Şifrem?
65 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Dünya Kayak Şampiyonası'nda Ayvalık Farkı
6. Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası önceki gün Erzurum Palandöken’de başladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Açılış serenomisinin ardından yapılan yarışmalara, Türk Milli Takımını oluşturan Özel Sporcuların başarısı damgasını vururken, organizasyonun gerçekleşmesini sağlayanlardan biri olan Türkiye Zihinsel Özürlüler Federasyonu ve Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde faaliyet gösteren Ayvalık Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Hamdi Atay, Erzurum’da gerçekleştirilen şampiyonanın bir benzerinin de başka bir dalda her yıl Ayvalık’ta düzenlenen Uluslar arası Engelliler Şenliği kapsamında yapılmasını amaçladıklarını kaydetti.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından 27 Şubat- 4 Mart tarihleri arasında arasında organize edilen Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası önceki gün Erzurum-Palandöken’de başladı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da katıldığı şampiyonanın açılış serenomisinde, Erzurum Valisi Sabahattin Öztürk, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçük, Türkiye Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkanı Hamdi Atay, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) Başkanı Gürdal Gümüş, Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Avrupa Başkanı Geoff Smedley, Buz Hokeyi Federasyon Başkanı Fatih Çintimar, çok sayıda yerli ve yabancı zihinsel engelli sporcunun yanı sıra davetli ve vatandaşlar hazır bulundu.


Türkiye’de ilk kez düzenlenen şampiyona öncesinde konuşan TOSSFED Başkanı Gümüş, federasyon olarak engellilere yönelik 14 ayrı branşta faaliyet gösterdiklerine dikkat çekerek, “Özel çocuklarımız, 'atletizmde, yüzmede biz de varız' diyor. Bundan sonraki süreçlerde de var olmaya devam edeceğiz. Yeter ki bize fırsat ve izin verin. Bu organizasyonun ülkemize kazandırılmasında başta bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Herkesi burada görmek de hepimizi mutlu etti” diye konuştu. INAS Başkanı Geoff Smedley de Türkiye'ye gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Türkiye, INAS'ın en yeni üyelerinden biri. Burada eski ve yeni dostlarımla olmaktan mutluyum. Özel sporcuların dostça tavırlarından etkileneceğinizi düşünüyorum'' dedi.
Erzurum’da düzenlenen Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası öncesinde; Zihinsel engelliler mehter takımı da bir gösteri yaparken, ‘Çocuklar Duymasın’ dizi filminde ‘Havuç’ rolüyle milyonların gönlünde taht kuran Furkan Kızılay’da mini bir konser verdi.

ERZURUMDAKİ ORGANİZASYON AYVALIK’A TAŞINACAK
Erzurum’da yapılan dev organizasyonun düzenlenmesini sağlayanlardan biri olan Türkiye Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkanı ve Ayvalık Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Hamdi Atay, kendisine telefonla ulaşan muhabirimize özel açıklamalarda bulundu. Bu yıl 20. sinin düzenleneceği Uluslar arası Ayvalık Engelliler Şenliği programı kapsamında, TOSFFED ile birlikte sportif şampiyonları şenlik bünyesine dahil edeceklerini kaydetti.

Atay, Erzurum Palandöken’de dünya genelinde özel sporcuların birbirileriyle mücadele etmesinin oldukça anlamlı olduğunu vurgulayarak, “Engelli guruplar içinde en ağır koşullarda bulunan zihinsel engellilerin bile fırsat verildiğinde büyük başarılara imza atabileceğinin bir örneğidir buradaki organizasyon. Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu olarak benzeri bir organizasyonu Ayvalık’ta yapmak istiyoruz. Bu yıl 20. sini düzenleyeceğimiz Uluslar arası Engelliler Şenliği programı dahilinde engellilerin sportif faaliyetlerini ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz. Bu organizasyonda TOSFFED’in zihinsel engellileri yüzme ve su sporları branşlarından birini düzenlemek için düğmeye bastık” diye konuştu.

05.03.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Dünya Kayak Şampiyonası'nda Ayvalık Farkı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi