Şifrem?
212 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Şüpheli Araç Paniğe Sebep Oldu
Ayvalık'ta, yer altı dünyasının ünlü isimleri Peker kardeşlere ait malikanenin çok yakınında bulunan ve üzerinde baz antenleri ve çanak vericilere benzeyen cihazların kurulu olduğu şüpheli araç, uzun süre çevredeki vatandaşları tedirgin edince, aracı mercek altına alan İHA muhabiri aracın, MİT yada güvenlik güçlerine ait olmadığını ve söz konusu aracın sadece sabitlenmiş bir mobil baz istasyonu olduğunu belirledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Dünyaca ünlü Cunda adasının Ayvalık merkezine bakan yarımadasının tepesine hakim noktada bulunan Sedat ve Vedat Peker kardeşlere ait olan malikanenin hemen yakınında yaklaşık 5-6 aydır park halindeki araç, söz konusu yarımadada bulunan Poyraz Sitesi sakinlerinin dikkatinden kaçmadı. Site sakinlerinin aylardır sahiplerinin gelip almasını beklediği panelvan aracın, Peker kardeşlere yönelik operasyonlar kapsamında MİT veya güvenlik güçlerine ait olabileceğini düşündükleri için söz konusu aracın varlığından resmi mercilerle haber vermedikleri öğrenildi. Üzerinde baz istasyonu antenleri ve çanak uydusuna benzeyen cihazların bulunduğu modern ve tam donanımlı araçla ilgili gelen ihbarı değerlendiren İHA muhabiri, aracın bulunduğu tepede yaptığı incelemelerde, aracın tekerleklerinin takozlar üzerine alındığını fark etti.

34 TL 7041 plakalı 2011 model beyaz renkli panelvandan çıkan bir kablonun toprak altından gizlenerek Peker kardeşlere ait malikanenin hemen önünde bulunan elektrik direğine uzandığı görüldü. Sitedeki hiçbir sakinin aracı bırakanları görmediklerini ve aracı sonradan fark ettiklerini söylemesi kafalardaki soru işaretlerini artırınca, söz konusu aracın kime ait olduğunu araştıran muhabirimiz, aracın MİT yada Emniyet güçlerine ait olmadığını tespit etti.

Poyraz Sitesi sakinlerinden birinin panelvanın bulunduğu tepenin biraz daha altlarında yaklaşık 8 ay kadar önce bir GSM Operatörü firmaya ait baz istasyonunun bulunduğu bir direk olduğunu ancak uzun süren yargı aşamasından sonra söz konusu direk ve baz istasyonunun kaldırıldığına ilişkin sözlerinin ardından, yapılan araştırmada, söz konusu panelvanın İstanbul’da bir GSM operatörü tarafından kiralanmış olduğu ve aynı firma tarafından mobil baz istasyonu olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Ancak, mobil baz istasyonlarının seyir halinde kullanıldığı bilinirken, Peker kardeşlerin malikanesine çok yakın noktada aylarca terk edilmiş olarak beklemesinin nedeni ise ortaya ilginç bir sonuç daha çıkardı.

YASALARDAKİ BOŞLUKLARA GÖRE YAPILAN SUÇ DEĞİL
İlgili kanunun mevzuat hükümlerince mahkeme kararı ile kaldırılan bir baz istasyonunun bulunduğu alana yeni bir baz istasyonu kurulması hemen hemen mümkün olmadığı için, söz konusu firma sabit olmayan mobil baz istasyonunu bu bölgeye park ederek, bu noktadaki sorunu böylelikle çözmüş oldu.

Uyanık GSM firmasının bulduğu çözüm ilçedeki çevrecileri ayağa kaldıracağa benzerken, söz konusu panelvan baz istasyonunun varlığından Ayvalık Belediyesi yetkililerinin de haberinin olmadığı belirtildi. Uyanık GSM firmasının mobil baz istasyonunun elektrik ihtiyacını karşıladığı Peker kardeşlere ait malikanenin yanı başında elektrik hattından çekmesi ise kullanılan enerjinin kaça olup olmadığına ilişkin soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

ÇEVRECİLER, “TÜRLÜ DALAVERE ÇEVİRİYORLAR”
Konuyla ilgili bazı çevreciler, kanser yaydıkları kanıtlanan baz istasyonlarına karşı sürdürdükleri hukuk savaşı sonrasında, baz istasyonlarının sahibi olan firmaların türlü uyanıklar yaptıklarına dikkat çekerek, “Yeni baz istasyonları kurulurken, günümüzde bu bazlar bazen bir reklam panosuna gizleniyor, bazen de bir aydınlatma direği olarak karşımıza çıkıyor. Bu gizli bazlar elbette insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini yok etmiyor. Ayvalık’ın Cunda adasındaki mobil baz istasyonunun sabitlenmesine ise ilk kez tanık olduk. Demek ki artık GSM firmaları kanun boşluklarını kullanarak bu tip araçları bu şekilde konuşlandırarak yapacaklarından geri kalmıyorlar” şeklindeki ifadeleri ise konunun vahametini adeta gözler önüne serer gibiydi.

05.04.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Şüpheli Araç Paniğe Sebep Oldu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi