Şifrem?
140 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Halk Oyunları Antrönörlük Kursu Sona Erdi
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Halk Oyunları Antrenörlük kursunu başarıyla tamamlayan genç kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen kursu tamamlayan 63 kursiyer, kapalı spor salonunda düz enlenen tören ile sertifikalarını alarak antrenör oldular. Kurtdereli Kapalıspor Salonu'ndaki sertifika dağıtım törenine, Balıkesir Vali Yardımcısı Günay Özdemir, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu, Genç lik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, federasyonun Balıkesir temsilcisi Rafet Topalak ile federasyon üyeleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan il müdürü İlhan Aslan, 16-30 Eylül 2011 tarihleri arasında düzenlenen kursa değişik yerlerden 63 kursiyerin katıldığını ve kursu başarıyla tamamladıklarını söyledi. Halk oyunlarının yöresel ezgileri ve kültürleri en iyi anlatan çok önemli kültürel zenginlik olduğunu anlatan Aslan, kursiyerleri kutladı. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu da halk oyunlarının önemini, federasyonun kuruluşunu ve çalışmalarını anlattı. Türkiye'nin bütün illerinde, her bölgede örgütlü bir federasyon olduklarını belirten Ozanoğlu, 2006 yılında özerk bir federasyon olduklarını söyledi. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu olarak 600'den fazla spor kulübüyle faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydeden Gürhan Ozanoğlu, "Şu anda federasyonumuzda 70 bin lisanslı sporcu var. İlköğretim okulları, liseler, yaygın eğitimdeki çalışmalar ve üniversiteler ile birlikte bu sayı 1 milyonu buluyor. Bunların aileleri, eşi, dostu ile birlikte aslında 10 milyonluk bir kitleye hitap ediyoruz. Halk oyunları bizim kendi kültürümüz, zenginliğimiz, yaşantımız. Türkiye'deki 63 federasyon arasında en önemli federasyonuz. Dünyanın hiçbir ülkesinde, oyunu, giysisi, müziği ve enstrümanı zengin olan bir ülke daha bulamazsınız. 4 binden fazla derlenmiş oyun, her yörenin kendi giysi, enstrümanı, oyunu ve dansı var. Böyle bir hazinenin üzerinde yaşıyoruz" diye konuştu. Sertifikalarını alan antrenörlere seslenen federasyon başkanı, "Sizlere çok önemli görevler düşüyor. İşiniz sadece 7-8 dakikalık ekip hazırlayıp sunmak değil, size emanet edilen çocuklarımızı her alanda yetiştirmek. Onlara anne, baba, ağabey, abla olmak zorundayız. Onlara her şeyin yarışma olmadığını anlatmalıyız. Sosyal varlık olarak toplumda ayakları üzerinde durabilen birer insan yetiştirmenin hazzını almalıyız" dedi.

Balıkesir Vali Yardımcısı Günay Özdemir de, Türkiye'de 70 milyonu ilgilendiren ve bu nüfusu temsil eden halk oyunları gibi değerli kültürlerin tanıtılması için daha çok çaba harcanması gerektiğini vurguladı. Antrenörlüğe hak kazanan kursiyerleri kutlayan Günay Özdemir, bu işe evrensel anlamda sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Konuşmaların ardından halk oyunu antrenörlerinin oynadığı folklor gösterisi beğeniyle izlendi. Törenin sonunda sertifikalarını alan genç antrenörler protokol üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

14.12.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
03.05.2024 Tarihli Haberler
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Halk Oyunları Antrönörlük Kursu Sona Erdi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi