Şifrem?
99 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kaymakam Nalbant Cehaletle Savaşıyor
Ayvalık'ta geçtiğimiz yıl Kaymakam Nihat Nalbant öncülüğünde ilçe merkezi, beldeler ve köylerde, yetişkinlere yönelik dev okuma yazma hamlesi bu yıl, açılan kurslara katılmayan ya da katılıp devamsızlık yapanlara yönelik sürüyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2007 yılında yapılan bir araştırma sonrasında, Ayvalık genelinde 2 bin 464 kişinin okuma yazma bilmediğine ilişkin raporun ardından, düğmeye basan Kaymakam Nihat Nalbant; ilçe, beldeler ve tüm köyler bazında yetişkinlere yönelik dev bir okuma-yazma hamlesi başlatmıştı.

Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde ilçenin dört bir yanında açılan okuma yazma kurslarının sonucunda, yine TUİK tarafından Aralık–2011 itibariyle yapılan araştırmanın sonucunda 2 bin 464 kişi olarak belirlenen ilçedeki okuma yazma bilmeyen vatandaş sayısının, bin 426 kişiye düştüğü kaydedilirken, Ayvalık HEM Müdürlüğünce geçen yıl açılan iki kademelik okuma yazma kurslarını tamamlayan vatandaşlar arasında 474 kişinin de okuryazarlık belgesini almaya hak kazandığı öğrenildi.

Ancak TUİK’in Aralık-2011 yılının verilerinden tatmin olmayan Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, ilçe genelindeki okuma yazma bilmeyen sayısının daha da azalması gerektiğini düşünerek, ilçedeki mahalle ve köy muhtarlarını tek tek makamına çağırarak mahalle ve köylerde okuma yazma bilmeyen yada geçen yıl açılan kurslara katılmayanların ivedilikle tespit edilmesini istiyor. Ayvalık’taki okuma yazma bilmeyen sayısının azalması için yoğun ve ısrarcı çalışmalar içinde bulunan Kaymakam Nalbant’ın, bu kapsamda İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’ne de yeni kursların açılması konusunda gereken talimatları verdiği öğrenildi. Önceki gün ani bir kararla, Ayvalık’a bağlı Yeniköy’e giden Kaymakam Nalbant, köy muhtarı Tekin Özcan ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nurbin Kolsuz ile Müdür Yardımcısı Songül İde Yolver tarafından ev ev dolaşarak tespit edilen ve geçen yılki kurslara katılıp devamsızlık nedeniyle kursları yarım bırakan 13 kişiyi tespit etti.

Söz konusu 13 vatandaşı Ayvalık HEM tarafından köyde açılacak okuma yazma kurslarına dahil olmaya ikna ettiği öğrenilen Kaymakam Nihat Nalbant’ın, Yeniköy’deki gibi ilçe genelinde her yerde benzeri uygulamayı yapmakta ısrarlı ve kararlı olduğu belirtiliyor.

“CEHALETE GEÇİT YOK”
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, ilçe genelinde hangi mahalle, hangi köy hangi belde olursa olsun 1 tek kişi için bile okuma yazma kursu açacağız. Dağın başında bile olsa o tek kişinin okuma yazma öğrenmesini sağlayacağız. Yeter ki okuma yazmayı öğrenmek istesinler” diye konuştu. Ayvalık Kaymakamı Nalbant, açılacak okuma yazma kurslarına katılmak isteyen vatandaşların talepleri doğrultusunda söz konusu kursların saatlerini kişiye özel ayarlayabileceklerini vurgulayarak, “Çalışan vatandaşlarımızın, işlerine engel olmaması için bu uygulamayı da yapacağız. Ayvalık’ta cehaletle savaştan asla yılmayacak ve ilçemizde okuma yazma bilmeyen bir tek kişinin bile kalmaması için mücadelemizi sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

18.02.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kaymakam Nalbant Cehaletle Savaşıyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi