Şifrem?
100 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık'ta İlginç Dolandırıcılık
Yanında çalışan elemanına borç verdi. hayatı karardı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Dolandırıcı olduğu iddia edilen bir kişi, uzun bir süre yanında çalıştığı patronunun çeklerini kullanarak patronunu 650 bin TL borca soktu.
Borcu ödeyemeyen patron hapse atıldı. İşi bozuldu ve yuvası dağıldı. 18 ay süresince kendisine ait olmayan borç yüzünden cezaevinde çile dolduran patron tahliye olduğunda, kendisini dolandıran eski çalışanının büyük bir servete sahip olduğunu öğrendi. Onun izini sürerken, eski çalışanın kullandığı telefon hattının izini süren eski patron, telefonun Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde ekmek satışı yapan bir esnafa ait olduğunu öğrendi. Ayvalık’a gelen, K.C. adlı eski işveren, dev bir GSM firmasının Ayvalık’taki esnafın adına eski çalışanına kimlik kaydı olmadan telefon hattı verdiğini öğrendi. Kendisinden habersiz bir başkasına telefon hattı vermesi nedeniyle O.Ü. ile 650 bin TL’lik çek borcu kalan iki mağdur Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek muhatapları hakkında suç duyurusunda bulundu. Ayvalık ilçesinde, O.Ü. adlı bir girişimcinin 8 Ocak 2012 tarihinde ülke genelindeki birçok yazılı yayın kuruluşunun sayfalarında yer verdiği, ‘Ayvalık’ta Alo Ekmek Uygulaması’ adlı haberi okuyan Manisa’nın merkez mahallelerinden Laleli’de okuyan bir uyanık, haberin kahramanı O.Ü.’nün adını kullanarak büyük bir GSM şirketinden telefon hattı satın aldı.

YILAN HİKAYESİ GİBİ
İsminin M.Y. olduğu iddia edilen 48 yaşındaki, eşinden bir süre önce boşandığı belirtilen 1 çocuk babası uyanık, söz konusu GSM firmasından çıkardığı hattın ardından, aynı mahallede ikamet eden K.C. evli ve 1 çocuk babası arkadaşının kurduğu tekstil firmasının adına 10 adet çek yaprağıyla piyasadan 650 bin TL dolandırarak kayıplara karıştığı ileri sürüldü. Kendisinin yanında uzun bir süre çalışarak güvenini kazanan ve bunun üzerine 650 bin TL’lik hatır çeki verdiği M.Y. adlı şahıs nedeniyle, çeklerin karşılığının olmaması sonucunda yargılanıp, Kütahya’nın Simav ilçesindeki kapalı cezaevinde 18 ay süresince tutuklanan K.C. adlı tekstilci vatandaş ise, cezaevinden tahliye edilmesinin hemen ardından Y.’nin peşine düştü.

İlk iş olarak Y.’nin kullandığı cep telefon numarasının kime ait olduğunu araştıran hatır çeki mağduru Ceylan, söz konusu telefon hattının sahibinin Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, ekmek satış noktası işleten O.Ü.’ye ait olduğunu öğrendi ve önceki gün Manisa’dan, Ayvalık’a gelerek, sora sora O.Ü.’yü buldu.

O.Ü.’ye kendisinin adını taşıyan telefon hattının, 10 adet çek yaprağını hatır için verdiği eski arkadaşı M.Y.’ye ait olduğunu söyledi. K.C.’nin anlattıklarına inanamayan O.Ü., C. ile birlikte söz konusu GSM firmasının Ayvalık’taki satış noktasına giderek, 0555 6041928 nolu telefon hattının kendisinin ismine düzenlenmiş olduğunu şaşkınlıkla gördü.

Kendisine 650 bin TL’lik çek borcunu bırakarak kayıplara karışan M.Y. yüzünden 18 ay cezaevinde çoluk çocuğundan uzak kalıp, işlerinin bozulması nedeniyle yuvasının da dağılma noktasına geldiğinden yakınan K.C. ise oldukça dertli. Aslen İzmir-Bayraklı’lı olduğunu söyleyen K.C., “M.Y. ile Manisa’da tanıştık. Başlangıçta çok efendi ve ağırbaşlı bir kişi olarak tanımıştım kendisini. Bir süre sonra birlikte tekstil ve gıda malzemeleri alıp satmaya bile başladık. 5 yıllık bir ağabey kardeş ilişkimiz vardı. Derken bir gün ailemle birlikte tekstil üzerine küçük çapta bir şirket kurdum. Karınca kararınca döndürmeye çalışıyordum işimi. Toptan satın aldığım ürünleri perakende pazarlayarak evimin nafakasını çıkarmaya çalışıyordum. Bir süre sonra işsiz olduğu için ağabey diye hitap ettiğim M.Y.’yü yanıma alıp iş verdim. Bu süreçte bana inanılmaz bir güven duygusunu aşıladı. Öyle ki kasadaki parayı bile ona güvenerek bırakıp gidebiliyordum. Bir gün kendisine 4 adet çek yaprağı lazım olduğunu söyledi. Tereddüt etmeden çekleri kestim, imzaladım ve verdim. Toplam 20 bin TL’lik çeki vadesi geldiğinde ödemişti. Hiçbir sorunla karşılaşmamıştık. Aradan bir süre daha geçti. Yine geldi ve bu kez kendisine 10 adet çek yaprağının lazım olduğunu söyledi. İlk kestiğim çekleri ödemişti ve kendisine inanılmaz güveniyordum. 10 adet boş çek yaprağının altını imzalayıp, kendisine verdim. Bir gitti o gidiş oldu. Çeklerin vadesi geldiğinde 650 bin TL’lik büyük bir borçla karşılaştım. Kendisini her yerde aradım ama yer yarılmış içine girmişti. Derken çeklerin karşılığını yatıramadığım için cezaevine düştüm. 18 ay süresince bana ait olmayan borç yüzünden parmaklıklar arkasında kaldım. 11 gün önce cezam sona erdi ama yasalar karşısında halen daha 650 bin TL borçlu durumdayım. Duydum ki çok güvendiğim M.Y. şimdi çok büyük bir servetin sahibi olmuş. 2 yıl gibi sürede 650 bin TL bedelinde çeklerim sayesinde yaptığı sermayeyi çok büyük bir yatırıma dönüştürmüş. Bu arada eşinden de boşanmış. Ama benin derdim en azından halen daha ödemeye yükümlü olduğum 650 bin TL’lik borçtan beni kurtarması. Şeytan görsün yüzünü. Ama en azından çekleri ödesin. Evim dağıldı. İşim bozuldu. Ama ben yinede kendisinden hiçbir şey istemiyorum yeter ki çeklerin karşılığını ödesin. Geceleri uyuyamıyorum. Bana ait olmayan bir borç yüzünden tekrar cezaevine düşmek istemiyorum” diyerek gözyaşı döktü.

GSM FİRMASI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Öte yandan, Ayvalık’ta telefonla evlere ekmek servisi yapmasıyla 8 Ocakta birçok yerel ve ulusal gazetelere konu olan O.Ü. ise, kendisinin adını gazetelerde okuyarak, kendi ad ve soyadıyla, M.Y.’ye telefon hattı veren GSM firmasıyla, M.Y. hakkında Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek, suç duyurusunda bulundu.

O.Ü., “İnanılır gibi değil. Bir firma nasıl olur da yeni hat başvurusunda bulunan bir kişiye nüfus kağıdı olmadan hat verebilir? Üstelik bilgisayar sisteminde benim aynı GSM firmasında başka bir no ile kaydım varken ve benim imzamı taşımazken” diyerek başına gelenin bir başka kişinin başına gelmemesi için dava açacağını ve bu davanın bir emsal teşkil etmesini, kendisinden sonra da benzeri bir durumla karşılaşabilecek bir başka mağdur olabilecek vatandaşa meşale olmasını istediğini kaydetti.

29.02.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık'ta İlginç Dolandırıcılık

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi