Şifrem?
206 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

MHP Milletvekili Bulut, Arınç'a Sert Çıktı
MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut, 35 kişinin öldürüldüğü bölgede yaşananların bilinen bazı gerçeklerin deşifre olmasını sağladığını söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

İnsanların girişine yasak olan bölgede Barzani'ye ait ve Barzani-PKK işbirliği ile işletilen bir "Petrol Katır Hattı" olduğunu ve bunun hükümet tarafından da bilindiğini, göz yumulduğunu belirten Ahmet Duran Bulut, görevini yapan tabur komutanının görevinden alınarak cezalandırıldığını belirterek tepki gösterdi.

MHP Milletvekili A. Duran Bulut, seçim bölgesi olan Balıkesir'de basın toplantısı düzenledi. AK Parti'nin yüzde 50 oy ile tek başına iktidar oluşunun saygı duyulacak bir durum olduğunu, seçmenin tercihine saygı duyduklarını söyleyen MHP Milletvekili Bulut, iktidarı şımarık davranmakla suçladı. Mecliste birçok konuda tenkit ve telkinlerde bulunduklarını, sorunlara çözüm önerileri getirdiklerini anlatan Bulut, hükümetin muhalefete hiçbir şekilde kulak asmadığını, kale dahi almadığını belirterek serzenişte bulundu. TBMM'deki milletvekillerinin sadece oy kullanma iradeleri olduğunu savunan MHP'li vekil, "AKP hükümeti bize 'aldığınız oy kadar konuşun' diyor. Almış olduğu bu yüksek oyla öyle bir şımarıklık içerisindeki ne tenkitlerimize, ne tekliflerimize kulak asıyor, dinlemiyor. Eleştiriyor ve çözüm önerileri getiriyoruz, uygulamıyor. Milletvekillerinin sadece oy kullanmak gibi bir iradesi var mecliste. Kalkıp da hükümete soru sormak, eleştirmek tenkit etmek gibi bir görevleri yok. Öyle bir şey yaptıklarında zaten partiden atarlar. Çünkü tek başlı bir diktatörel yönetim şeklinde idare ediliyor AKP. Tek belirleyici Tayyip Erdoğan. Genel basında muhalefete, MHP'ye bu anlamda bir ambargo var. Çünkü basını tekelleştirdi iktidar. Bütün medyayı, büyük kuruluşları satın aldılar. Hepsinde neredeyse manşetler bile aynı çıkar oldu" diyerek tepkisini dile getirdi.

PETROL KATIR HATTI
MHP Milletvekili A. Duran Bulut, son zamanlarda hala tartışma konusu olan sınırda Türk jetlerinin bombalaması sonucu öldürülen 35 kişinin bulunduğu bölgenin girişe yasak bir bölge olduğunu hatırlattı. Kaçakçılar diyerek affedilmeye çalışıldıklarını kaydeden Bulut, o bölgenin TSK tarafından girişe yasak bölge ilan edildiğini vurguladı. Milletvekili Bulut, "İnsanların girmesinin yasak olduğu bölgede petrol katır hattı teşkil edilmiş. Petrol katır hattı, Barzani'nin Barzani-PKK ile işbirliğiyle Türkiye'ye sokulan kaçak petrol. Hükümet bunu biliyor. Neden bu kaçak petrol taşıyanları, PKK'nın korumasında yürütülen bu kaçakçıları neden vurdunuz diye oradaki tabur komutanını görevden aldılar. Suçluyorlar, sanki suç işlenmiş. Özür diliyorlar. Siz burada hırsızlık, birisine karşı haksızlık yaptığınız zaman cezalandırılıyorsunuz, devlet hiç özür diliyor mu? Terörizmle büyük mücadele vermiş efsane komutan Engin Alan Paşayı milletvekili olduğu halde cezaevine atıyorsunuz, özür diliyor musunuz? Ama eşkıyadan özür diliyorsunuz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Kürt kimliğiyle ilgili açıklamalarına da cevap veren MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Arınç'a, "Bu ülke senin babanın çiftliği değil" diye çıkıştı. Bulut, "Hükümetin Başbakan Yardımcısı ne diyor, 'biz Kürt sorununu tanıyoruz, Kürt kimliğini tanıyoruz, Kürtler ne isterlerse yapacağız, Kürtçe eğitimi vereceğiz, sosyal, kültürel haklarını vereceğiz diyor. Babamızın cebinden mi veriyoruz?' diyor, Sayın Arınç. Babanın cebinden vermiyorsun ama bu ülke de babanın çiftliği değil Sayın Arınç. Bu ülke Türkiye Cumhuriyeti. Anayasa'da belirlenmiş, resmi dili Türkçedir. Herkes hangi dili konuşursa konuşsun karışan var mı? Yok. Hükümet ateşle oynuyor. Etnik ayrımcılık, ırkçılık yapıyor" diye konuştu.

19.01.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir MHP Milletvekili Bulut, Arınç'a Sert Çıktı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi