Şifrem?
148 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Bakan Çağlayan'dan Suriye Yorumu
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Suriye'ye ekonomik yaptırımların devam edeceğini ancak buradaki halkın hayati ihtiyaç maddelerinin sevkiyatıyla ilgili hiçbir kısıtlama ve ambargonun söz konusu olmayacağını söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Sanayi Odası'nın üyeleri için düzenleyeceği ödül törenine katılmak üzere Balıkesir'e gelen Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, "Türkiye'de tüm vergi ödeyenler ödülü hak ediyor. Balıkesir teşvik, ihracat çalışmaları ve sektörler bazında dikkate aldığımız bir il. Türkiye'nin ihracatının ciddi manada artırılması, ekonominin gelişmesi açısından 9 yılda elde ettiğimiz olumlu sonuçları artırmanın gayreti içindeyiz. 9 yıl önce ihracat 36 milyar dolardı, bu yıl da Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırıyoruz" dedi.

Suriye meselesinin önem arz ettiğine dikkat çeken Çağlayan, "Suriye en uzun sınır komşumuz. Suriye'de vatandaşımız, akrabalarımız var. İhracatımızda dün itibarıyla geçen yıla göre yüzde 7'lik bir azalma var. Aslında ilk 9 ayda ihracatımızda yüzde 8'lik bir artış vardı. Ama özellikle kasım ayında durumun gerginleşmesi, güvenlikle ilgili problemler ticaretimizi de geriye götürdü. 29 Kasım'da Suriye ile ihracatımızdaki azalma yüzde 7'dir. Yıl sonuna kadar da bu oran yüzde 10'lar seviyesinde olacaktır.

Suriye halkına karşı, Suriye'deki kardeşlerimize karşı kısıtlama söz konusu değildir. Aksine Suriye halkına insani maddeler, gıda vb ihtiyaç maddelerinin sevkine aynen devam edilecek. Suriye halkının insanca yaşaması bizi ilgilendiriyor. Bugüne kadar da Başbakanımızın, hükümetimizin, devletimizin koymuş olduğu tavır bu yöndedir. Tepkimiz, Suriye yönetiminin Suriye halkının taleplerine kulak tıkaması, göz yumarak bunları dikkate almamasıdır. İnsanlar demokratik hak ve özgürlüklerini istiyor. Tunus'ta başlayıp Afrika coğrafyasındaki, Arap dünyasındaki 'Arap Baharı' diye adlandırılan bu değişim ve dönüşümü Suriye halkı da istiyor. Bu noktada Suriye yönetiminin bir an önce daha fazla kan dökmeden, daha fazla kendi vatandaşlarını, kendi insanlarını katletmeden mutlak surette bu değişim için karar vermesi için tüm çabalar. Arap Birliği önemli kararlar aldı. Biz önemli toplantılar yaptık. Suriye halkının yaşam kalitesinin daha fazla artırılması için her türlü çabamız eskisinden daha fazla olacaktır" diye konuştu.

Suriye hükümetinin ticaret bankasının tüm faaliyetlerinin dondurulduğunu hatırlatan Çağlayan, "Suriye, bir taraftan ikili ticaret yaptığımız, diğer taraftan transit ticaretimizi yaptığımız önemli bir ülkedir. Suriye'den geçiş koridorunun güvenliği konusunda mevcut Suriye hükümetinin gerekli tedbirleri almayışından dolayı sıkıntı yaşamıştık. Elimizde mevcut güzergaha ilaveten üç güzergah daha var. Bunun biri Mersin-İskenderiye ro-ro hattı ile deniş ulaşımının sağlanması. İskenderiye'den Mısır dışından karayolu ile El Safaga'ya nakliye yapılması. El Safaga'dan Kızıldeniz'den deniz yolu ile Suudi Arabistan'a, oradan da Türkiye'ye bu sirkülasyonun yapılmasıdır. İkinci alternatifimiz Süveyş Kanalı'ndan geçiştir. Üçüncü alternatif de mevcut Irak hattından Habur'da bazı güvenlik tedbirleri alınarak Irak'ın üçüncü güzergah olarak kullanılması da söz konusu" dedi.

"MİLLETİN TALEPLERİ DİKKATE ALINMALI"
Milletin taleplerini tusunamiye benzeten Çağlayan, halkın istediklerinin yapılması gerektiğini söyledi. Türk halkının taleplerini gece gündüz yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Çağlayan, "Dünyada artık sözü geçen bir ülkeyiz. Avrupa bugün darmadağın iken, Avrupa'nın birçok ülkesi bugün oksijen çadırlarında hayatını sürdürürken, biz büyümede dünya şampiyonu oluyoruz. Cumhuriyet tarihinde ilk defa 25 milyon insan istihdam edilmiş vaziyettedir. 2023 yılında inşallah Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi içine sokacağız, kişi başına geliri 25 bin dolara çıkaracağız. Bize geçmişte 'hasta' diyenler şimdi kendileri hasta. Allah şifa versin onlara da. Avrupa'nın 5 ülkesi için söylüyorum bunları, acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

30.11.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Bakan Çağlayan'dan Suriye Yorumu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi