Yarım asrı aşkın süren yazın yaşamında kitaplarıyla Ayvalık’ı Türkiye ve dünyaya tanıtan Ahmet Yorulmaz, şimdi de Ayvalık yemeklerini ölümsüzleştirdi. Tarlakuşu Yayınlarından çıkan ‘Bizim Zeytinyağlı Ayvalık Yemekleri’ kitabı İzmir ve Ayvalık’ta düzenlenen tanıtım kokteyli ve imza günleri ile okurla buluştu. Et, balık, ot, börek, tatlı, kek ve bakliyatla hazırlanan ve Ayvalık için olmazsa olmaz zeytinyağıyla şölene çevrilen yaklaşık 70 yemek tarifi, meraklılarının beğenisine sunuldu. Ayfer Özcan Eroğuz’un editörlüğünü üstlendiği, Gülseren Kayalı’nın resimlediği ve Ali Eroğuz’un müthiş Ayvalık fotoğraflarıyla görsellik kattığı, kuşe baskılı kitapla birlikte DVD de veriliyor.
Ayvalık’ın zengin mutfağının ilk belgeleştiği kitap olan Bizim Zeytinyağlı Ayvalık Yemekleri, daha ilk günden yoğun ilgi gördü. Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer ve yönetim kurulu üyeleri ile Av. Hikmet Denli gibi tanınmış isimlerin katıldığı imza gününde okurlar, yazarla sohbet etme imkânı da buldular.
04.01.2012