Şifrem?
92 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık Tostuna Patent İstiyorlar
Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Ayvalık'ı ziyaret edenlerin tadına doyamadığı Ayvalık Tostu, eşsiz lezzetiyle her geçen gün ününe ün katmaya devam ederken, patent istekleri yine vurgulanmaya başlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ekonomik anlamda, dünyanın en kaliteli zeytinyağlarının da üretildiği Ayvalık, zeytin sektöründeki dev başarısını son yıllarda Ayvalık Tostuyla da adeta tekrarlamaya hazırlanıyor. Ayvalık Tostu’nun son 10 yılda inanılmaz bir satış potansiyeli yakalamasının ardından Ayvalık’ta sektörel olarak hızlı bir sanayileşme ivmesi gösteren tost ekmeği imalatı alanında ise tüm bu gelişmelere karşın ciddi bir tedirginlik gözleniyor.

Ayvalık Tostu’nun halen daha Türk Patent Enstitüsü’nden tescillenmemesi nedeniyle derin kaygılar yaşadıklarını söyleten tost ekmeği imalat sektörünün lider kuruluşlarından Ateksan (Ayvalık Tost Ekmeği Sanayi Ltd. Şti) ortaklarından ve şirketin yöneticilerinden Ahmet Kebapçı, patenti alınmadığı için ülke genelinde Ayvalık Tostu adıyla satılan ancak gerçekte Ayvalık Tostuyla uzaktan yakından ilgisi olmayan hatta benzeri ile olmayan tostlar nedeniyle Ayvalık Tostu’nun satış grafiğinin düşüş trendi gösterdiğini kaydediyor.

Yıllarını ve emeğini ekmek ve unlu mamuller sektörüne adamış gerçek fırıncıların, ustalık dönemlerinin bir projesi olarak 2001 yılında Ayvalık’ta faaliyete geçen ve kurulduğu ilk günden itibaren kendini sürekli yenileyen, geliştiren bir anlayışla çok önemli başarılara imza atan Ateksan’ın günümüzde Türkiye’nin birçok iline Ayvalık’ın en önemli lezzetlerinden biri olan Meşhur Ayvalık Tost Ekmeğini ulaştırdığını anlatan Kebapçı, Ayvalık’a özel tost ekmeği imalatına başladıklarından bu yana bu alanda Ayvalık’ın da ülke genelinde tanıtımına çok büyük destek verdiklerini vurguluyor.

“AYVALIK TOSTUNUN ADINI KARALIYORLAR”
1500 metrekare kapalı alan üzerinde kurulu Ayvalık’taki fabrikanın yanı sıra, İstanbul ve İzmir’deki dev üretim kompleksleriyle tüm Türkiye genelindeki il ve ilçelerde binlerce tost satış noktasına hizmet verdiklerini altını çizen Ahmet Kebapçı, “Ayvalık Tostu bir marka olmayı başardı. Ancak Ayvalık Tostu adıyla büyük kentlerde yarım ekmek arasına kaşar ve sucuk koyarak satışa sunuluyor. Üstelik bazı tostlarda kullanılan sucuk, kaşar gibi tostun içerisine konulan gıda malzemeleri son derece kalitesiz ürünlerden oluşuyor. Tabi bu durum, ilk kez Ayvalık Tostu’nu tatmak isteyen tüketiciler üzerinde inanılmaz olumsuz etkiler yaparken, bu tüketicilerde Ayvalık Tostu adına olumsuz bir imajın ortaya çıkmasına neden oluyor” dedi.

Ateksan firması olarak ürettikleri tost ekmeğinin isim hakkını aldıklarını kaydeden Ahmet Kebapçı, “Ancak Ayvalık Tostu’na ait patentin alınması için ilçedeki belediye, ticaret odası ya da ziraat odası gibi kurumların yöresel anlamda başvuru yapması lazım. Ayvalık Belediyesi patent başvurusunda bulunmuştu ama halen daha sonuç alınmadı. Oysa bu çok ciddi bir konu ve üzerine ısrarla gidilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

PATENTİ ALAN KURUM KÖŞEYİ DÖNECEK
Ayvalık Tostu’nda kullanılan suyun Ayvalık’ın suyu olduğunu ve bu suyun da tost ekmeğine eşsiz tadı verdiğini söyleyen Kebapçı, Ayvalık Tostu için patentinin alınmasının 2 veya 3 bin TL’lik bir ekonomik boyutunun olduğunu, buna karşın patenti alan kurumun yılda en az 500 bin TL gelir elde edeceğini belirterek, “Ancak buna karşın paten alındığında, Türkiye genelinde Ayvalık Tostu satışı yapmak isteyen tost büfeleri, kafeterya, feast food tarzı gıda satışı yapan işletmeler bu patentin sahibine çok ciddi meblağlarda satış izni ücreti ödeyecekler. Bunun sonucunda da patent sahibi kurum hem ekonomik anlamda çok ciddi bir kazanç elde edebileceği gibi, belirlenecek standartlarda kaliteli ve eşsiz lezzetiyle tüketiciye sunulacak gerçek Ayvalık Tostu zirvedeki yerini çok uzun yıllar koruyacaktır” diye konuştu.

Ateksan ortaklarından ve firmanın yöneticisi Ahmet Kebapçı, sürekli büyüyen Ayvalık Tostu ve tost imalatçılığı sektörünün ülkemizin en büyük sorunu olan işsizliği de azaltacağını sözlerine ekledi.

01.11.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık Tostuna Patent İstiyorlar

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi