Şifrem?
111 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

'Çanakkale İman ve İnancın Zaferidir'
Ayvalık'ta, Evrensel Değerler Derneği tarafından düzenlenen konferansın konuşmacısı İbrahim Refik, Çanakkale Zaferinin; ‘Bir Milletin Diriliş Destanı’ olarak nitelendirdi. Refik’in anlattıklarını yüzlerce vatandaş konferans süresince büyük bir dikkatle dinledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Önceki gün saat ilçe merkezindeki Çınar Düğün Salonunda saat 20.30’da başlayan konferansta; Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tümen, Vergi Dairesi Müdürü Remzi Üver, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Cimli, Ayvalık Müftüsü Mehmet Emin Karataş, Meteoroloji Müdürü Mehmet Emin Yılmaz, Ayvalık Gümrük Müdür Vekili Mehmet Manav, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Melih Çakırca ve yüzlerce vatandaş hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın birlikte söylenmesi ve akabinde Ayvalık Evrensel Değerler Derneği Başkanı Sami Tunç’un açılış konuşmasının ardından tarihçi yazar İbrahim Refik kürsüye gelerek Çanakkale destanını anlatan müthiş bir konferans verdi.

Anadolu topraklarında 3 kırılma yaşandığını ve bunların; dil, din ve tarih şuuru kırılması olduğunu belirterek sözlerine başlayan Refik’in, "Hala bunun sancılarını yaşıyoruz. Eğer biz ders alabilirsek yeniden dirilişimiz için Çanakkale Zaferi bize yeter" ifadeleri dikkat çekti.

Batılı bazı düşünürlerin Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu ‘Hazine sandığının üzerinde oturan dilenciye benzettiğini belirten İbrahim Refik, "Bu coğrafya çok pahalı coğrafya. Bu coğrafya kolay vatan edinilmedi. Bu coğrafyada oturmanın bir bedeli var" diye konuştu. Çanakkale Zaferi'ni yaşanmış kahramanlık destanlarından örnekler vererek anlatan tarihçi yazar İbrahim Refik, Çanakkale Zaferi ile ilgili aktardığı anekdotlarla salonda zaman zaman duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Çanakkale Savaşı'nı insanlık tarihinin o güne kadar kaydetmediği bir savaş olduğunu, savaş meydanlarında ölüm tarlaları, şırıl şırıl kan akan dereler oluştuğunu anlatan Refik, Malazgirt Zaferinin Anadolu’ya Türklerin kapılarını açtığı gibi, Çanakkale Zaferi’nin de Türklere Anadolu’nun tapusunu verdiğini söyledi. Çanakkale'de 33 bin hektar alanda, sekiz ayda 1 milyona yakın kişinin savaştığını, her gün binlerce askerin hayatını kaybettiğini söyleyen Refik, bir zeytinin üç lokmada yenmesi için Genelkurmay'ın genelge yayınladığını, Anadolu'da eli silah tutan bütün erkeklerin savaşa gittiğini, tarlaların ekilip biçilemediğini, ekilenlerin de çekirge istilasına uğradığını anlattı. Çanakkale’nin aynı zamanda iman ve inanç olduğunu vurgulayan Refik, “İnancı alırsanız, geriye cinnet kalır. Öyle ki Çanakkale'de yaşananları, geri dönenler anlatmak istemedi” dedi. Tarihin sadece geçmiş bilimi olmadığını, bir gelecek bilimi olduğunu vurgulayan İbrahim Refik, "Tarih, modern tabiriyle bir navigasyon cihazıdır. Dilini bilirseniz, size müthiş bir yol gösterici olur. Buradan çıktıktan sonra, 'Vay be ne milletmişiz.' diye avunursak çok bu çok hepimiz için büyük bir tehlike arz eder. Önemli olan, ecdadımızın koyduğu çıtayı yükseltmeyi düşünmek ve bu uğurda çaba göstermektir” ifadelerini kullandı.

18 Mart'ı Dünya tarihinin değiştiği gün olduğunu söyleyen İbrahim Refik, "Bugün bize düşen üstünde yaşadığımız toprağı tanımamızdır. Çanakkale ruhu ile dopdolu nesiller yetiştirmektir. Çanakkale bu toplumu dinamik kılmaya yeter de artar bile” dedi.

“TARİHİMİZLE BARIŞMA ZAMANIMIZ GELDİ”
Anzak gençlerinin Mart ve Nisan aylarında Türkiye'ye atalarını ziyaret için gelmesini örnek gösteren Refik, Türk insanın tarihine ve atalarına yeterince ilgi göstermediğini vurgulayarak, Çünkü bize, tarih kitaplarımızda 'Osmanlı'yı seviyorsan Cumhuriyeti sevmeyeceksin. Cumhuriyet'i seviyorsan Osmanlıyı sevmeyeceksin' diye öğretilmiş. Birbirimizi kandırmayalım artık tarihimiz ile barışma zamanımız geldi" diye konuştu. Anadolu coğrafyasında küçük devletlerin hiçbir zaman uzun ömürlü olamadığını vurgulayan Refik, "Yani tarih bize diyor ki ya küçük devlet olup yıkılacaksın ya da büyük devlet olup kalacaksınız. Tarih bize bunu göstermiştir. Dolayısı ile Anadolu da ana rol oynarsanız birbirimizi karşılıklı severseniz ve fedakar olursanız bundan sonraki günleriniz bahardır" ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

MÜFTÜ KARATAŞ ŞEHİTLER İÇİN DUA ETTİ
Tarihçi yazar İbrahim Refik’in yaklaşık 1,5 saat süresince anlattıklarını salonu dolduran yüzlerce vatandaşın pür dikkat dinledikleri gözlenirken, konferans sonunda Ayvalık Müftüsü Mehmet Emin Karataş, Çanakkale Şehitleri’nin ruhu için salonu dolduranlarla birlikte dua etti. Tarihçi Yazar İbrahim Refik, programın ardından salonu dolduran dinleyicilere kitaplarını imzaladı.

31.03.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 'Çanakkale İman ve İnancın Zaferidir'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi