet hak ettiği dersi bir gün mutlaka verecektir. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 88. yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, dava arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz” dedi.

Daha sonra Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Güler Akıncı’da Cumhuriyet Kadını adlı şiiri okudu. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan protesto gösterisine CHP, İP, Eğitiş-İş, ADD, Tarım Orman-İş ve Burhaniye Kent Konseyi ve vatandaşlar katıldı.

01.11.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir ADD ve Eğitim İş Kutlamaların İptalini Kınadı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi