Şifrem?
94 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Resimler Van İçin Sergilendi
Balıkesir'de ortak sergi açan 4 resim öğretmeni ve bir astsubay, sergideki eserleri satıya sunarak elde edilecek gelirin tamamını Van'a depremde mağdur olan vatandaşlara gönderme kararı aldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Serginin açılışını yapan Balıkesir Vali Yardımcısı Nusret Şahin, bu anlamlı kararlarından dolayı sanatçıları kutladı.

Balıkesir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki, "Resim Bahçesi" isimli karma resim sergisinin açılışını Vali Yardımcısı Nusret Şahin'in yaptığı sergiye İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı da katıldı. Sergiye çok sayıda sanatseverle ile beraber sanatçıların meslektaşları, dost ve yakınları yoğun ilgi gösterdi. 1 hafta açık kalacak olan sergideki eserlerin Van depremi için ilk defa satılacağı, elde edilecek gelirin tamamının Van'daki depremzedeler için açılan başbakanlık hesabına yatırılacağı açıklandı. Sergiyle ilgili bilgi veren öğretmen ve resim sanatçısı Müzeyyen Atvur, "Sergideki bütün gelirimiz Van depremi için. O yüzden elimizden gelen tüm gayreti gösterip sergimizi onlar için gerçekleştirdik" dedi. Karma sergide, resim öğretmeni çift Mehmet ve Aslıhan Süzen, Müzeyyen Atvur ve Nihal Özkaya ile Raif Doğruer isimli askeri personelin son 1 yıldır yaptıkları 33'ü ebru 56'sı yağlıboya olmak üzere toplam 89 eser bulunuyor. Bir ilköğretim okulunda resim ve teknoloji tasarım öğretmeni olan Aslıhan Süzen, "Karma sergiye ebru çalışmalarımla katıldım. Van depreminde kaybettiğimiz yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum. Bu sergiden elde edecek olduğumuz gelirimizi inşallah yardım amaçlı kullanacağız" dedi. Resim öğretmeni Mehmet Süzen de Van'daki depremde mağdur olan vatandaşlara yardım için çorbada tuzumuz olsun diyerek bu kararı aldıklarını kaydetti. Bugüne kadar resimlerini hiç satışa çıkarmadığını ilk defa Van depremi için satış yapacağını açıklayan Müzeyyen Atvur, sergiyi baharda açacakken Van'daki depremden dolayı tarihi öne aldıklarını söyledi. Müzeyyen Atvur, "Van'daki depreme çok üzüldük. Hemen resimlerimizi toparlayıp ulaştırarak bizim de biraz tuzumuz olsun istedik. Yardımın tahmini olmaz. Ne kadar olur bilmiyoruz ama sağ olsun arkadaşlarımız çok ilgilendi, Van depremine umarım gereken ilgi gösterilir. Umarım birilerine buradan sanat köprüsüyle yardım elimiz uzanmış olur. Sergi çok anlamlı, ben resimlerimi satmıyorum. Çünkü hiç birisi satılık değil, kıyamıyorum. Bugüne kadar çok sergi açtık ama bu sefer resimlerimi Van için satışa sunuyorum" dedi.

Bu arada, Toplam 89 eserin sergilendiği, "Resim Bahçesi" isimli karma sergide yardım için satışa çıkarılan 33 yağlıboya tablonun fiyatları 200 TL ile 1.500 TL arasında değişiyor. Serginin en pahalı eserleri ise Çiçekçi Satıcısı (2 bin TL) ve Kemancı (2 bin 500 TL) isimli tablolar. Ebruların ise60 ila 80 TL'den satılacağı bildirildi. Kemancı tablosunun en büyük ve önemli çalışmalarından biri olduğunu belirten sanatçı Mehmet Süzen, birkaç farklı fotoğrafı bir araya getirerek esinlendiği resmi yaklaşık 2 ayda tamamladığını söyledi. Mehmet Süzen, çok değer verdiği sergideki bir başka eserini ise satmayacağını, onu tabloda resmettiği kişiye hediye edeceğini bildirdi. Ustam isimli eserde toprak desti ustası çalışırken tasvir ediliyor. Güçlükle ikna edip çektiği fotoğrafı daha sonra yağlıboya ile resmeden Mehmet Süzen, 2010 yazında kısa süre aldığı toprak desti kursuna karşılık böyle bir hediye düşündüğünü anlattı. Sergiyi gezip eserleri inceleyen Vali Yardımcısı Nusret Şahin, sanatçıları hem başarılarından hem de Van depremiyle ilgili hassasiyetlerinden dolayı kutladı. Sanatçıların duygusal insanlar olduğunu belirten Nusret Şahin, "Burada önemli olan elde edilecek gelirin miktarından ziyade amacı ve o duygudur. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum, çok güzel çalışmayı hem de birlikte yapıyor olmaları tamamen ekstra bir güzellik. Birlikte Van depreminde kayıplara karşı bir çaba gösteriyorlar, onları tebrik ediyorum. Amacına ulaşacağından eminim" diye konuştu.

Balıkesir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki sergi pazar gününe kadar açık kalacak.

16.11.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Resimler Van İçin Sergilendi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi