Şifrem?
371 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Sağlıkta Devrim Yaşayacak
Balıkesir İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, İl'in kısa bir süre sonra sağlıkta adeta bir devrim yaşayacağını bildirdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı ve 3 Kasım'dan itibaren uygulanmaya başlayan "sağlıkta dönüşüm" programına paralel olarak il merkezi ve ilçelerdeki çalışmalara hız verildi.

Vali Yılmaz Arslan'ın geçen hafta gerçekleştirdiği Ankara programına katılan İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, güzel haberlerle döndüklerini söyledi. Vali Arslan'ın Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı ziyaretinde de bulunan Hasan Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Balıkesir'den teveccüh ile söz ettiğini, Balıkesir'de merkez ilçelerinde eski hastanelerin yerine derhal yenilerinin yapılması için talimat verdiğini müjdeledi. İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, Bakanlıktaki temasları sırasında İnşaat Onarım Daire Başkanlığı'nı ziyaret ettiğini, Balıkesir merkezde yapılacak olan maksimum 874 yatak kapasiteli yeni hastane inşaatıyla ilgili Şubat ayının 15 ile Şubat sonu arasında projesinin bitirilip TOKİ Başkanlığına teslim edileceğini açıkladı. İzmir yolu üzerinde 90 dönüm arazi üzerinde 125 bin ila 140 bin metrekare kapalı alanda inşa edilecek olan 5 veya 7 katlı yeni hastanenin tahmini muhammen bedeli 150 ila 225 milyon TL. TOKİ tarafından yapılacak olan yeni hastanenin 2014 yılı sonuna yetişeceği bildirildi. Yeni hastane binasında İHA muhabiri ile birlikte incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, "Yeni hastanemizin yerinin tapusunu aldık, tapu bizde. Şimdi, Şubat ayında projesinin bitirilip TOKİ'ye teslim edilmesini ve inşaat işinin başlamasını bekliyoruz. Burası bölgenin en modern hastanesi olacak. Son derece büyük acili olacak. Binanın etrafı deprem izolatörlü olacak. Bu şu demek, Balıkesir birinci derece deprem bölgesi olduğu için yeni yapı 9 ve üzerindeki depreme dayanıklı olarak planlandı. Bu büyüklükteki bir deprem sırasında deprem izolatörü sayesinde kayacak, Japonya'daki yapılarda olduğu gibi. Hastanenin 800 ila 874 arası yataklı olması planlanıyor. Yeni hastanemiz devreye girerken mevcut Atatürk Devlet Hastanesi ve eski Doğum Evi Hastanesi tamamen boşaltılarak buraya geçilecek" dedi.

DEVLET HASTANESİ'NE 100 YATAKLI EK BİNA
İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, Balıkesir Devlet Hastanesi'nde yeni olan C blok dışındaki tüm eski yapıların yıkılacağını, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da talimatıyla burada 100 yataklı yeni ek bina yapacaklarını açıkladı. Balıkesir Devlet Hastanesi'ni bir eğitim, uygulama hastanesi yeklinde kullanmak istediklerini anlatan Hasan Yılmaz, "Eski binaların tamamı yıkılacak. Burayı kullanmak istiyoruz, Sayın Bakanımızın da talimatıyla 130 yataklı olan Balıkesir Devlet Hastanesi'ne 100 yataklı ek bina yapılıp toplam 230 yataklı hastane olacak. Ayrıca, devam eden büyük acil servis de önemli hizmet verecek. 890 metrekare büyüklüğündeki prefabrik acil servis bölgedeki en büyük acillerden biri olacak. İçerisinde röntgen servisi, tomografi, laboratuar, muayene odaları, dekontaminasyon bölümleri bulunacak" dedi.

Hasan Yılmaz, Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin de restore işinin hızla devam ettiğini, yaza hazır olacağını, burada da poliklinik hizmetlerinin başlayacağını söyledi. Bu arada, Atatürk Devlet Hastanesi'nde 3. Basamak Yeni Doğan bölümünün tamamlandığı, makineye bağlanacak bebek hastaların alınacağı bildirildi. İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, Balıkesir devlet Hastanesi'ne yapılacak 100 yataklı ek bina ile birlikte Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla Burhaniye, Edremit, Ayvalık ve Manyas ilçelerindeki eski hastanelerin de yıkılarak yenilerinin yapılacağını açıkladı.

İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, "Balıkesir'de özellikle sağlık alanında yapılan yenilikler, başlatılan ve devam eden yatırımlar diğer tüm çalışmalar bu hizmetlerin devreye girmesi ve yeni dönüşüm politikasının sonuçlarının alınmasının ardından bir devrim niteliğinde yenilenmenin olduğu, hizmet kalitesinin ve hasta memnuniyetinin son derece arttığı, personel istihdamının son derece sağlıklı bir yapıya kavuştuğu görülecektir. Balıkesir'i, genelde de ülkemizi sağlıkta kısa ve orta vadede çok güzel günler bekliyor. Burada başta Sayın Sağlık Bakanımız Recep Akdağ'a, Sayın Valimize, diğer emeği geçenlere verdikleri destek ve katkıları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hasan Yılmaz, sağlıkta yeni sistem ile yakın zamanda hastanelerin birlik olacağını ve tek başhekimin atanacağını, bu hastanelerden yeni oluşturulacak olan Genel Sekreterlik makamının sorumlu olacağını, yine İl sağlık Müdürlüğünün hepsinin üzerinde denetleyici görevini sürdüreceğini söyledi. Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğünde daha önce 8 olan (7'si kullanılıyor) müdür yardımcısı kadrosunun 4'e düşürüldüğü, 14 şube müdürlüğünün ise 6'ya indiği bildirildi. Yine Halk Sağlığı Müdürlüğünün koruyucu sağlık hizmetleri veren bir birim olarak il müdürlüğünden bağımsız olacağı kaydedildi.

Bu arada, valilik binası ile eski MİT binasında hizmet veren İl Sağlık Müdürlüğü dağınık yapıdan yakın bir zamanda kurtuluyor. Hasan Yılmaz, Bahçelievler Mahallesi'nde Yeni Çevre Yolu yakınındaki Ağız ve Diş hastanesi binasının arkasında bulunan 7 dönümlük arazinin kendilerine verildiğini, buraya İl Sağlık Müdürlüğünün tüm birimlerinin bir arada olacağı yeni hizmet binasının yapılacağını, inşaatın en kısa zamanda başlayıp bitirilmesinin hedeflendiğini belirtti. Sağlık Bakanlığı'nın yeni dönüşüm programının 3 Kasım 2011 tarihinde resmen yürürlüğe girdiği, Bakanlığın tüm illere 1 yıl süre verdiği, Kasım 2012'ye kadar sürecin tamamlanmış olacağı bildirildi.

10.01.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Sağlıkta Devrim Yaşayacak

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi