Şifrem?
98 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Turizm İçin Yürüdüler
15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası’nın başlaması nedeniyle yurt genelinde olduğu gibi Ayvalık'ta de bir dizi etkinlikler yapıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Önceki gün saat 16.30’da Ayvalık Belediyesi’ne ait Liman İşletme Müdürlüğü önünde toplanan ilçe protokolü, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı’na davul-zurna eşliğinde yürüdü.

Yürüyüş süresince yol kenarındaki vatandaşlar tarafından kortejin alkışlandığı dikkatlerden kaçmadı.

Cumhuriyet meydanında düzenlenen çelenk töreninde, Ayvalık Turizm Geliştirme Alt Yapı Hizmet Birliği (AYTUGEB) öncülüğünde Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı alanı dolduranlarla birlikte söylendi.

Törende, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ilkini Ayvalık Turizm İlçe Müdür Vekili Yasemin Güngör yaptı. Güngör, başlangıçta turizm sezonunun açılışı olarak kutlanılan ‘Turizm Haftası’nın günümüzde anlamının değiştiğini kaydederek, “Turizmin bütün bir yıla yaygınlaştırılması, alternatif turizm türleri ile bu konuda bakanlığımız ve turizm sektörü tarafından yapılan çalışmalar hafta boyunca çeşitli etkinliklerle gençlere ve halka anlatılmakta, turizmden en yüksek geliri sağlamada yapılması gerekenler ve elimizdeki değerlere sahip çıkma konusunda halkımız bilinçlendirilmektedir” ifadelerini kullandı.

Güngör’ün ardından kürsüye gelen Ayvalık’ın turizm sektör temsilcilerinden Korkut Ata Billurcu, Medeniyetlerin geçiş noktası olan, binlerce yıllık tarihsel ve kültürel zenginlik ile doğal güzelliklere sahip, ilçenin konuk sever insanları ile önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekerek, turizm pastasından ilçenin hak ettiği payı alabilmesi için her türlü gayreti birlikte göstermek zorunda olunduğunu kaydetti.

“BİLİMSEL ÖLÇÜTLERLE KENTE BÜTÜNCÜL BAKIP, BÜYÜK FOTOĞRAFI OLUŞTURUYORUZ”
Törende konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ise; turizmin yenidünya düzeninde ülkelerin kalkınma süreçlerinin en önemli olgusu olduğuna dikkat çekerek, “Çünkü turizm sadece ekonomik değil kültürel gelişimi de sağlamaktadır. Değişik kültürlerden insanların bir araya gelmelerinin ötesinde, vatandaşlar kendi kentlerinin de farkına varmaya başlamışlardır.

Bizler yani yöneticiler, sektör insanları ve halkla birlikte yeni bir kavramı içselleştirme sürecine girmiş bulunuyoruz. Konuklarımıza kentlerimizi tüm doğal ve kültürel değerleriyle sunuyoruz. Bu yeni kavrama da Kültür Turizmi diyoruz” ifadelerini kullandı.

Anadolu’nun neredeyse tamamının bu yeni kavramla turizm yapabilecek durumda olduğunu kaydeden Türközen, “Deniz, kum, güneş gibi önemli pazarlama olgularının yanısıra, olağanüstü bir kültür olgusuna da sahiptir. Somut ve somut olmayan kültür değerleri hiçbir yerle kıyaslanamayacak kadar çoktur. Biz yönetimi aldığımız günden bu yana bu zenginliğin bilincinde turizm politikaları yürüttük. Büyük otellerde herşey dahil turizm yerine butik oteller, pansiyonlarla turizmi destekledik. Böyle de devam edeceğiz. Bu bakış açısı bizi bugün büyük projelerin üretilmesi noktasına getirdi. Bugün artık önümüzdeki 20-30 yılın Ayvalık kurgusunu yapabiliyoruz. Bilimsel ölçütlerle kente bütüncül bakıp, büyük fotoğrafı oluşturuyoruz” dedi.

“AYVALIK TURİZMDE MARKA OLMAK ZORUNDA”
Törende konuşan Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ise, Turizm Haftasının çeyrek asırlık süreçten bu yana kutlandığını hatırlatarak, Ayvalık’ın 2011 yılını yabancı uyruklu 500 bin pasaportlu gecelemeyle kapattığını ve bu sayının bu yıl ve gelecek yıl binlerle ifade edilmesinin imkânsız olmadığını belirtti.

2012 yılının Ocak ayı ile Mart ayı arasında Ayvalık’ı ziyaret eden yabancı uyruklu turist sayısının 70 bini aştığının altını çizen Kaymakam Nalbant, Ayvalık’ta tarım ve turizm alanlarının dışında ekonomik kazanç sağlanamadığını kaydederek, “Ayvalık turizmde marka olmak zorundadır. Turizmin Ayvalık için önemini bilerek hareket edersek, yetişen çocuklarımıza henüz meslek sahibi olma döneminde ilçede kazanç kapısının turizm olduğu gerçeğini kavratabilirsek, işte o zaman Ayvalık’ımızı arzu ettiğimiz turizmde marka olmasını sağlama yolunda çok önemli bir aşama kaydetmiş oluruz” diye konuşarak, 2 yaşındaki AYTUGEB’in yapmış olduğu ilçenin tanıtımına yönelik yapılan çalışmaları özetledi.

Konuşmalarından ardından halk oyunları gösterilerinin ardından, törene katılanlar Cumhuriyet Meydanında kurulan stantları gezmesiyle tören sona erdi.

17.04.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Turizm İçin Yürüdüler

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi