Şifrem?
179 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edremit Güvenli Şehir Haline Geliyor
Edremit'de hizmet gösteren ve ilklerin belediyesi olarak adından sıkça bahsettiren Edremit Belediyesi, Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi’nin Edremit İlçe Temsilciliği ile protokol imzalarken, ilçedeki binalarda bulunan asansörlerin gözetim altında tutulması kararlaştırıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

TMMOB’nin MMO Bursa Şubesi’ne bağlı Edremit İlçe Temsilciliği, Edremit Belediyesi ile asansör bakımları ile alakalı karşılıklı protokol imzaladı. İmzalanan protokol gereği, ilçedeki asansörlerin sürekli gözetim altında tutulacağı öğrenildi. Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen protokol imza töreninde konuşan Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Edremit’in güvenli şehir olması için gereken her şeyi yaptıklarını ifade etti. Başkan Kılıç, “Ben bu şehrin huzur ve güven şehri olmasını istiyorum ve her fırsatı değerlendiriyoruz. Bu protokolün imzalanmasını sağlayan Edremit Belediyesi İmar Müdürlüğü ile Makine Mühendisleri Odası’na teşekkür ediyorum. Gördüğünüz gibi modern binalar ile Edremit gelişiyor ve büyüyor. Modern yapıların yanı sıra, çok eski asansörleri bulunan binalarımız var ve bu asansörler can taşıyor. Yönetmelik gereği bu asansörlerin periyodik bakımları gerekiyor. Bizler de öncelikle vatandaşın huzur ve güvenliğini düşündüğümüz için bu konuda girişimlerde bulunuyoruz ve elimizden geleni yapıyoruz. Bildiğiniz gibi Edremit hep ilklerin belediyesi, ilklerin ilçesi olmuştur. 18. Madde uygulamasının ilk icraat yapan ilçesi yine bizdik. İlçemiz gelişiyor. Yollarımız yapılıyor. Bitmek bilmeyen çevre yolumuzda artık çalışmalar ilerledi ve tamamlanacak. Yeni bir çevre yolu projemiz de Garnizon Komutanlığı’nın bulunduğu mevkide yapılacaktır. Yol olmayan yerde yolsuzluk olur. İlçe merkezindeki trafiği rahatlatmak için her şeyi yapacağız. Cumhuriyet Meydanımızı da eski haline getirmek için proje hazırladık. Şehrimizin modern ve rahatlık arz eden duruma gelmesi için daha bir çok projemiz var” dedi.

MMO EDREMİT TEMSİLCİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI
Başkan Kılıç’ın konuşmasının ardından protokol imza töreni gerçekleştirildi ve MMO Edremit Temsilcisi Mustafa Akal hazırladığı basın açıklamasını gazetecilere dağıttı. Hazırlanan basın açıklamasında, “Asansörlerin piyasaya arzından sonraki süreci ele alan ve bütün kullanım ömrü boyunca uyulması gereken asgari kriterleri belirleyen Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nca 18.11.2008 tarih ve 27058 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmış ve 18.05.2009 tarihinde zorunlu uygulamaya girmiştir. Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği 05.11.2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazete’de revize edilerek tekrar yayınlanmıştır. Revize edilen yönetmelik gereği, 01.01.2012 tarihinden itibaren, yapının bağlı bulunduğu belediye ve belediye hudutları dışındaki yapılar için Valilik veya ilgili kanunlar çerçevesinde yapı ruhsatı vermekle yetkilendirilen kurum ve kuruluşlar, asansörlere yönelik yıllık kontrolleri TS EN ISO/IEC 17020 Standardına göre asansör konusunda akredite olmuş A tipi muayene kuruluşları tarafından yapılmasını sağlamak ve yaptırıldığının denetiminden sorumlu olacaktır. A tipi muayene kuruluşu, asansörlerde periyodik kontrol ve muayene konularını içerecek şekilde, TS EN ISO/IEC 17020 standardı kapsamında akredite olan muayene kuruluşudur.Bu anlamda Makina Mühendisleri Odası olarak, Türk Akreditasyon Kurumu’nun (TÜRKAK) onayı ile A tipi muayene kuruluşu niteliğine sahip olup, anılan yönetmelik kapsamında EDREMİT Belediyesi sınırları içersinde yer alan asansörlerin, yıllık kontrollerinin, MMO Asansör Kontrol Merkezi bünyesinde yapılmasına dair olan sözleşme, Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç ile odamız arasında imzalanmıştır. Edremit Belediyesi ile imzalanan bahse konu olan bu sözleşme, Güvenli Kent ve Güvenli Yaşam adına atılmış çok önemli bir adımdır. Bu hususta biz yeni binalara monte edilecek asansörlerin yönetmeliğe uygun bir şekilde kurulması ve mevcut binalarda bulunan asansörlerin kontrol ve denetiminin odamız tarafından yapılmasına onay veren Sayın Başkan Av. Tuncay Kılıç‘a teşekkür ediyoruz. 05.11.2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazete’de revize edilerek tekrar yayınlanan yönetmeliğin 9. Maddesinde; “Bina sorumlusu; asansörün bu Yönetmelik kurallarına uygun olarak güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla ayda en az bir defa düzenli olarak bakımını yaptırmaktan ve kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması amacı ile gerek kullanım hatalarından, gerekse harici müdahalelerden meydana gelebilecek tehlikelerin önlenmesi için ilk yıllık kontrolünü, asansörün piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere yaptırmaktan sorumludur.” denildiğinden, günlük yaşantımızın bir parçası olan, çocuk, yaşlı, engelli tüm vatandaşlarımızın kullandığı, kullanılması için ehliyete tabi olmayan bu ulaşım araçlarının güvenli ve emniyetli bir şekilde kullanımı için yapılacak yıllık kontrollerde bina sorumlularına da büyük görevler düşmektedir” denildi.

“TÜM ASANSÖRLERİN YILLIK KONTROLLERİ YAPILACAK”
Yapılan açıklamada, imzalanan protokol gereği izlenecek rota da ayrıntılarıyla anlatılırken, “Sürdürülecek çalışmalarda her türlü asansörün yıllık kontrolü yapılacak, kullanılmasında sakınca yoksa yeşil, eksik ve hataların düzeltilmesi kaydıyla sarı; can ve mal güvenliği açısından sakıncalı ise kırmızı renkli; belediye ile birlikte kararlaştırılan bir etiketi asansörün görünür bir yerine iliştirilerek gerekli işaretlemeler yapılacaktır. Yani binada bulunan asansörler için eksikleri ve hataları giderilinceye kadar; kırmızı ‘kullanılamaz’ etiketi; kullanılabilir durumdaki asansörler için de ivedilikle eksik ve hataların giderilmesi için sarı ‘uyarı’ etiketi yapıştırılacaktır. Denetlemeler sonucunda eksik ve hatası bulunmayan asansörler için de yeşil ‘kontrol edilmiştir’ ya da ‘güvenlidir’ etiketi yapıştırılacaktır. Denetimleri akredite edilmiş, yetki belgelerine sahip makine mühendisleri gerçekleştirecek olup, denetimlerde, asansörlerin aylık bakımlarının yapılıp yapılmadığı, asansörlerin güvenli olup olmadığı belirlenip gerekli raporlamalar yapılacak olup, yıllık kontrol raporunun tanzim ettirilmesinin takibine ve yıllık kontrol ücretinin karşılanmasına dair sorumluluk, asansörün bulunduğu yapıdaki bina sorumlusuna aittir. Aykırı davranışlar için yönetmelikte belirtilen, yetki çerçevesinde gerekli yaptırımlar öngörülecektir. Yönetmelik gereği, belediyece tespit ve ilan edilen yıllık kontrol faaliyetleri kapsamında talep edilecek yıllık kontrol ücretleri, 8 duraklı olanlara kadar 110 TL., 9 - 16 durak arası 150 TL., 17 - 24 durak arası 250 TL., 24 durak üzeri 360 TL Makine Mühendisleri Odası’na ve ayrıca Edremit Belediye Meclisinin 03.01.2012 tarih 31 sayılı kararı gereği her bir asansör için 60,00 TL Belediye payı alınacak olup, bu iki ücret Makine Mühendisleri Odası tarafından makbuz karşılığında bina sorumlularından tahsil edilecektir. Binanızda bulunan asansörün/asansörlerin yıllık kontrolünü gerçekleştirmek üzere aşağıda iletişim bilgileri verilen Makina Mühendisleri Odası’na başvurarak yıllık kontrol talebinde bulunmanızı, bakımcı firma personeli nezaretinde gerçekleştirilecek kontrol çalışmaları sırasında muayene personeline yardımcı olmanızı, kontrol sonrası raporlarınızı alarak, raporda belirtilen eksik ve hataları gidermenizi ve binanızdaki asansörlerin güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlamanızı bekliyoruz. Asansörün/Asansörlerin kontrolü sonucunda hazırlanan raporun, aşağıda iletişim bilgisi verilen Makina Mühendisleri Odası’ndan alınması zorunludur. Anılan Yönetmelik, bu raporda asansöre ilişkin can ve mal güvenliğini ilgilendiren eksik ve hatalar varsa giderilmesini zorunlu kılmakta ve giderilene dek asansörün işletilmesine izin vermemektedir. Anılan yönetmelik gereği yapılacak Asansörlerin Yıllık Kontrolleri hizmetinin yerine getirilmesinde göstereceğiniz duyarlılık ve işbirliği için şimdiden teşekkür ederim” denildi.

28.03.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edremit Güvenli Şehir Haline Geliyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi