Şifrem?
76 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Sır Cinayet Adınlandı
Susurluk'ta kaybolduktan sonra bir gün arayla derede cesetleri bulunan ve öldürüldükleri anlaşılan Emrah ve Cihan Biçen isimli kardeşlerin cinayet olayıyla ilili biri kadın 6 şüpheli Balıkesir'deki işlemlerinin ardından Susurluk ilçesine götürüldü. Şüphelilerin Susurluk Cumhuriyet Başsavcılığındaki işlemleri devam ediyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

CİNAYETİ ÖZEL EKİP ÇÖZDÜ
Yapılan haberler ile Türkiye kamuoyunun gündemine de yansıyan ve infial uyandıran Susurluk'taki Emrah ve Cihan Biçen isimli kayıp kardeşlerin cesetlerinin bulunması ve olayın cinayet olduğunun anlaşılmasının ardından Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ın talimatıyla Asayiş Şube Müdürü Mehmet Harman'ın yönetiminde daha önceden oluşturulan özel ekip, Biçen kardeşlerin faili meçhul cinayetini aydınlatmakla görevlendirildi. Cinayet Büro Amirliğinde görevli dedektiflerden oluşan özel ekip, Susurluk bölgesinde kimi zaman köylü kılığında kimi zaman avcı olarak görev yaptı. 2 aylık delillendirme çalışmasının sonunda cinayet aydınlatıldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, şunları söyledi;

"Susurluk'ta ailelerinin müracaatıyla iki kardeşin kayıp olduklarını öğrendik. Susurluk İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığının Susurluk Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde soruşturma yürütüldü. Topladığımız deliller neticesinde kardeşlerin öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerine çalışmalarımızı bu doğrultuda derinleştirdik. Daha önceki cinayetlerin aydınlatılmasında başarılı olan tecrübeli arkadaşlarımızdan cinayet bürosu dedektiflerinden özel ekibi harekete geçirdik. Ayrıca Olay Yeri İnceleme ekibini dahil ettik. Arkadaşlarımız özellikle Susurluk bölgesinde kayıp kardeşlerin bulunabileceği alanda cesetlerin bulunmasına yönelik hareket ettiler. Yüzlerce insanla görüşüldü, zaman zaman köylü kılığında, bazen de avcı kılığında o bölgede delil topladılar. Deliller çerçevesinde en son olayla ilgili Emrah ve Cihan kardeşlerin cesetleri bulununca olayın cinayet olduğu kesinleşti. Bizim topladığımız deliller arasında da yer alan olayın şüphelilerini yakalayıp gözaltına aldık. Delilden sanığa ulaşma metodunu net olarak uyguladık. Bursa, İstanbul ve Ankara'daki kriminal laboratuarlardan gelen bilgileri de değerlendirip sonuca varıldı ve şahıslar gözaltına alındı. Bugün itibariyle 6 kişiyi adli makamlara sevk ediyoruz. Biz yaklaşık 2 aydır delil toplama çalışması yaptık, bu deliller son teknoloji ışığında incelendi. Delil karartmaların önüne geçildi ve birçok delili tekrar kullanılabilir hale getirdik, şüphelilerin inkar edemeyeceği bir hale getirdiler. Şahıslar da suçlarını samimi olarak avukat huzurunda beyan ettiler. Özel ekibimiz bir kuyumcu titizliği ile yapılan çalışmalar sonucunda faile meçhul bir cinayet olayını daha aydınlattılar. Tabii ki öldürülen iki gençten dolayı çok üzgünüz."

CİNAYET SEBEBİ MAZOT ALIŞ-VERİŞİ
İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, cinayetin sebebiyle ilgili şüphelilerin verdikleri beyanlarında Biçen kardeşler ile şüpheliler arasında mazot alım satımından kaynaklanan ticari bir ilişkinin olduğunu, buna dayanan tartışma sonucu cinayetin gerçekleştiğini söyledi. Şüphelilerden Onur H. ve bazılarının televizyonlarda çeşitli programlara da katıldıklarını, hepsini takip ettiklerini belirten Emniyet Müdürü Aydın, "Kendi aralarında mazot alışverişinden kaynaklanan ticari bir sıkıntı var, alacak-verecek konusu. Bunun çözümlenmesinde yaşadıkları problemler var, gelişen süreçte tartışıp kavga ediyorlar ve cinayet olayı meydana geliyor. Şahıslar TV kanalları ve programlarda konuştular. Medyada bu haberlerin yer alması kamuoyundaki duyarlılığı artırdı ve özellikle bize gelen ihbarlar konusunda önemli bir avantaj elde ettik, bu ihbarları değerlendirdik. Şüpheliler önce 8 kişiydi, 2 kişi salıverildi. Savcılığa 6 kişi sevk edildi. Gerisi adli makamların işi" dedi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından bugün doktor raporu alınan biri kadın toplam 6 şüphelinin tekrar Susurluk ilçesine götürüldükleri, burada adliyeye çıkarıldıkları, şahısların Susurluk Cumhuriyet Başsavcılığındaki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

CİNAYETİN İŞLENDİĞİ TABANCA ELDE
Öte yandan, cinayet olayında kullanılan 1 adet 9 mm. çapında Baretta marka tabanca ele geçirildi. Tabancanın, şüphelilerden Ercan K.'ın annesi Rahime K.'ın evinde yapılan aramada bulunduğu, annenin de yardım ve yataklık etmekten şüpheli olarak gözaltına alındığı belirtildi. Biçen kardeşlerin öldürülmesiyle ilgili olarak kardeşlere ait otomobili Söve göledine çekerek götüren sarı renkli otomobilde ve Biçenlere ait araçta yapılan incelemelerde elde edilen bulguların kriminal laboratuarlardaki analizleri ile iki kardeşin Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsilerinin sonuçlarının ise henüz gelmediği, bu raporların dava süreci içerisinde adli makamlara teslim edileceği kaydedildi.

10.04.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Sır Cinayet Adınlandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi