Şifrem?
101 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

YÖK Başkanına Yumurta Yerine Twit Atan Öğrenciler Amacına Ulaştı
Yurt dışında öğrenim gören Türk öğrencilerin yıllardır çözüm beklediği "denklik" meselesi, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya tarafından resmen tartışmaya açıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

İlk defa İHA'nın, "YÖK Başkanına yurt dışından twit yağmuru" başlığı ile duyurduğu haber, yükseköğretim camiasında ve kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.

Geçen aralık ayında göreve başlayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın üniversite öğrencilerine verdiği, "Bana yumurta atmayın, twit atın" mesajı karşılığını bulmuş, yurt dışında eğitim gören yüzlerce öğrenci, "Denklik istiyoruz" diye twit atmıştı. Mesajlara twitter sayfasından cevap veren Çetinsaya, bu meseleyle ilgileneceği sözünü vermişti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya, öğrencilere verdiği sözünü tuttu ve "denklik" konusunu resmen tartışmaya açtı.

Bulgaristan'da okuyan Balıkesirli bir öğrencinin arkadaşlarıyla birlikte yaptığı girişimde YÖK Başkanı Çetinsaya, "direkdenklikistiyoruz" etiketi ile mention edilmişti. Bu şekilde twitter üzerinden YÖK Başkanına sıkıntılarını iletmeyi başaran öğrenciler, aldıkları cevapla umutlanmıştı.
Gökhan Çetinsaya bu umudu boşa çıkarmadı. YÖK'ün internet sitesinde yer alan Yükseköğretim Kurulu Bilgi Paylaşım Forumu'nda, ''denklik'' konusunun tartışmaya açıldığı duyuruldu. İnternet sayfasında YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın bir de mesajı yayınlandı. "Denklik" konusunu da yükseköğretim bünyesinde akademisyenlerin ve öğrencilerin bizzat düşünce ve fikirlerinden faydalanıp ortak bir akıl ile çözmek istediklerini ifade eden Çetinsaya'nın bu şeffaf yaklaşımı, umut ve heyacan içindeki öğrenciler tarafından samimi bulundu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, YÖK'ün resmi internet sitesindeki Bilgi Paylaşım Forumu'nda yayımladığı mesajında şunları kaydetti:
''Kıymetli meslektaşlarım, sevgili öğrenciler ve forum sayfamıza değerli görüşleriyle katkı sunan üyeler. Bilgi Paylaşım Forumumuza ilk günden itibaren gösterdiğiniz yoğun ilgiyi büyük bir memnuniyetle karşıladım. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 'ÖYP ile ilgili görüş ve önerilerinizi forum uygulaması sayesinde düzenli olarak takip etme şansını yakaladım. Her bir görüş ÖYP ile ilgili yapacağımız yenilik ve değişiklikler için önemli bir çıkış noktası olacak. Yakın bir zamanda gerçekleştireceğimiz çalıştaylarla da mevcut sıkıntıları daha derinlemesine tahlil edip, çözüm yollarını sizlerin de önerileri ışığında belirleme arzusundayız. Şu ana kadar forumda tartıştığımız ÖYP'ye sizin seçiminiz doğrultusunda 'denklik' kategorisini de ekliyoruz. 15 Şubat 2012 tarihi itibariyle denklikle ilgili tüm öneri, fikir ve değerlendirmelerinizi bekliyoruz. Her biri kendi içinde önemli olan ve forumda öne çıkan diğer tüm konuları sizin tercihleriniz doğrultusunda tartışmaya devam edeceğiz. En içten dileklerimle."

Bulgaristan'daki Plovdiv Gıda Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinde İngilizce eğitim gören Balıkesirli Oğuz Uslu, "Yurt dışında üniversite okuyan gençler olarak denklik konusunda bazı sıkıntılarımız var. Bu konu hakkında başkana direkt ulaşamayacağımız için bir etiket kullanarak 'direkdenklikistiyoruz' etiketi ile başkanı mention ettik. Böylece başkana twitter üzerinden sorunumuzu dile getirmiş olduk. Kendisi de bu konuyla ilgilendi sağ olsun. İnşallah olumlu bir sonuç almayı umuyoruz" dedi.

Yurt dışında eğitimlerine devam eden çok sayıda öğrenci, bu meselenin çözümünü büyük bir heyecanla bekliyor. YÖK'ün bünyesinde ilk defa oluşturulduğu bildirilen Yükseköğretim Bilgi Paylaşım Forumu, ''http://forum.yok.gov.tr'' adresinden hizmet veriyor.

16.02.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir YÖK Başkanına Yumurta Yerine Twit Atan Öğrenciler Amacına Ulaştı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi