Şifrem?
173 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

'Para Güvenilir Limanı Sever, Dünyanın En Güvenilir Ülkesi Türkiye'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, bugün Türkiye'nin dünya ekonomisinde en güvenilir ülke olduğunu bildirdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Uğur, bunun ekonomideki en anlaşılır göstergesinin Merkez Bankası'ndaki Net Hata Noksan hesabında tamamı yabancılara ait toplam 15 milyar doların bulunması olarak gösterdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, partisinin Balıkesir teşkilatında bir basın toplantısı düzenledi. Siyasi ve ekonomik gündeme dair tespit ve değerlendirmelerde bulunan Edip Uğur, Türkiye'de siyasi geleceğin AK Parti olduğunu, dolayısıyla AK Parti'ye her kesimden büyük bir teveccühün bulunduğunu söyledi. Edip Uğur, 2011 yılında yüzde 50 oy alarak iktidar gücünü yenileyen AK Parti'nin bugünkü oy oranının yüzde 55 olduğunu açıkladı. AK Parti'nin yerel yönetimlerden doğan bir siyasi hareket olduğunu belirten Edip Uğur, iktidar olarak 2023 yılı hedeflerini hatırlatan Uğur, cumhuriyetin 100. yılı için olan hedeflerine kilitlendiklerini, AK Parti iktidarının 10. yılında yatırımların ve milli geliri artan, bütçesi açık vermeyen bir Türkiye, bankaların batıp TMSF'ye devredilmediği bir Türkiye inşa ettiklerini, tüm bunların iyi bir yönetimle olduğunu ifade etti. Uğur, "AK Parti'yi milletimiz kurdu, destekledi. Her seçimde oyunu artırarak güçlü bir şekilde iktidara geldi. 2002'de yüzde 35 oy alırken 2007'de yüzde 47 oy aldık, 2011'de yüzde 50 ile tek başına iktidara geldik. Bugün yapılan anketlerde AK Parti'nin oyu 55 görünüyor. Diğer muhalefet partileri düşerken AK Parti 55'e doğru çıkıyor. Ben inanıyorum ki bir dahaki seçim dönemi geldiğinde bizim oylarımız 60'ı geçer. Çünkü milletimiz istikrar istiyor, huzur istiyor, güven istiyor. Bunu da AK Parti verdiği için diğer partilere bakıyor, kendilerini yönetemeyen partiler bu ülkeyi mi yönetecek diyor. CHP'nin halini görüyorsunuz. Birçok kişi muhalefet partilerinin liderlerine güvenmiyor. MHP'de de bu var. AK Parti'ye bakıyorsunuz, AK Parti'nin lideri AK Parti'nin oylarının önünde gidiyor. AK Partinin oyu yüzde 55, Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 60. AK Parti'nin oyları artarak devam edecek. Çünkü AK Parti garip gurebadan, fakir fukaradan yana. Anayasa'mızda yer alan laik, demokrat, sosyal bir hukuk devleti anlayışını yerleştirmek isteyen bir parti. Vatandaşımız da bunu görüyor. AK Parti ile ilgili gizli gündem denilen kafalarının ardından ne var gibi düşünceler artık bitti. Kimsenin yaşayışıyla, hayat tarzı, giyimi, kuşamı, yemesi içmesiyle hiçbir problemimiz yok, uğraşmıyoruz. AK Parti milletin partisi. Onun için herkes AK Parti'ye geliyor" dedi.

MERKEZ BANKASINDAKİ YABANCI PARA 15 MİLYAR DOLAR
Türkiye'nin dünyanın yükselen ve parlayan yıldızı olduğunu kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, Para güvenilir limanı sever. Dünyada en güvenilir ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Edip Uğur, Türkiye'nin Almanya'dan, Fransa'dan, Amerika'dan bile daha güvenilir ülke olduğunu anlattı. Uğur, şunları söyledi;

"Maastricht kriteri var, borcun gayrisafi yurt içi hasılaya oranı 60. Bakıyorsunuz Almanya'nın yüzde 90, Fransa'nın 95, İtalya'nın yüzde 120, Yunanistan yüzde 140, Türkiye yüzde 48. Borcu nüfusa böldüğünüzde Almanya'nın borcu kişi başına 38 bin dolar. İtalya'nın 70 bin dolar. Almanya'sı, İtalya'sı, Fransa'sı, 30 bin dolardan aşağı borcu olan yok. Türkiye'ye bakıyorsunuz kişi başına toplam borcu böldüğünüzde 5 bin dolar. Bunu herkes görüyor. Türkiye büyüyen bir ülke. Enflasyon, faiz hepsi kontrol altında, IMF'ye el açmıyor. En önemlisi Türkiye'de siyasi istikrar var, güçlü bir hükümet var. Amerika'da 1 yıl sonra seçim var, karar alamıyor, acı reçete sunamıyor. Yunanistan'da, İtalya'da idareyi bürokratlara teslim ettiler. Herkes iktidar olmaktan kaçıyor. Fakat Türkiye'de güçlü iktidar var, iki kişiden birinin oyunu alıyor. Ekonomisi iyi, bütçesi açık vermiyor. O zaman yatırımcı Türkiye'ye geliyor. Merkez Bankası'nda Net Hata Noksan diye hesap var, nedir bu? Dışarıdan gelmiş, Türkiye'deki bankalara yatmış döviz. Ne kadar, 15 milyar dolar. Kim getiriyor bunu? Suriyelisi, İranlısı, Iraklısı, Yunanı. Neden, eskiden zenginlerin İsviçre'de parası var, parayı İsviçre'ye kaçırıyor derlerdi ya. Türkiye'ye güven yoktu da ondan. Darbeler, ihtilaller, paralara el koyuluyordu. Darbeler olduğunda özel kasaları açtılar bankalardaki. Hepsine el koydular. Şimdi Türkiye'yi güvenli bir ülke gördükleri için getiriyorlar paralarını Türkiye'deki bankalara yatırıyorlar. Tamam cari açığımız var, 70 küsur milyar dolar. Bu cari açık ithalat ile ihracat arasındaki açık. Ama Türkiye'nin turizm gelirleri var, yabancı sermaye geliyor. Dışarıdan para getiren net hata noksan hesabında paralar var. Dolayısıyla Türkiye'nin cari açığı da Türkiye ekonomisine zarar vermiyor."

"BİZDE MAÇ 365 GÜN, 24 SAAT"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, seçimden seçime çalışan bir parti olmadıklarını, AK Parti'de maçın 90 dakika değil 365 gün 24 saat devam ettiğini söyledi. CHP ve MHP'nin bugün üye yapmaktan korkar hale geldiğini AK Parti'nin ise kapısını herkese açtığını ve üye yapmak için yarıştığını belirten genel başkan yardımcısı Uğur, "Sloganımız durmak yola devam. Biz seçimden seçime kampanya yapan, seçimden seçime çalışan bir teşkilat değiliz. AK Parti teşkilatı 365 gün, 24 saat. Bizim maçımız böyle, 90 dakika değil. Birileri maça çıkıyor, 90 dakika, uzatmaları oynuyor maçı bırakıyor. Bizde öyle değil, maç devam ediyor. 24 saat, 365 gün, AK Parti teşkilatları bu anlayışla çalışıyor. Gençlik kolları, kadın kolları başkanlarımızı seçtik. 19 ilçe kongremizi yaptık, hiç gürültü patırtı, kavga, mahkeme yok. Allah'a şükür, huzur ve güvenle. Bizde büyük olsun hepimizin olsun anlayışı var. Küçük olsun benim olsun değil. Gidin Cumhuriyet Halk Partisi'ne, Milliyetçi Hareket Partisi'ne, kaç tane üyeleri var? Üye yapmaktan korkuyorlar. Biz üye sayımızı artırmak için yarış yapıyoruz. Herkes gelsin üye olsun, kapımız açık. Buradan basınımız aracılığı ile de sesleniyoruz, AK Parti'nin kapıları açık. Üye olmak için onun, bunun adamı olmak, onu, bunu tanımak hiç bir şeye gerek yok. Gelecek buraya hemen üye olacak kardeşim, kapımız açık. Biz böyle bir partiyiz" şeklinde konuştu.

BALIKESİR TÜRKİYE'NİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK
Edip Uğur, Balıkesir'in Türkiye'nin yükselen ve parlayan yıldızı olacağını söyledi. Su İşleri Bakanlığının "Bin Günde Bin Gölet" projesinde 60 göledin Balıkesir'de yapılacağını açıklayan Uğur, 2011 yılında Balıkesir'de verilen tarımsal desteğin 125 milyon TL. olduğunu bildirdi. Balıkesir'de merkez ve ilçelerinde 9 yeni hastane yapılacağını hatırlatan Edip Uğur, "Merkezde 140 bin metrekarelik bir kent hastanesi, 850 yataklı olacak. Bu hastane nükleer tıp merkezi, kardiyovasküler, onkoloji, kadın doğum poliklinikleri ve her şeyi ile dört dörtlük bir hastane. Bu yıl temelini atacağız. Bigadiç'te, Dursunbey'de, Gönen'de, Erdek'te, Ayvalık, Burhaniye, Edremit tüm bu ilçelerimizde yeni, sıfırdan modern hastaneler yapılıyor. Tıp Fakültemiz hastanesinin inşaatı devam ediyor, inşallah bu yıl bitecek. Yollarımız, İstanbul - İzmir yolu Balıkesir'den geçiyor. Balıkesir-Edremit yolu, havaalanı, havaalanı terminali. Yapılan barajlar. Hepsi Balıkesir'imiz için. Nasıl Türkiye dünyanın yükselen, parlayan yıldızı ise Balıkesir de önümüzdeki 3-5 yıl içinde Türkiye'nin yükselen, parlayan yıldızı olacak" dedi.

Parti binasındaki basın toplantısına AK Parti İl Başkanı Avukat Mahmut Poyrazlı, Milletvekili Tülay Babuşçu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Pakize Mutlu Aydemir, İl Gençlik Kolları başkanı, MHP'den AK Parti'ye katılan Kocaavşar Belediye Başkanı Keskin Gezen ile çok sayıda partili katıldı.

20.02.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler





















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 'Para Güvenilir Limanı Sever, Dünyanın En Güvenilir Ülkesi Türkiye'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi