Şifrem?
69 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Sarımsaklı'da Yeni Bir Döneme Giriyor
Ayvalık'a bağlı Küçükköy beldesi ile beldenin dünyaca ünlü Sarımsaklı mevkiinde, Küçükköy Belediyesi tarafından hummalı çalışmalar sonrasında İller Bankasından gelen uzun vade krediler ve belediyenin kendi kaynaklarıyla yaptırılan Arıtma Tesisinin hayata geçirilmesi için son dönemece girildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Bu kapsamda beldenin en önemli sorunlarından biri olan alt yapı çalışmalarıyla kanalizasyon sorununun çözümü için artık geri sayım başladı. Küçükköy Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Arıtma Ünitesinin hayat geçirilmesi için Derin Deniz Deşarj çalışmaları sürerken, Nisan ayı itibariyle beldedeki kanalizasyon bağlantı çalışmalarının başlayacağı belirtildi. Küçükköy Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Beldemizde yapımı tamamlanan ve şu anda Derin Deniz Deşarj inşaatının devam ettiği kanalizasyon sistemi ile ilgili olarak mevcut şehir içi şebekesine mesken bağlantılarının yapılması ile ilgili mesken içinde ve dışında yapılacak imalatların Nisan ayı itibarı ile Parsel sahipleri tarafından başlanabilecektir.

Küçükköy Belediyesi tarafından meskenlerin kendi mülkiyetleri içinde kalan işler, yapılacak kanalizasyon bağlantılarının daha iyi çalışması, olabilecek tıkanıklıklarda kolay işlem yapılması ve düzenli çalışma yapabilmek için bir takım özelliklere sahip olması gerekmektedir; Mesken çıkışı durumuna göre kapaklı 0,60m x 0,60m ebatlarında logar yapımı ve binaya göre en az Ø 150 mm çapında, contalı, sızdırmaz ekli, kırılmaz, esnek gider borularının döşenmesi, atıl kalacak olan fosseptik çukurlarının atıklarının çekildikten sonra ilaçlanarak doldurulması gerekmektedir. Mülkiyet içinde yapılacak olan işlerin kime ve nasıl yapılması için firmanın belirli kriterlere sahip olması sağlanacaktır. Benzer iş deneyimleri, Teknik personel listesi (Makine Mühendisi ve Teknikeri, İnşaat Mühendisi ve Teknikeri ile Ustalık belgeli Tesisat ustası) Araç ve ekipman listesi (Kazılarda kullanılacak iş makinesi, ve araç gereç, atık su boru montaj ekipmanları)ve Vergi mükellefliği belgesi aranacaktır.

Tüm bu işlerin yapılması için Küçükköy Belediyesi Teknik Personeli Kontrollük görevini üslenecektir. İzin alınmadan istenen şartlara uygun yapılmayan imalatlar durdurulacak ve yasal işlem başlatılacaktır. Bağlantılar yapılmadan önce firma tarafından parsel içinde yapılacak işler projelendirilecektir” denildi. Yapılan açıklamada, Küçükköy Belediyesi tarafından üstlenilecek olan kontrollük ücretlerinin; Apartmanlarda bağımsız bölüm başına 50 TL, Parsel içinde tek yapılarda 150 TL, Site içindeki her bağımsız bölümler 100 TL, Hotel-Motel-Pansiyonlardan (Oda Başına) 10 TL, Apartman Altındaki Ticarethanelerden 100 TL olarak belirlendiği vurgulandı.

Söz konusu kontrollük dışında da Meskenlerden alınacak olan katılım payı ücretlerinin ise 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu kriterleriyle tahsil edileceği belirtildi.

“ARITMANIN DEVREYE GİRMESİYLE BELDEMİZİ DAHA AYDINLIK GELECEK BEKLİYOR”
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Küçükköy ve Sarımsaklı’nın yaşanılabilir bir kent haline getirilmesi için alt yapının önemini vurgulayarak, “Sarımsaklı’yı dünyanın en önemli turizm bölgelerinden biri haline getirmek için ilk etapta en büyük sorun olan alt yapıyı halletmemiz gerekiyor. Ancak bunun içinde Arıtma Ünitemizin hayata geçirilmesi gerekiyordu. Bu aşamada İller Bankasının uzun vade kredi destekleriyle inşa edilen beldemizin geleceği için çok önemli olduğuna inandığımız Arıtma Tesisimizin devreye girebilmesi için iki önemli etabı tamamlamak zorundayız. Bu kapsamda, Arıtma Ünitesinin, halen daha süren Derin Deniz Deşarj çalışmasının dışında artık son aşaması olan kanalizasyon bağlantılarının yapılması için kolları sıvadık. Beldemizin geleceğinin en önemli faktörlerinden biri olan arıtma ünitemizin hayata geçirilmesi için çalışmalarımız artık nihai noktaya gelmiştir. Halkımızın da desteğiyle Arıtma Tesisimizin hizmete girmesiyle birlikte, turizm alanında yapacağımız dev hamlelerle, beldemizin sosyo-ekonomik geleceği, daha aydınlık ve modern bir seviyeye ulaşacaktır” diye konuştu.

16.03.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Sarımsaklı'da Yeni Bir Döneme Giriyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi