Şifrem?
141 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık Belediye Başkanı Türközen
Ayvalık'ta, önceki sabah ilçedeki basın kuruluşlarının temsilcisiyle kahvaltılı bir toplantısı düzenleyen Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Kıyı Ege Belediyeler Birliği adına oluşturulan heyetle gittiği Van ve Erciş’teki izlenimlerinin yanı sıra Belediyeler Kanunundaki değişiklikler ve ilçedeki Hava Kirliliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Önceki sabah Ayvalık Belediyesi’ne ait Boğaziçi Otel’de düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, norm kadro nedeniyle özellikle yaz mevsiminde ortaya çıkacak temizlik işleri ve park bahçeler bölümleri için personel eksikliğini hizmet alımıyla tamamlayacaklarını kaydeden Türközen, “Göreve geldiğim ilk günlerde emekliye ayrılanlarla birlikte belediyemizde 316’ya düşmüştü. Temizlik işleri bölümünde çalışan sayısı ise 72’ye düşmüştü. Bunu hizmet alımlarıyla kapatmaya çalıştık ama sonuç beklediğimiz gibi olmadı. Bizim amacımız temizlik işlerine genel bakıldığında hizmet kalitesini artırabilmektir. Bunun içinde önümüzdeki günlerde yeni çalışmalarımızı hayata geçirerek hedeflediğimiz bu alanda hizmet kalitesini yakalamaya çalışacağız” dedi.

Norm Kadro yasası nedeniyle hizmetin tamamını kendi üreten ve kendi yapan belediyelerin cezalandırıldığını savunan Türközen, “Örneğin biz Ayvalık Belediyesi olarak söz konusu yasa gereği 74 personel çalıştırmamız gerekiyor. Ama bu yasanın içeriğinde ‘her işini kendi yapan belediyeler 350 kişi çalıştırabilir’ gibi bir ibare yok. Ben 74 kişilik sayıyı kabul ediyorum. Ama belediye olarak temizliği ben yapmazsam, Park Bahçe işlerini ben yapmazsam, inşaat işlerini ben yapmazsam, Kademe Amirliğim olmazsa, o zaman 74 personele razıyım. Ama Ayvalık Belediyesi tüm bu saydığı işleri yapıyor ve bana göre bu konuda statünün değiştirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

“BALIKESİR’İN BÜYÜK ŞEHİR OLMASI EDREMİT KÖRFEZİNE YARAR SAĞLAMAZ”
Belediyeler Kanunu’nda yapılan düzenlemeler sonrasında, belde belediyelerin kaldırılıp, ilçe belediyelerinin de Büyük Şehir Belediyelerine bağlanması hakkında görüşlerini ifade eden Hasan Bülent Türközen, “Yerel yönetim demek, ‘bir işi yerinde yapmak demektir’ bugün Balıkesir Belediyesi Büyük Şehir olduğunda, Ayvalık’tan 130 kilometre uzaklıktan burayı yönetebilmek oldukça külfetli ve zor olacaktır” dedi.

Balıkesir’in Büyükşehir olmasının, Balıkesir ile Edremit Körfezi’ndeki ilçe belediyelerine herhangi bir katkı sağlamayacağına inandığını kaydeden Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, “Bu sadece Balıkesir ve etrafındaki 50–60 kilometrelik mesafelerde bulunan belediyelere katkı sağlayabilir. Bana göre Balıkesir Büyük Şehir Belediyesi’nin Bandırma ve Ayvalık bölgelerine herhangi bir katkı vermeyeceğini düşünüyorum. Neden vermez? Mesela, Edremit Körfezinde zeytinyağı ve turizm var. Bandırma bölgesinde tavukçuluk ve süt sanayi gelişmiş ve İstanbul’a da çok yakın bir mesafede bu yüzden de farklı bir konumda. Balıkesir etrafı ise tarım, hayvancılık, memur ve öğrenci kesimiyle uğraşıyor. 3 ayrı ve farklı bölge durumundayız. Bazı illerin geneli gibi aynı sektörle alanlara hitap eden bir yapısı yok Balıkesir’in. Bu yüzden de Balıkesir’in Büyükşehir olması bence sosyo-kültürel anlamda farklı bölgeleri barındıran Balıkesir ve benzeri illerde bu açıdan bakıldığında herhangi bir fayda getirmeyecektir. Ama İzmir gibi metropol kentlerde Büyükşehir uygulaması işe yarayacaktır. Örneğin İzmir’i ele alalım, İzmir’in yakın ilçelerinin tamamı neredeyse başlı başlına bir kent konumunda. Sosyo-ekonomik koşulları hemen hemen aynı. Bu yüzden de Büyük Şehir Uygulaması metropol kentlerde olukça faydalıdır. Ama Balıkesir gibi küçük kentlerin Büyük Şehir olması sosyo-kültürel anlamda da ilçeler arasında entegrasyon sorununu beraberinde getirecektir” diye konuştu.

“ENGELLİLER TURİZM ALANINDA İSTİHDAM EDİLMELİDİR”
Kahvaltılı basın toplantısında geçtiğimiz 30 Kasım-02 Aralık tarihleri arasında Antalya’nın Alanya ilçesinde yapılan ‘Turizm Sektöründe Engelli İstihdamı, Ulaşılabilirlik ve Yerel Yönetimler’ konulu panele Alanya, Mardin, Aliağa, Avanos Belediye Başkanlarıyla birlikte konuşmacı olarak katılan Türközen, söz konusu panele ilişkin görüşlerini de belirttiği kahvaltılı toplantıda, turizm sektöründe engelli istihdamının önemini vurguladı.

Engellilerin özellikle turizm sektörüne tam anlamıyla görmezden gelindiğini kaydeden Türközen, “Gelinen bu noktada iş hayatının rekabet koşullarına uygun programlar geliştirilmeli ve bu konuda il istihdam kurulları daha fazla yetkilendirilmelidir. İşkur, engelli çalıştırmayan iş yerlerinden kesilen para cezalarını, istihdam oranı yüksek sektörlere ait mesleki eğitim kurslarına yönlendirmeli, görme engellilerin turizm alanında masörlük, işitme engellilerin kat görevlisi, hafif zihinsel engellilerin servis elemanı, ortopedik engellilerinde resepsiyonist veya bilgisayarlı muhasebecilik gibi dezavantajlarını avantaja çevirebilecekleri alanlarda eğitilmeli ve turizm alanında da istihdam edilmelidir” dedi.

“DEPREM BÖLGESİNE ASIL YARDIM ŞİMDİ BAŞLAYACAK”
Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, bir süre önce Kıyı Ege Belediyeler Birliği tarafından oluşturulan heyetle deprem bölgesi Van ve Erciş’e yaptıkları ziyaret ile ilgili izlenimlerini de anlatan Belediye Başkanı Türközen, “ Bana göre deprem bölgesindeki görevlilerin bu bölgede hizmet yapabilme şansları çok az. Çünkü o görevlide o depremin içinden çıkmış, belki bir yakınını aynı depremde kaybetmiş, malı mülkü gitmiş, psikolojisi bozulmuş ve bu durumda o bölgede hizmet vermeye çalışıyor. Bana göre bu konuda mutlaka iller bazında deprem öncesinde iller başka bir ille eşleştirilmeli ve olası depremlerde bu eşleşmenin yapıldığı illerdeki personel depremin olduğu ildeki çalışmaları üstlenmelidir” dedi.

Van’da depremin tüm kurullarıyla depremzedeye kucak açtığını kaydeden Türközen, “İzlenimlerime göre Van’da iki ayrı sorunda Koordinasyon ve Barınma sorunudur. Bu sorunlar içinde bizim Kıyı Ege Belediyeler Birliği olarak hazırladığımız çözüm önerilerini içeren bir rapor çalışmamız ve akabinde de bu bölge için yapacağımız çalışmalar olacaktır. Mesela ilk etapta deprem bölgesinde yaptığımız incelemeler sonrasına belirlediğimiz ihtiyaçlar doğrultusunda yardım kampanyalarımız asıl bundan sonra başlayacaktır. Mesela bizim deprem bölgesinde tespit ettiğimiz ve yakında başlatacağımız kampanya kapsamında, önceliğimiz çocuk ayakkabısı, kadın ve erkek iç çamaşırı, peçete, tuvalet kağıdı, ıslak mendil gibi kağıt hijyenik temizlik malzemeleri olacaktır” dedi.

Türközen, Kıyı Ege Belediyeler birliği olarak deprem bölgesinde, ‘Kıyı Ege Belediyeler Birliği İlköğretim Okulu’ adında bir de okul yaptırabilmek için kolları sıvadıklarını sözlerine ekledi.

08.12.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık Belediye Başkanı Türközen

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi