Şifrem?
107 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi
Balıkesir Vergi Dairesi Başkanlığı 23.Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Balıkesir Asya Termal Otel'de ödül ve plaket töreni gerçekleştirdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir il genelinde Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi'nde (2010 yılı) en yüksek vergiyi ödeyerek ilk 5'e giren mükellefler ödüllendirildi. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın sinevizyon tanıtımı ile başlayan ödül töreni öncesi bir konuşma yapan Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Hasan Yiğit, ödül törenin daha geniş katılım ve etkinliklerle her yıl düzenli olarak yapılmasını temenni ettiğini söyledi. Balıkesir il genelinde 74 bin 635 vergi mükellefin bulunduğunu ve bunun 7306 kurumlar vergisi, 67 bin 329'unun ise gelir vergisi mükellefi olduğunu söyleyen Yiğit, "Gelir İdaresi Başkanlığımızın en önemli amaçlarından birisi hizmet kalitesini en önde tutmaktır. 2011 yılı Kasım-Aralık ve 2012 Ocak-Şubat aylarında mükelleflere hizmet veren toplam 557 memurumuz mükemmellik eğitiminden geçti ve bu sayede hizmet kalitemiz bu artıyor. Mükelleflerimiz kurumlarımızın kapılarından girdiği andan itibaren hizmetindeyiz" dedi.

Dünyada ilk defa Gelir İdaresi Başkanlığı'nın faaliyete geçirdiği Elektronik haciz uygulamasının da önemine değinen Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Hasan Yiğit, "Gelir İdaresi Başkanlığı olarak teknolojik imkanları etkin ve verimli kullanarak kayıt dışıyla mücadelemizi büyütüyoruz. Bu mücadele sadece Gelir İdaresi Başkanlığı ile değil, toplumumuzun tüm bireylerinin desteği ile olacaktır. Refah düzeyinin yükselmesi, gelişmiş ülkeler seviyesine gelebilmemiz ancak mükelleflerimizin ödediği vergilerle mümkün olacaktır" dedi.

Vali Yılmaz Arslan ise, verginin ne olduğunu uzun uzun anlatmayacağını ifade ederek, Devletin var olduğu sürece, finansal kaynaklarının sağlanması amacıyla belli kurallara bağlı olarak insanlardan zorla gelir elde edilmesine vergi dendiğini söyledi. "Vergi bir hayır ya da gönüllü olarak 'bu da benden olsun' denecek bir ödeme değildir" diyen Vali Arslan, "Vergi Devletin Devlet gücünü kullanarak geliri olan vatandaşlardan belirli düzeylerde aldığı zoraki bir kazanç kapısıdır. Ve bu aldığı gelirle de kendi
hizmetlerini ve vatandaşlara sunduğu hizmetleri yerine getirmektedir" şeklinde konuştu

"ÖNCE VERGİNİ ÖDE, SONRA HAYIR YAPACAKSAN YAP"
Bazı mükelleflerin hayır yaptıkları için vergi ödemelerini aksattığını söyleyen Vali Yılmaz Arslan, "Hayrını da yapacaksın, vergini de ödeyeceksin. Ama ilk önce vergini ödeyeceksin, hayrını ister yap, ister yapma. Vergi konusu ciddi bir konudur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti aradan geçen zaman içinde sürekli kendini geliştiriyor, kamu hizmetlerinde kaliteyi arttırarak hizmetin en iyisini sunma gayretine giriyor. Bu da mükelleflerin ödediği vergilerle yapılıyor. Devlet bu parayı alamadığı zaman borçlanma yoluyla para bulmak ya da para basmak zorunda kalıyor. Bunların da mali sonuçlarını geçtiğimiz tarihlerde toplum olarak hep birlikte acı bir şekilde yaşadık" dedi.

Vali yılmaz Arslan, Balıkesir'de vergi gelirlerinde tahakkuk eden vergilerin tahsilat oranlarına bakıldığında 2011 Kamu gelirlerine ilişkin toplam tahakkuk miktarının 2 milyar 263 milyon TL olduğunu, 1 milyar 615 milyon TL'nin tahsil edildiğini söyledi. Vergi tahakkukunun 1 milyar 838 milyon TL, tahsilatın 1 milyar 481 milyon TL gerçekleştirdiğini söyleyen Vali Arslan, 2007 yılından itibaren vergi tahsilatının Balıkesir'de bir miktar düşüş yaşandığını belirti.

Arslan, tahakkuk edilen ve tahsil edilen rakamlarla ilgili olarak "Kamu harcaması klasmanına baktığımızda 2007 yılında kamunun Balıkesir'den 1 milyar 75 milyon TL gelir elde edildiğini, 986 milyon TL harcama yapıldığını görüyoruz. Yani Balıkesir 2007 yılında aldığından daha fazlasını vermiş. 2008 yılında kamunun geliri 1 milyar 138 milyon TL, gideri 1 milyar 109 milyon TL. 2009 yılından itibaren bu oran tersine dönmüş durumda. 1 milyar 163 milyon TL Balıkesirliler devlete para ödemiş, karşılığında kamu Balıkesir'e 1 milyar 319 milyon TL harcama yapmış. 2010 yılında 1 milyar 376 milyon TL kamuya ödeme yapılmış, karşılığında kamu 1 milyar 495 milyon TL'lik harcama yapmış. 2011 yılında ise Devlet 1 milyar 615 milyon TL gelir elde etmiş, 1 milyar 881 milyon TL'lik de kamu harcaması yapılmış. Yani son 3 yılda verilenden daha fazla alınmış. Balıkesir'de kişi başına düşen vergi bin 399 TL, kişi başına devletin yaptığı harcama bin 630 TL'ye tekabül ediyor. Vergi ödemelerinde Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Gönen, Susurluk ve Marmara ilçelerine baktığımızda, bu ilçeler Devlete aldıklarından daha fazla kaynak vermişler. Bu iyi bir gösterge. Balıkesir il genelinde gelir vergisinde 2011 yılında verginin %18'ini ilk 100 mükellef ödemiş. Kurumlar vergisinde ise toplam verginin %62'sini 200 mükellef ödemiş" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE DEVLETTEN ALDIĞININ FAZLASINI ÖDEYEN 12 İL VAR"
2011 yılında Türkiye'de 81 ilin içerisinde Devletten aldığının fazlasını Devlete ödeyen iller arasında Kocaeli, İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Mersin, Zonguldak, Bursa, Hatay, Antalya, Ankara, Muğla ve Kırıkkale'nin geldiğini ifade eden Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, "Biz Balıkesir olarak hem Devlete çok vergi veren, hem de devletten kamu kaynağını en iyi şekilde kullanan bir il olalım. Balıkesir olarak her şeyde iddialıyız. Türkiye'nin ilk 10 ili arasına girmemiz gerektiğini düşünüyorum. Balıkesir'de 2.5 yılı aşkın süredir faal olarak görev yapıyorum. Ve gözlemlediğim kadarıyla Balıkesir'in esnafı, sanayicisi ve tüccarı yani devletle vergi ilişkisi olan mükellefler seviyeli, dev nce vergini ödeyecelete bağlı ve mükellefiyetlerine yerine getirme gayreti içinde olan bir topluluk" dedi.

"ALLAH SİZE BOL PARA VERSİN, SİZ DE DEVLETE"
Sözlerini esprili bir şekilde bitiren Vali Yılmaz Arslan, "Ben Yüce Mevladan diliyorum ki Allah size bol kazanç versin, siz de Devlete bol bol verin. Biz de Devletten bol bol alalım ki, yatırımlarımızı, yollarımızı yapalım. Havaalanımızı yenileyelim. Eksik kalan ihtiyaçlarımızı, hastanelerimizi yapalım. Balıkesir olarak geldiğimiz mesafeyi iyi görüyorum fakat daha yapacağımız çok işler var" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Vali Yılmaz Arslan'ın Vergi Dairesi Başkanı Hasan Yiğit'e plaket vermesiyle başlayan ödül töreninde 2010 yılı Kurumlar Vergisinde en yüksek vergiyi ödeyen Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi A.Ş adına Mevlüt Solmaz ve Gelir Vergisinde en yüksek vergi ödeyen A.Rona Yırcalı'nın ödülünü Ahmet Sırrı Yırcalı, Vali Yılmaz Arslan'dan aldı. Kurumlar Vergisinde ise 2.sırayı alan Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri (BEST) A.Ş adına Ahmet Sırrı Yırcalı'nın ödülünü Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok verdi. 3.sırayı alan Turyağ Gıda Sanayi A.Ş adına Necdet Erdoğan ise ödülünü Vergi Dairesi Başkanı Hasan Yiğit'ten aldı. 4.sırayı alan Hidrojen Peroksit San. Tic. A.Ş adına Safiye Uzun ise plaketini Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Hacı İbrahim Gözükara'dan aldı. 5.sırayı alan Yavaşçalar Av Spor Malzemeler A.Ş adına İsmail Yavaşça'nın plaketini İdare Mahkemesi Başkanı Cavit Erdem verdi.

Gelir Vergisinde, 2010 yılı itibariyle en yüksek vergi ödeyen ve 2.sırayı alan Fatma Demet Efeli adına Sinan Yırcalı plaketini Vergi Mahkemesi Başkanı Recep Taş'tan, 3.sırayı alan Yakup Ataş plaketini 1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fatih Aksoy'dan, 4.sırayı alan Hikmet Ağaoğlu plaketini, Küçük ve Orta ölçekli grup mükellefler grup Başkanı Hüseyin Erol'dan ve 5.sırayı alan İsmail Ağaoğlu adına Kadir Işık ise plaketini Balıkesir Defterdarı Yakup Yıldırım'dan aldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı verilerine göre 2011 yılı cari dönem tahsil oranında birinci sırada yer alan Edremit Vergi Dairesi Müdürü Adnan Kaman, ikinci sırada yer alan Dursunbey Vergi Dairesi Müdürü Umut Ekim ve üçüncü sırada yer alan Karesi Vergi Dairesi Müdürü Bekir Korucu'ya başarı plaketlerini Vergi Dairesi Başkanı Hasan Yiğit verdi.
Ödül töreninin ardından toplu fotoğraf çeken grup, daha sonra yemek yedi.

02.03.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi