Şifrem?
80 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Bakandan, Nedret Akova'ya Tabiat Parkı Cevabı
Türkiye’nin en büyük doğal parkı olarak kabul edilen Ayvalık Adaları Tabiat Parkı ile ilgili CHP Balıkesir Milletvekili Prof. Nedret Akova’nın, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Ataoğlu’nun yanıtlaması için TBMM’ye verdiği soru önergesine yanıt geldi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı 1/25000 ölçekli Uzun Devreli Gelişme Revizyon Planı ile Mutlak Koruma Alanlarının, Sınırlı Kullanım Alanlarına dönüştürülmesi; Hazine arazileri ve ormanlık alanların neredeyse tamamının Mutlak Koruma Alanından çıkarılması; Tabiat Parkının doğal yaşama ilişkin olanaklarıyla tutarlı biçimde geliştirilmiş yaya tur güzergâhları ortadan kaldırılması konularında ilçe halkından gelen şikayetler üzerine, bu durumu sorgulayan CHP Balıkesir Milletvekili. A. Nedret Akova’nın yazılı soru önergesine, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr Veysel Eroğlu’ndan yanıt geldi.

Bakan Eroğlu verdiği yanıtta; “Bakanlığa göre, özel mülkiyete haiz tarım alanlarının, mevcutta var olan yerleşim alanlarına yönelik altyapı tesislerinin ve ekosistemin devamlılığı açısından teknik müdahale yapılması gereken orman alanlarının bulunduğu bölgeler mutlak koruma bölgesinden çıkarılmıştır” ifadeleri yer aldı.

Bakan Eroğlu’nun, CHP Balıkesir Milletvekili Akova’nın verdiği soru önergesine verdiği yanıtta; Ayvalık’taki Adalar, Tuz Gölü ve çevresinin mutlak koruma alanı olarak tanımlandığını vurgularken Tarımsal alan kullanımının yaygınlaşmasının nasıl engelleneceğine yönelik bir açıklama yapmadığı bunun yerine “plan revizyonuyla tarımsal alan kullanımının artırılmasının amaçlanmadığı sadece mevcut tarım alanlarının dışında yeni tarım alanları açılması gibi bir hususun öngörülmediği” açıklamakla yetindiği gözlendi. Bakan Eroğlu yanıtında; Tabiat Parkındaki Hazine ve kamu mülkiyetindeki alanların satışı ile ilgili kuralın nasıl belirlendiğine Bakanlık tarafından net bir açıklama yapılmadığı gözlenirken, bunun yerine ‘gerekli görülen araziler kurumumuza tahsis edilmiştir’ ifadesinin kullanılması dikkat çekti. Bakan Eroğlu; Kuruma tahsis edilen arazilerin nasıl değerlendirileceği ile Mutlak Koruma Alanı kapsamından çıkarılan alanlara ilişkin bir açıklama getirmezken, Mutlak Koruma alanı içerisinde tarımsal alan kullanımının yer almasının uygun olmadığını, Plan revizyonuyla tarımsal alan kullanımının arttırılmasını amaçlamadıklarını sadece mevcut tarım arazilerinin bu plan çerçevesinde organik tarıma geçişinin sağlanmaya çalışıldığını kaydederek, mevcut tarım alanlarını dışında yeni tarım alanlarının açılması gibi bir hususun öngörülmediğini belirtti.

“TABİAT PARKLARINDA YAPILAŞMANIN ÖNÜ AÇILMADI”
CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova’nın ,‘Ayvalık Adaları Tabiat Parkı 1/25000 ölçekli Uzun Devreli Gelişme Revizyon Planı ile yapılaşmanın önünün açılmasına neden izin verilmediği’ ile ilgili sorusuna ise Bakan Veysel Eroğlu, “Revizyon esnasında sit alanlarında yetkili kurum olan Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulunca ‘uygun görülen onaylı imar planları geçerlidir’ denilerek, KTVBK’nin bu konuda gerçekleştirdiği işlemler tanınmış ve kabul edilmiştir. Ancak bu planlarda yapı yoğunluğunun arttırılamayacağı şeklinde kısıtlam getirilmiştir. Dolayısıyla KTVKBK’nın uygun gördüğü imar planları bu hükümlerle tanınır hale getirilmiş ve kurumsal bir çatışmanın ve nihayetinde üçüncü kişilerin mağduriyetinin önüne geçilmiştir. Yapılaşmanın önünün açılması gibi bir durum söz konusu değildir” denilerek, söz konusu plan değişikliği ile herhangi kişi yada kişilere rant sağlanmasının mümkün olmadığı belirtildi.

03.04.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Bakandan, Nedret Akova'ya Tabiat Parkı Cevabı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi