Şifrem?
103 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kadına Şiddete Karşı Taahhütname İmzalandı
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, "Kadına Karşı Şiddete Hayır" taahhütnamesi imzaladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Beraberinde Belediye Başkanı İsmail Ok ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan ile Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özenç de Kadın Meclisi'nin hazırladığı kadına şiddete hayır başlıklı taahhütnameyi imzalayıp kadına karşı şiddet uygulanmasına sessiz kalmayacaklarını ve hiçbir zaman şiddet uygulamayacaklarına söz verdiler.

Balıkesir Kent Konseyi, "Kadına Karşı Şiddeti Engelleme Metni İmza Töreni" düzenledi. Valilikteki toplantıya Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özenç, İl Emniyet Müdür Vekili Esat Taner, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilek Yıldırım ile konseyin kadın meclisi üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Doktor Dilek Yıldırım, kadına yönelik şiddetin toplum içinde veya özel hayatta cinsiyete dayalı olarak fiziksel, sözel, ekonomik, cinsel ve psikolojik olarak zarar görmesi demek olduğunu söyledi. Şiddetin kadınların hayatına korku ve dirençsizliği yerleştirdiğini belirten Dilek Yıldırım, "Özellikle bir kadının kendini en güvende hissettiği yerde evinde en çok sevdiği kişi tarafından hırpalanmasıdır. Avrupa'da her 5 kadından biri yılda en az bir kere şiddete uğrarken, ülkemizde ise 3 kadından biri, hatta yüzde 40'ı şiddete maruz kalmaktadır" dedi.

Törende, Kent Konseyi Kadın Meclisinin hazırladığı beyaz kurdeleler davetlilerin yakalarına takıldı. Beyaz kurdelenin şiddete karşı saflığı ve temizliği, güzelliği, iyiliği temsil ettiği kaydedildi. Kent Konseyinin bu toplantısını çok önemsediğini ifade eden Vali Yılmaz Arslan, toplumlarda duyarlılık oluşması ve bu mesajın en üst düzeyde verilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Programla ilgili internette biraz araştırma yaptığını anlatan Vali Yılmaz Arslan, 'kadına şiddet' diye yazıldığında internette insanın içini yeterince karartacak şekilde bilgi olduğunu, kadına karşı şiddetin gerçekten üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu söyledi. Kadına karşı şiddetin toplumda aile içi şiddetin bir kolu olduğunu belirten Vali Yılmaz Arslan, aile içerisinde kadına da, çocuğa da yaşlıya da şiddet olduğunu söyledi. Türk toplumunun kültürü, örf, adet ve geleneklerinde olmaması gerektiği halde maalesef zaman zaman yaşanan konular olduğunu kaydeden Vali Arslan, "Aile içi ve kadına karşı şiddet olaylarının güvenlik birimlerine intikal eden kısımlarını iyi biliyoruz. Güvenlik birimlerine intikal etmeyen, aile içinde kalan kim bilir daha ne kadar sıkıntı var gerçek boyutlarıyla bilmiyoruz" dedi.

Balıkesir'de 2010 ve 2011 yılının ilk 10 ayında il merkezinde gerçekleşen aile içi şiddet olaylarıyla ilgili rakamlarda geçen yıla göre bu yıl ciddi oranda azalış kaydedildiğini belirten Vali Yılmaz Arslan, 13 Temmuz tarihinde Koruma Yönetmeliğinde yapılan bir değişiklik ile kadına şiddetle ilgili düzenleme yapıldığını, buna göre risk altında olan kadınların başvurması halinde mülki amirin onayı ile belli süre koruma tahsis edilmesinin yolunun açıldığını söyledi. 13 Temmuz'dan bu yana Balıkesir'de 28'i polis bölgesinde olmak üzere toplam 40 kadın için koruma kararı verildiğini açıklayan Vali Arslan, Balıkesir'i hep güzel ve iyi taraflarıyla anmak istediklerini ancak olumsuz tarafları da bilmek ve çözmek durumunda olduklarını söyledi. Vali Yılmaz Arslan. kadına şiddet olayının sadece polisiye tedbirlerle çözümlenecek bir konu olmadığını, özellikle kadın sivil toplum örgütleri başta olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarının bu konuyu yakından takip etmesi, resmi makamları hareket geçirip zorlamasının bir ihtiyaç olduğunu bildirdi. Yılmaz Arslan, valilik olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydetti.

ŞİDDETE KARŞI TAAHHÜTNAME İMZALADILAR
Törnenin sonunda Balıkesir Kent Konseyi Kadın Meclisince hazırlanan, "Kadınlara yönelik şiddet uygulamasına asla seyirci kalmayacağıma, şiddeti haklı görmeyeceğime ve hiçbir zaman şiddet uygulamayacağıma söz veriyorum" yazılı taahhütname imzalatıldı. Taahhütnameye ilk imzayı Vali Yılmaz Arslan attı. Vali Arslan, imzadan önce basın mensuplarına, "Siz de söz veriyor musunuz?" diye sorup cevap aldıktan sonra Kadına Karşı Şiddeti Engelleme metnini imzaladı. Validen sonra Belediye Başkanı İsmail Ok da taahhütnamedeki metni yüksek sesle okuduktan sonra şiddet uygulamayacağına söz vererek imzaladı. Başkanın ardından İl Jandarma komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan ise metni okumadan imzalarken özellikle erkeklere bir tavsiyede bulundu. Kurmay Albay Sercan, herkese, "bükçe" dilini öğrenmelerini tavsiye etti. Bükçeyi internetten araştırabileceklerini söyleyen Alay Komutanı da şiddeti önleme metnini imzaladı. Bükçe, 'kadın dili' anlamına geliyor.

25.11.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kadına Şiddete Karşı Taahhütname İmzalandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi