Şifrem?
336 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Türközen'den Meclis Üyelerine Kültürel Brifing
Ayvalık'ta ekonomik çıkış reçetesini Kültürel Turizmden geçtiğini savunan Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, ilçenin kültürel varlıklarının turizme kazandırılması için yapılan çalışmaları Belediye Meclis üyeleri ile birlikte düzenlenen mini gezintide yerinde anlattı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Eski Kırlangıç Zeytinyağı Fabrikası ile Balıkesir Müze Müdürlüğü’ne bağlı arkeologlar tarafından kazı işlemlerinin tamamlandığı Ayazma ve Aya Triada Kiliselerine yönelik yapılan gezintili brifinge; CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Hatice Arga, Ayşe Aynur Sokol, Fatih Ayyürek, Kenan Cankat, Ahmet Yararbaş, Cem Dede, Yusuf Bilir, MHP’li Belediye Meclis Üyeleri; Sema Ünver, Halil Olut, Hakan Ediz, Serkan Gülsever, Mehmet Başbuğ ve Ayvalık Belediyesi’nin Bağımsız Meclis Üyesi Cemil Oktay katıldı.

İLK DURAK TARİHİ KIRLANGIÇ FABRİKASI
Önceki gün sabah saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda hazır bekleyen bir otobüsle, Belediyenin CHP’li ve MHP’li meclis üyeleriyle birlikte ilk etapta eski Kırlangıç Zeytinyağı Fabrikasına giden Türközen, projelendirilme çalışmalarının sürdüğü tarihi fabrikayı gezerek, meclis üyelerinin yanı sıra ilçede faaliyet gösteren gazetecilere yapılması öngörülen çalışmaları anlattı. Eski Zeytinyağı Fabrikasının tarihi binası ve denize sıfır dev bahçesindeki üniteler üzerinde yapılmasını öngördükleri çalışmaların Türkiye için büyük bir proje olacağını bir kez daha ifade eden Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, söz konusu alanda tevhit işlemleriyle mevcutların tesis edilmesi ile tarihi binanın röleve ve restorasyon çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Türközen; Ayvalık Belediyesi bünyesinde Kırlangıç’ta etüt proje grubu kurulduğunu, bu guruba da Mimar, Şehir Plancısı, Peyzaj Mimarı ile Anadolu Üniversitesinde Restorasyon bölümünde eğitim gören stajyer öğrencilerin dahil edildiğini belirtti. Kırlangıç tesislerinde hayata geçirmek istedikleri çalışmaların projelendirme çalışmalarının Bursa Anıtlar Kurulunca tasdik edildikten sonra bina ve komplekslerinin hangi amaç ve kullanabileceklerini tespit edeceklerini kaydeden Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, beraberinde tesisleri gezen Belediye Meclis Üyeleri ve Gazetecilere söz konusu 22 bin metre kare toplam alanda 8 bin 900 metre kare kapalı alanın dahil olduğu arazide; gençlik merkezi, butik otel, kafe, restoran, hediyelik eşya, Zeytinyağı ve Seramik Müzesi olarak değerlendirmek için düğmeye bastıklarını ve her şeyin yolunda gitmesi halinde söz konusu projelerin yaklaşık 2 yıl gibi bir sürede hayata geçirilebileceğini kaydetti.

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Belediye Meclis Üyeleri ve gazetecilere Kırlangıç tesisini gezdirdikten sonra tesislerde kahvaltı ikramında bulundu.

İKİNCİ DURAK AYAZMA VE AYA TRİADA KİLİSELERİ OLDU
Kahvaltının ardından Ayvalık Belediyesine ait otobüsle Ayazma Kilisesine geçildi. Ayazma Kilisesi’nde Balıkesir Müze Müdürlüğü arkeologları tarafından kazı çalışmalarının tamamlandığı gözlenen kilisenin Etnografya Müzesi haline getirileceğini belirten Türközen, kazı çalışmalarıyla ilçedeki kültürel değerleri gün ışığına çıkarmayı amaçladıklarını vurguladı.

Başkan Hasan Bülent Türközen öncülüğünde; Ayazma Kilisesinin ardından uzun yıllar Tekel Tütün Deposu olarak kullanılan ve ilçe halkının ‘Tütün Camii’ olarak nitelediği Aya Triada Kilisesine geçen Belediye Meclis Üyeleri ve gazeteciler burada yapılan sona eren kazı çalışmaları hakkında Türközen tarafından bilgilendirildi.

Ayvalık Belediye Meclisi’nde bir süre önce aldıkları kararı hatırlatan Belediye Başkanı Türközen, Ayvalıkta yıllardır hayata geçirilmek istenen Mübadil Müzesini de Aya Triada Kilisesinde yapmak istediklerini ifade etmesi dikkat çekti. Ayvalık Belediye Meclis üyeleriyle gazetecilere yönelik bilgilendirme toplantısında, Başkan Türközen Ayvalık’ın geleceğinin turizmden geçtiğini ve Ayvalık Belediyesi olarak da ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini turizme kazandırarak, asıl hedeflerinin kültürel turizm olduğunu bir kez daha yineledi.

12.03.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Türközen'den Meclis Üyelerine Kültürel Brifing

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi