Şifrem?
43 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Polisler Doğada Stres Attı
Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıldönümü Balıkesir'de renkli etkinliklerle kutlanıyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler eş ve çocuklarıyla birlikte doğada stres attı. 167. yıl anısına oluşturulan hatıra ormanına fidan diken emniyet mensupları, uçurtma şenliği, çuvalda koşu, kaşıkta yumurta taşıma ve halat çekme yarışı yaptı. Emniyet Müdür Yardımcıları ve şube müdürleri çuvalla koşuda düşme rekoru kırarken, çocukların daha başarılı olduğu gözlendi.

Balıkesir'in Susurluk'a bağlı Kürse köyünde Türk Polis Teşkilatı'nın 167. Kuruluş Yıldönümü anısına oluşturulan hatıra ormanına 300 tane fıstık çamı fidanı dikilerek bölge ağaçlandırıldı. Orman Bölge Müdürlüğünün tahsis ettiği köydeki hatıra ormanında değişik etkinlikler düzenlendi. Kürse köyündeki doğa faaliyetine İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın ve eşi, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Deniz, Emniyet Müdür Yardımcıları Erhan Alkaya, Uğur Öztürk, Aydın Gider, Nuh Ali Yiğit, şube müdürleri, amirler, personel eş ve çocukları, polis okulu öğrencileri ve köylüler katıldı. Resmi üniformanın yasak olduğu etkinlikte spor giyinen polisler toplumsal olaylarda ikaz için kullandıkları hoparlörleri bu defa kendi düzenledikleri yarışmaların anonsları için kullandı. Şehirden uzakta bu defaki görevleri "sadece eğlenmek ve stres atmak" olan polis ve ailelerine İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın da aynı şekilde eşlik etti. Uçurtma şenliği ile başlayan faaliyette polis anne ve babalar uçurtmaları çocuklarından ziyade kendileri uçurdu. Altıeylül İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibinin folklor gösterisi, Emniyet Müdürlüğünün sosyal sorumluluk projesi olan Karesi Umut Ateşi'nde müzik eğitimi alan çocukların mini konseri büyük alkış aldı. Ardından çuvalla koşu ve kaşıkta yumurta taşıma yarışmaları düzenlendi. Emniyet mensuplarının çocukları ile başlayan yarışlarda çocuklar kıyasıya mücadele ederken, çuvalla zıplarken düşenler, bitiş çizgisine varmak için azim gösterenler ilgi ve heyecanla izlendi. Çocukların ardından emniyet mensupları da çuvala girip yarıştı. Bitiş çizgisine ulaşmak için çaba gösteren emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürleri ile amirlerin düşme rekoru kırdığı yarış herkesi kahkahalarla güldürdü. Ağızda kaşıkla yumurta taşıma yarışında da müdür yardımcıları ve diğer emniyet mensupları çocukların performansına yetişemedi.

Nihayet, Kürse köyündeki vatandaşların da katıldığı etkinlikte son olarak halat çekme yarışı yapıldı. Köy halkından vatandaşlar ile polis okulu öğrencileri arasındaki halat çekme yarışı kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Köylülerin tarafından yaşlı bir vatandaşın başını çektiği grup polisleri zorladı, çektikleri halat ile polis okulu öğrencilerini çizgiye getiren köylüler kazandıklarını düşünüp halatı gevşetince kazandıkları yarışı kaybetti. Halat yarışının galibi ise polis-halk dostluğu kazandı. Yarışmaların sonunda ödül töreni düzenlendi, birincilere futbol topu hediye edildi. Etkinliği takip eden basın mensupları da ağızda kaşıkla yumurta taşıma yarışmasına katıldı. Gazetecilerin performansı polis aileleri ve köylüler tarafından büyük alkış topladı.

Nihayet etkinliklerin sonunda 10 dönümlük Polis Hatıra Ormanına ilk fidanı İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın ve eşi Nuray Aydın birlikte dikti. Toprakla buluşturulan 300 fidana can suyu verildi. Etkinlik ve haftayla ilgili açıklama yapan Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, "Teşkilatımızın 167. kuruluş yıldönümü nedeniyle 4 Nisan çarşamba günü etkinliklerimize başladık. Yaklaşık 1 hafta boyunca çok farklı etkinliklerle kuruluş yıldönümümüzü kutlamayı planladık. Bu çerçevede bugün Kürse köyünde, köy halkının misafiri olduk. Orman Bölge Müdürümüz bizimle, İl Özel İdare Genel Sekreterimiz bizimle, polis aileleri, Kürse köyü halkı hep birlikte burada hatıra ormanı oluşturma faaliyetini icra ettik. Personel aileleri ve çocuklarıyla birlikte önce uçurtma şenliği düzenledik, değişik yarışmalar yapıldı ve en sonunda Kürse köyünün çevresine 300 fidan diktik. Seneye inşallah daha fazla ilave ağaçlarla Balıkesir'deki bu güzelliği genişletmiş oluruz. Emniyet teşkilatı olarak duyarlılık gösterip bu konuda bir çabamız olsun, bizim de çorbada tuzumuz olsun istedik. Güzel yarışmalar oldu. Herkesin demek ki eğlenmeye ihtilacı varmış, bunu bir kez daha gördük. Ama, çocuklar yarışmalarda daha başarılı, bunu da anlamış olduk" diye konuştu.

Pilav, ayran, höşmerim tatlısının ikram edildiği doğadaki etkinlik gün boyu devam etti. Alandaki tek gölgelik ise hatıra ormanında polisler tarafından dikilen dev Türk Bayrağı'nın altı oldu. Polisin yeşile ve çevreye olan katkısının değişik faaliyet ve etkinliklerle devam edeceği bildirildi. Köydeki doğa faaliyetinin keyfini ise en fazla şehirde beton binalarda istedikleri gibi oyun oynama imkan ve fırsatı bulamayan teşkilat mensuplarının çocukları oldu.

09.04.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Polisler Doğada Stres Attı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi