Şifrem?
116 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edremit'te Yeni TTK Anlatıldı
Edremit'de Edremit Ticaret Odası (ETO) ile Balıkesir Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından ortaklaşa “Şirketler ve Yöneticileri Açısından Yeni Türk Ticaret Kanunu- Vergi ve Bağımsız Denetim” konulu bir konferans düzenlendi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Balıkesir Vergi Dairesi Başkanlığından Turhan Baycan ve Yeminli Mali Müşavir Sorumlu Ortak Başdenetçi M. Ergun Yalvaç katıldı. Konferansın açılış konuşmasını Edremit Ticaret Odası (ETO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ertaş yaptı. Ertaş, “6762 Sayılı Türk Ticaret Kanunu Dünya ve Türkiye Ekonomisindeki gelişmelere bağlı olarak mevcut ihtiyaçları karşılamada yetersiz kalmaktaydı. Ocak 2011 Tarihli Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilen ve kademeli şekilde 2012'de yürürlüğe girecek olan Türk Ticaret Kanunu ile Türkiye Ekonomisinde yeni bir dönem başlayacaktır. Bizde Yeni Kanunu Tanıtım amacı ile Balıkesir Vergi Dairesi Başkanlığı ve Edremit Ticaret Odası olarak ortaklaşa organize ettiğimiz " Şirketler ve Yöneticileri açısından Yeni Türk Ticaret Kanunu-Vergi ve Bağımsız Denetim" konulu konferansta yeri TTK’nu anlatacağız. Edremit ve Körfezimizi marka yapmamız lazım. Marka olmadan para kazanmamız mümkün değil mutlaka farkındalık yaratmamız lazım. Marka olmanın farkı bire on daha fazla kazanmaktır. Dünyada yeni değişim sancıları yaşanıyor. Batımıza baktığımız zaman müthiş bir ekonomik kriz, Kendini toparlayamayan bir batı iki üç yıldır bu ekonomik krize önlem alamayan güçlü Avrupa ekonomileri var. Diğer taraftan Güney ve Doğumuza baktığımızda müthiş bir Sosyal adaletsizlik var. Bunları takip etmek zorundayız. Bu devrin kazananları olmak içinde bulunmak istiyorsak dünyayı daha iyi okumak ve Türkiye'yi ekonomik ve siyasi olarak bir istikrar adası olarak tutmak zorundayız. Bunu yaparsak kazanan biz oluruz. Bu bağlamda kapasitemizi arttırırken yeni ticaret kanununun getirdiği yenilikleri ve avantajları, dikkat etmemiz gereken hususlar bu konferansta anlatılacaktır” dedi.

Konferansın ikinci açılış konuşmasını Edremit Vergi Dairesi Müdürü Adnan Kaban yaptı. Kaban konuşmasında, “Balıkesir Vergi Dairesi Başkanlığı vergilendirme ve vergisel sorunlarla ilgili her konuda siz değirli mükelleflerimize bilgi vermekten onur duymaktadır. Odalarımızdan talep gelmesi halinde mükelleflerimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz. Ülkemiz dünya ekonomisinde 16. sıradadır. Hükümetimizin hedefi 2023 yılında dünyanın 10. büyük ekonomisine ulaşmaktır. Bu konuda hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Dünyanın 10 büyük ekonomisine ulaşmamız için önümüzde her hangi bir engel bulunmamaktadır. Bu hedef siz değerli mükelleflerimizin emin adımlarla, azimli ve başarılı çalışmaları, sürekli büyümemiz, ödediğimiz vergilerle devletimizin güçlenmesi sayesinde gerçekleşecektir. Gelir idaresi başkanlığı her vergi mükellefimizin gelir düzeyi oranında yürürlülük esasına dayalı az maliyetle bütün teknolojik imkanları kullanarak devletimize en önemli gelir kaynağı olan vergisini toplamaktır. Geçmiş yıllarda mükelleflerimiz topladığımız vergilerin nereye gittiğini sormaktaydı. Mükelleflerimize bu paraların nereye gittiği söylenememekteydi. Bu dönhemde yapılan hizmetler, yatırımlar gösteriyor ki ödediğimiz vergilerin nereye gittiği artık belli olmaktadır. Bu vergileri topladığımız için artık bizde gururluyuz. Siz değerli mükelleflerimiz de ödediğiniz vergilerinizle gurur duymalısınız” sözlerini kullandı.

Balıkesir vergi Dairesi Başkanlığı adına müfettiş Turhan Baycan, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunun Şirketler Hukukuna ilişkin hükümleri, neden yeni bir Türk Ticaret Kanununa ihtiyaç duyulduğunu, 1957 yılında yasalaşan eski (TTK) 54,55 yıllık bir yasa olduğu, dolayısıyla, teknolojideki gelişmeleri, ekonomideki gelişmeleri yakalayamayan içerisinde fazla bulundurmayan, şirketler aleminde batı dünyasında meydana gelen pek çok gelişmeyi, hukuksal düzenlemeleri içerisinde barındırmayan bir kanun olduğunu anlattı.

Baycan ayrıca, globalleşme ve AB süreci değerlerinde onların standartlarına yaklaşan, küreselleşme ile birlikte dünyadaki sistemlere uyum sağlayan onlara uyum sağlamak için bizim ürettiğimiz finansal tabloların ve şirketlerin dünyadaki diğer şirketlerle şeffaflık, aynı hukuki değerlere sahip olmak için yeni bir yasa zorunlu olarak ortaya çıktığını sözlerine ekledi.

Yeminli Mali Müşavir Ergun Yalvaç’ta Yeni Türk Ticaret Kanununun Özünde Şirketler ve ticari hayat için “yeni bir felsefe ve mantık değişikliği getirdiğini ” eski kanunun yapısı ve mantığı ile yeni kanununa yaklaşmak mümkün olmadığını, Yeni Kanun Şirketler Dünyası İçin; Şeffaflaşma, Adillik, Hesap Verebilirlik, Mali Tabloları belli standartlara göre hazırlama, Şirketler ile ilgili her türlü bilgiye web sitesi ve ticaret sicil aracılığı ile erişim zorunluluğu, gibi yenilikler getirdiğini, “Anonim ve Limited Şirketlerde, kuruluş, sermaye, ana sözleşme değişikliği, yönetim kurulu ve genel kurulun işleyiş kuralları, tasfiye ve şirketlerin tutacakları defterler konusunda çeşitli bilgiler sundu. Elektronik web sitesi zorunluluğu ile Borçlar Kanunun,“Sebepsiz Zenginleşme ve Genel İşlem Şartları Maddeleri” ile ilgili çeşitli bilgiler de verdi. Toplantının son bölümünde katılımcılara özet olarak yeni süreç ile ilgili “Yeni Bir Dönem İçin yaklaşık 223 gün kaldığını, yeni kanuna göre Şirketlerimizi hazırlamamız gerektiğini, birleşme, kurumsallaşma konularını gündeme alma üzerinde düşünme hem işadamlarının hem meslek mensuplarının hazırlanması gereken bir süreç olduğunu, . Şirket Yöneticileri artık şirketleri şahıs işletmeleri gibi kullanamayacaklarını, Yeni TTK ile kendilerine dur diyecek yeni kurumlar ihdas edilemeyeceğini belirti. Konuşmacılar konferansın bitiminde soruları yanıtladılar.

12.12.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edremit'te Yeni TTK Anlatıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi