Şifrem?
309 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

'Hepimizin Telefonları Dinleniyor'
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ülkede herkesin telefonlarının dinlendiğini ileri sürdü. Hükümeti sert şekilde eleştiren Havutça, "Türkiye özgür ülke değil, melez bir ülke" dedi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Partisinin Balıkesir il başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyen CHP Milletvekili Namık Havutça, tutuklu milletvekillerinin tutukluluk hallerinin hala devam etmesini eleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın Meclisi baypas ederek bütün yasaları kanun hükmünde kararnamelerle Türkiye'nin genel yapısını kökten değiştirecek yasaları düzenlediğini söyleyen Havutça, "Milli Eğitim Bakanlığının teşkilat ve görevleri hakkındaki kanunun ikinci maddesi değiştirilerek Türk gençlerinin Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı gençler yetiştirme görevini Milli Eğitim Bakanlığından kaldırdılar. Köşe yazarları basın tarihinde görülmemiş cezalarla susturuldu. Türkiye'nin en cesur gazetecisi Uğur Dündar bile bu ülkede işsiz kaldı" dedi.

"MİLLETVEKİLLERİNİN SESİNİ KESİYORLAR"
CHP Milletvekili Namık Havutça, TRT 3'te yayınlanan TBMM TV'nin saat 19.00'dan sonra canlı yayınının kesildiğini, bu şekilde muhalefet milletvekillerinin yaptığı konuşmaların vatandaşlar tarafından duyulmadığını söyledi. Meclisin akşam yediye kadar oyalandığını, önemli konuların yine akşam yediden sonraya bırakıldığını, ancak bu defa TRT 3 canlı yayını kestiği için yaptıkları konuşmaların hiçbir vatandaş tarafından bilinmediğini aktaran Havutça, "Bizim konuşmalarımızın bir tek kelimesini bile Türk halkı duymuyor. Ondan sonra da CHP ne yapıyor? Niye görüşlerini ifade etmiyor? diye tepkiler alıyoruz. Meclis Başkanı ya da meclisi yöneten arkadaş bir şekilde 19.00'a kadar meclisi oyalıyor, keyfi ara veriyor ve en önemli konuları 7'den sonraya bırakıyor. O saatten sonra da biz kürsüye çıksak da bir şey değişmiyor, çünkü AKP'liler uyumuş oluyor" dedi.

Meclisin tam bir çadır tiyatrosu olduğunu söyleyen Namık Havutça, "Ben bir Avukat ve öğretmen olarak üzüntüyle şunu görüyorum. Türkiye'de parlamenter sistemin tek güvencesi yargıdır ve yargının bağımsız olmasıdır. Fakat şimdi yargıda geldiğimiz noktaya bakınız. Kamuoyunun Ergenekon davası diye bildiği Silivride'ki çadır tiyatrosunda Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi gereğince oradaki insanların tutuksuz yargılanmasını savunan mahkeme başkanı Köksal Şengül'ü görevden aldılar. Ve şu an nerede olduğu belli değil. Wikileaks belgeleri AKP'nin bölücü terör örgütüyle yaptığı pazarlıkları deşifre ederek, posta görüşmelerini ortaya çıkardı. Bazı MİT görevlilerinin MİT Kanunu'ndaki görev ve yetkilerini aşarak suça karıştıkları tespit edildi. KCK soruşturması kapsamında suç işlediklerini soruşturan savcının ertesi gün işine son verdiler ve bu savcı şu anda soruşturuluyor. Bugün Türkiye'de hepimizin telefonları dinleniyor. Sayın Başbakan, genel başkanımız hakkında ne diyor biliyor musunuz? 'Kılıçdaroğlu aldığın nefesi bile izliyoruz' diyor. Başbakan Erdoğan Saddam'da bile bulunmayan geniº yetkiler istiyor. Buradan ºunu sormak lazım, senin Saddam'dan eksik hangi yetkin var şu anda? Yasama senin emrinde, Yürütme senin emrinde. Sen istemedikten sonra parlamentoda sivrisinek bile uçamıyor. Anayasa Mahkemesini teslim aldınız. Basını susturdunuz, muhalefeti susturdunuz ve halkın kürsüsünde milletvekillerini de susturdunuz. Seçilmiş bir milletvekilinin parlamentoda 5 dakika konuşmasına tahammül edemeyen bir iktidar Türk halkının özgürlüklerini nasıl geliştirebilir? 3 dakika konuşma süremiz var. Sözün bittiği yerdeyiz. Buradan Türk halkına çağrı yapıyoruz. Herkes özgürlüklerine ve haklarına sahip çıksın. Biz CHP olarak bir tek ºey istiyoruz, Türk halkının Avrupa ülkelerindeki yurttaşlar gibi temel hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesini istiyoruz. Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye dünyada özgürlük sıralamasında 113. sırada. Yani Türkiye özgür ülke değil, melez ülke" diye konuştu.

18.02.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 'Hepimizin Telefonları Dinleniyor'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi