Şifrem?
186 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

MHP'li Bulut Terör Örgütü PKK'yı Lanetledi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Türk dünyasındaki milyonlarca Türk'ün bayram olarak kutladığı Nevruz'un terör örgütü PKK tarafından alçakça eylemlere alet edildiği, bu çabanın Türk kültürüne ve Türk tarihine hakaret olduğunu belirterek,"bir grup çapulcu" diye söz ettiği terör örgütüne gereken cevabın verilmesi gerektiğini söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Hükümetin eğitim sisteminde gittiği 4+4+4 şeklindeki değişikliği de sert biçimde eleştiren Bulut, bir süre önce Türkiye'ye gelen CIA başkanının ziyaretinin altında nelerin bulunduğunun millete anlatılması gerektiğini söyledi. Bulut, CIA başkanının ziyaretinin Suriye ile ilgili olduğunu belirterek görüşmelerdeki konuların Türk milletine açıklanması gerektiğini kaydetti. MHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi A. Duran Bulut, partisinin Balıkesir Merkez İlçe Teşkilatında bir basın toplantısı düzenledi. Türk dünyasının Nevruz Bayramını kutlayan milletvekili Bulut, Nevruz'un terör örgütü tarafından suistimal edilmek istendiğini, hükümetin buna bir önlem alması gerektiğini ifade etti. Terör örgütü PKK'ya sert tepki gösteren MHP'li Bulut, "Nevruz bayramı bizim kültürümüzde var olmasına rağmen cumhuriyet döneminde bizim kuşağımız Nevruz'u maalesef terör örgütü PKK ile anar oldu. Sovyetlerin yıkılmasıyla kocaman bir Türk dünyasında milyonlarca Türk'ün Ergenekon'dan bu yana kutladıkları bir bayram olduğunu biz yeni öğrenir olduk. Tabi Nevruz'un PKK terör örgütünün eylem yapmak amacıyla kullanılmış olması Türk kültürüne, Türk tarihine bir hakarettir. Türk'ün çok önemli bayramı olan Nevruz'un böyle alçakça bir teröre alet edilmiş olması hiç hoş olmayan, affedilecek bir durum değildir. Dün İstanbul'da yapılan eylemlerin bu çapulcuların, bu aşağılık güruhun böylece Türk dünyasında birliğin, beraberliğin, dostluğun bir araya geldiği bir günde işyerlerini tahrip edip yakıp, yıkmalara mutlaka gereken karşılığının verilmesi gerekir. Ülkeyi yöneten hükümetin bu noktada polisleri bir kenara çektirip meydanları bunlara bırakarak şehirleri, insanları, esnafı teröre teslim etmesi asla kabul edilecek bir durum değildir. Devlet, iktidar dirayetini göstermeli bu çapulculara haddini bildirmelidir. Tüm bunlara rağmen bu güzel günün gelecekte daha güzel günlerin başlangıcı olmasını temenni ederim" dedi. MHP milletvekili A. Duran Bulut, Afganistan'da şehit olan 12 Türk askerinin ölümünden büyük üzüntü duyduğunu ifade ederken, kazanın nasıl olduğu, helikopterin düşürülüp düşürülmediği konularının henüz kesinlik kazanmadığını kaydetti. Bulut, türkiye'nin kendi coğrafyasında emperyal güçlerin maşası olmaması gerektiğini, Türkiye'nin , büyük çoğunluğu türk milletinden oluşan Afganistan'da, Amerikayla beraber Amerikanın dün besleyip büyüttüğü, yetiştirdiği ve dünyanın başına bela ettiği terör örgütünü, 'def edeceğim' diyerek Türk askerinin oraya gönderilmesini içimize sindiremiyor, kabul edemiyoruz" dedi.

"CIA BAŞKANI NEDEN GELDİ?"
Hükümetin milli eğitim sisteminde yaptığı 4+4+4 şeklindeki değişikliğin ortalığı karıştırdığını, bunu iktidar partisinin üyelerinin dahi anlamadığı bir şey olduğunu anlatan Bulut, ülke gündemine bu tartışmaların özellikle getirildiğini, milletten bir şeylerin kaçırıldığını iddia etti. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi ziyaret eden CIA başkanının ziyaretinin içeriğinin kamuoyuna açıklanmasını isteyen Bulut, "Türkiye'ye gelen CIA başkanı, yani Irak'ta Türk askerinin başına çuval geçiren, bu başarısından dolayı da ödüllendirilip CIA başkanı olan kişi Türkiye'ye gelmiş, Dış İşleri Bakanıyla, Başbakan ile saatlerce süren görüşmeler yapmıştır. Neler görüşüldü? Ne gibi kararların alındığı, Suriye üzerinde ne gibi hükümlerin verildiği Türk milletinin bilgisi dışındadır. 4x4 gibi cip markasına dönüştürülen, her gelen bakan döneminde yeni baştan düzeltilmeye, değiştirilmeye çalışılan AKP hükümetleri üzerinde 4 bakanın sürekli olarak milli eğitime darbe vurulmasıyla insanları şaşkına çeviren bu sistemin insanları yeniden kaosa sokacağı bir gerçek. Okul çağı konusunda kamuoyu tereddütlü. İktidarın milletvekillerinin dahi haberi, bilgisi olmayan, oturduğu zaman size hak vermek zorunda kalan, kendi insanlarına bunu anlatamayan hükümet Türk milletine bunu oldubitti ile dayatmaya çalışıyor. 60 ay sistemi 94'lerde Vehbi Dinçerler döneminde denenmiş, başarısız olunca vazgeçilmişti. Milli Eğitim Bakanı eğitimci değil, müsteşar eğitimci değil, 4 tane müsteşar yardımcısı da eğitimci değil. Bunlar adı milli eğitim olan eğitime yön vermeye kalkıyorlar. Türk milletine dayatılan böyle bir sistem kabul edilebilir değil. İktidar, 'millet bize yüzde 49 oy verdi, istediğimizi yaparız' diyor. Size bu halkın yüzde 51'i oy vermedi, size inanmıyor ve size güvenmiyor. Bu ülke diktatörlükle yönetilmiyor. Hükümet böyle bir çaba içerisindeyse boşuna uğraşmasın, kendisine oy veren vatandaşlar da böyle bir şeyi kabul etmez. Türk milleti çocuğunu imam hatiplere imam olsun diye değil, dinini öğrensin diye gönderiyor. Çocuğun istediği eğitimi alma hakkı olmalıdır. Bu kararı verme noktasında çocuk ortaokulu bitirdiğinde özgür olmalıdır. Eğitim liselerde 3 yıla inmeli, üniversite sınavları mutlaka kaldırılmalı. İlk öğretim ve liselerde derslerin ağırlık puanları üniversiteye girmede bir temel teşkil etmelidir" diye konuştu.

"TABLET PC İHALESİNİN EĞİTİM KOMİSYONUNDA İŞİ NE?"
MHP'li milletvekili A. Duran Bulut, hükümetin tablet PC dağıtımı için 9.5 milyar lira kaynak aktardığını, ancak alımların devlet ihale kapsamında olması gerekirken hükümetin konuyu milli eğitim komisyonuna getirerek alımı devlet ihale kanunu ışında bıraktığını, Bütçe plan Komisyonu'na gitmesi gereken konunun eğitim komisyonuna getirilip burada devlet ihale kanunu kapsamı dışında tutulmasının ne anlama geldiğini sordu. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e tepki gösteren Bulut, "Türkiye'de doğu ve güneydoğuda öğretmen atamalarını KCK yapıyor diyen Milli Eğitim Bakanı, sen orada bostan korkuluğu musun? Binlerce öğretmen var atama bekliyor, neden atamıyorsun? 1 kilo ekmek 1 liraydı bugün 2 lira 31 kuruş, bir litre benzin 1.66 liraydı şimdi 4.61 lira. Dolar 1.52 idi şimdi 1.81. Devletin borcu 242 milyar liraydı şimdi 518 milyar lira. Sıcak para, yabancı parayı Türkiye'ye sokarak ekonomiye katısı 6 milyar dolardı şimdi 98 milyar dolar. Yani ne yapıyorlar, yabancının parasını alıyoruz o parayla yabancının malını alıyoruz, parası olmayan vatandaşa taksitle satıyor, kredi veriyoruz. Türkiye yabancı paraya en yüksek faizi veren ülke. Yani kendi insanının başını tutup yabancılara sömürten bir iktidar. Yabancının parasıyla yürütülen sanal bir ekonomi. Hükümet bu yanlış yoldan mutlaka dönmeli" şeklinde konuştu.

21.03.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir MHP'li Bulut Terör Örgütü PKK'yı Lanetledi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi